Avio kompanija Aegean Airlines

Aegean Airlines jeftine avio karte - Promocija


Avio kompanija Aegean Airlines

Avio kompanija Aegean Airlines – istorijat

Aegean Airlines je grčka avio kompanija, druga po veličini u Grčkoj, osnovana 1987.godine. Današnje ime je zvanično u upotrebi od 1999. Godine, od 2005. godine avio kompanija započinje saradnju sa Lufthansom, od 2006. godine sa portugalskim TAP-om, 2008. sa Brisel Erlajns-om, a 2010. godine pridružuje se Star Alijansi.

Od oktobra 2013. godine prevozilac postaje vlasnik svog najvećeg konkurenta na domaćem tržištu, avio kompanije Olimpik Er, međutim obe su avio kompanije sačuvale svoja imena, logo, zasebne flote i zaposlene.

Avio kompanija Aegean – destinacije

Mrežu destinacija čine većina evropskih gradova, kao i aerodromi u Egiptu, Izraelu i na Kipru. Avio kompanija povezuje direktno Beograd sa glavnim gradom Grčke – Atinom. Avio kompanija Aegean-flota

Avio kompanija Aegean – flota

Avioni iz flote kompanije Aegean Airlines su opremljeni sa najmodernijim bezbednosnim sistemima. Flotu Aegean Airlines-a čine sledeći tipovi aviona: Airbus A319, Airbus A320, Airbus A321, Dash 8 Q400, Dash 8-100, ATR 48.

Avio kompanija Aegean – komfor na letu

Putnicima u ekonomskoj klasi su na raspolaganju kožna sedišta.

Za vreme puta imaju pristup zabavnom programu, a jedan od kanala prikazuje informacije o letu i mapu sa označenjem gde se trenutno nalazi avion. Putnici u biznis klasi imaju sledece prednosti: ulazak u avion odvojenim ulazom i mogućnost odabira sedišta do 24 h pre leta. U kabini putnici mogu uživati u udobnim foteljama, a za veći komfor putnika, u svakom redu srednje mesto je prazno. Putnici ove klase dobiće piće dobrodošlice, za vreme leta poslužuje im se topli obrok, predjelo, čokoladice, kafa, alkohol, tople peškire i novine.

Na interkontinentalnim letovima postoje dodatne usluge kao što su hladno predjelo, glavno jelo, dezerti, ponuda vrhunskih grčkih vina, usluga kupovine tokom leta.


Avio karte Aegean Airlines - Destinacije