Avio kompanija Air France

Air France jeftine avio karte - Promocija


Avio kompanija Air France

Avio kompanija Air France – Istorija

Air France je nacionalna avio kompanija Francuske. To je jedna od najvećih i najpoznatijih svetskih avio kompanija. Osnovana je 7. oktobra 1933. godine, a njeno sedište se od osnivanja do današnjeg dana nalazi u Parizu.

Grupacija Air France – KLM je na prvom mestu po veličini flote, prihodima od avio saobraćaja i po preletenim putničkim miljama. Zajedno grupacija pokriva celu planetu.. Osnivač je jake avioalijanse Sky Team. Baza avio kompanije je aerodrom Šarl de Gol u Parizu.

Air France – Flota

Flotu ove kompanije čini čak 413 aviona od čega 150 aviona pod oznakama aviokompanija koje su u vlasništvu Air France-a. Dve trećine aviona nalazi se u vlasništvu avio kompanije a jedna trećina je iznajmljena.

Prosečna starost aviona u floti iznosi 10 godina. Prosečna starost flote je 9.9 godina – 8 godina za dugolinijsku flotu i 10.5 godina za srednjelinijsku flotu. Avio kompanija Air France je prva u Evropi uključila Airbus A380 u komercijalni saobraćaj.

Avio karte Air France – Najpopularnije destinacije

Ova kompanija ima direktne domaće i međunarodne redovne letove (putničke i cargo) do 244 odredišta širom planete. Glavne baze su Aerodrom Pariz Orli, Aerodrom Pariz Šarl de Gol, i Aerodrom Lion (kada je u pitanju domaći avio saobraćaj) a kada je u pitanju ova kompanija i KLM avio kompanija, bazama se smatraju aerodrom Pariz – Šarl de Gol i Aerodrom Amsterdam – Schiphol.

Ova francuska kompanija leti na relaciji Pariz – Beograd (Aerodrom Nikola Tesla BEG – aerodrom Šarl de Gol CDG). Pored svog direktnog leta, u saradnji sa srpskom nacionalnom avio kompanijom Air Serbia, odrzava direktan let do Pariza.

Od velikog broja destinacija kao najpopularnije su: Pariz, Amsterdam, Havana, Los Anđeles, Njujork, Buenos Aires, Čikago, Dominikanska Republika, Karakas, Lima, Majami, Meksiko Siti, Santiago, Portoriko. Iz Budimpešte i Zagreba Ova kompanija i KLM takođe imaju direktne letove do Pariza i Amsterdama a do destinacija kao što su Marakeš, Delhi..


Avio karte Air France - Destinacije