Avio kompanija Air Serbia

Air Serbia jeftine avio karte - Promocija


Avio kompanija Air Serbia

Avio kompanija Air Serbia – Istorija

 

Air Serbia je nacionalna avio kompanija Srbije. Osnovana je 1927. godine i jedna je od najstarijih avio kompanija na svetu (na 10. mestu). Do 2013. godine nosila je naziv JAT (jugoslovenski aerotransport), ali strateški partner Etihad Airways je kupio 49% udela u kompaniju i time je započeto novo poglavlje i novi naziv – Air Serbia.

Air Serbia zvanično poseduje 21 avion i to tipova ATR 72-200, ATR 72-500, Boeing 737-300, Airbus A319-100, Airbus A320-200 i Airbus A330-200 korišćen za letove Beograd Njujork JFK.

Baza avio kompanije je aerodrom Nikola Tesla u Beogradu. Air Serbia leti do ukupno 49 destinacija u Evropi, na Mediteranu, Bliskom istoku, Severnoj Americi i Africi, kako u putničkom tako i u teretnom saobraćaju.

Pored svih većih gradova u Evropi, kompanija Air Serbia nudi i dugolinijske letove do Azije, Australije, Severne Amerike i Južne Amerike, u saradnji sa partnerima i kompanijom Etihad Airways. Od juna 2016. godine, Air Serbia ima direktnu liniju Beograd Njujork tokom cele godine, ponekad i više puta nedeljno.

 

Air Serbia – Najpopularnije destinacije

Od velikog broja destinacija kao najpopularnije su: Amsterdam, Brisel, Kopenhagen, London, Moskva, Pariz, Prag, Rim, Beč, Stutgart. Takođe Air Serbia u junu 2019. godine uvodi direktne letove ka 9 novih gradova što predstavlja najveći broj novih destinacija od 2013. godine od kada kompanija posluje pod ovim imenom.

 

Air Serbia – Novi letovi

Uvođenjem redovnih letova tokom cele godine ka Kijevu, Madridu, Barseloni, Rijeci, Krasnodaru, Helsinkiju i Kairu, kao i sezonskih linija za Nicu i Zadar, nacionalni avio-prevoznik povećava broj svojih destinacija za gotovo petinu. Cime postaje vodeca avio kompanija regiona.

 

Air Serbia – Letovi iz Niša

2019. godina je čini se veoma uspešna za avio kompaniju s obzirom da pored novih destinacija sa polaskom iz Beograda uvodi i letove iz Niša i to ka 12 novih destinacija, ka Nеmačkoj i gradovima Nirnbеrg, Frankfurt/Han, Hanovеr, Fridrihshafеn i Karlsruе, ka Austriji do Salcburga, Italiji za Rim i Bolonju , Mađarskoj do Budimpеštе, Švеdskoj do Gеtеborga, Slovеniji za Ljubljanu i ka Tivtu  u Crnoj Gori.

Sve letove će avio-prevoznik Air Serbia obavljati 2 puta nedeljno, dok će ka Tivtu saobraćati tokom letnje sezone 3 puta nedeljno.

 

Air Serbia – Tarife avio karata

Uz novoformirane tarife putnici mogu da sami kreiraju svoj let. Potrebno je da izaberete paket koji vam najviše odgovara i da uživate u putovanju po sopstvenim željama. Air Serbia razlikuje 4 tarife:

  • Economy light – za kraće putovanje pri kom vam je dovoljan ručnu prtljag. Na let sa sobom imate mogućnost nošenja jednog komada ručnog prtljaga od 8 kg i odabir jedne od dodatnih usluga.
  • Economy standard – za putovanje na kom vam je neophodan ručni prtljag i jedan komad predatog prtljaga. Dodatna usluga ove tarife je promena datuma leta uz nadoknadu.
  • Economy comfort – za maksimalan komfor i fleksibilnost oko datuma putovanja, treba odabrati economy comfort tarifu. Imate na raspolaganju dodatni prtljag, obrok i rezervisanje sedišta.
  • Business all inclusive – svi koji vole da uživaju u luksuznoj tarifi u kojoj imate pristup Premijum salonu i mogućnost za dvostruko više predatog i ručnog prtljaga, treba da se odluče za business all inclusive opciju.

Online check-in

Prijavljivanje na let putem Interneta moguće je najranije 48 sati, a najkasnije 1 sat pre poletanja. Ova usluga je besplatna, dok se check-in na aerodromu uglavnom doplaćuje u zavisnosti od tarife koju ste kupili. Ukoliko prijava na let putem interneta nije moguća, ova usluga neće biti naplaćena ni na aerodromu.

 

Air Serbija pored aktuelnih promocija ima i niz dodatnih usluga, koje se mogu platiti. Neke od njih su:
Licitacija za Biznis klasu– komfornije putovanje.
Potrebno je da putnik preko sajta kompanije, upiše šifru rezervacie, prezime i unese svoju ponudu.
Što je bolja ponuda, to su i veće šanse da se dobije mesto u biznis klasi.

Rezervacija sedišta unapred,
Putnik može da izabere sedište koje želi – bilo da se radi o onom sa više prostora za noge, sedištu koje je najbliže prozoru ili sedištu pored drage osobe. Za više komfora može se rezervisati i dodatno sedište.
više prostora za noge – ovo je jedno od najtraženijih sedišta. Sedište sa više prostora za noge daje mogućnost putovanja uz veću dozu komfora.
prioritetna zona – sedište može da bude u prioritetnoj zoni sa više privatnosti. Izborom ovog sedišta putnik može među prvima da se iskrca iz aviona.
standardno sedište – mogućnost izbora sedišta pored prolaza ili pored prozora

Proslava posebnih trenutaka
Svoje posebne trenutke putnik može da proslavi na letu uz tortu, šampanjac ili ružu.
Paketi za proslave se mogu kupiti najkasnije 48 sati pre leta.

Wi-Fly
Uz Wi-Fly uslugu Ai Serbia omogućava da putnik bude u kontaktu sa svima na visini od 35000 stopa, bilo da želi da koristi internet ili svoj mobilni telefon u toku leta.

Obroci na letu
Air Serbia priprema ukusna jela i tako učini let i putovanje još prijatnijim. U zavisnosti od dužine leta, na raspolaganju su različite grickalice, sendviči,kuvani obroci ili specijalni obroci.

Duty Free
Na letovima Beograd Njujork putnik može uživati u Duty Free kupovini.

Sky Au Pair dadilja
Na letovima Beograd Njujork Air Serbija pruža uslugu Sky Au Pair dadilja, koja pomaže roditeljima i čini da putovanje sa decom bude još prijatnije.
Sky Au Pair dadilje su tu da roditeljima pružaju podršku i pomoć sa:
• pripremom kolevki za bebe,
• spremanjem dece za spavanje,
razonodom za decu u torbi punoj igračaka i igara

Air Serbia, nacionalna kompanija pored niza pogodnosti za raniju kopovimu karata, obraća veliku pažnju na lojalne putnike, korisnike svojih usluga, tako što ih redovno obaveštava o svojim aktuelnim promocijama putem elektronske pošte i dostupnim kanalima društvenih mreža. Na taj način, putnici su u prilici da na vreme kupe jeftine avio karte za naredna planirana putovanja.


Avio karte Air Serbia - Destinacije