Avio kompanija Belavia

Belavia jeftine avio karte - Promocija


Avio kompanija Belavia

Avio kompanija Belavia – Istorija

Ova avio kompanija je takođe i Belarussian Airlines odnosno beloruska nacionalna avio-kompanija osnovana 5. marta 1996. godine. Međutim, njegova istorija je počela još 1993, kada je osnovan na temeljima beloruske Asocijacije za civilnu avijaciju. Godine 1998, Belavia se spojila sa Minsk Aviom i pridodala nekoliko aviona svojoj floti. Sedište avio kompanije se nalazi u Minsku.

Avio kompanija Belavia – flota

Flota ove avio kompanije se trenutno sastoji od 5 aviona Boeing 737-800, 6 aviona 737-500, 7 aviona 737-300, 4 aviona CRJ-100/200 LR, 3 aviona Embraer 195 i 3 aviona Embraer 175.

Avio kompanija Belavia – Destinacije

Ova aviokompanija obavlja direktne letove iz Beograda do Budimpešte i Minska ponedeljkom, četvrtkom i subotom. A popularni let sa presedanjem u Minsku je do Sankt Petrerburga. Iz Minska ova avio kompanija uglavnom saobraća ka Zajednicama Nezavisnih Država, i ka pojedinim destinacijama na Bliskom Istoku.

19. decembra 2013. kompanija je započela sa direktnim letovima za Beograd. Pojedinim danima ovo su trougaoni letovi, koji imaju komercionalno zaustavljanje u Budimpešti gde iskrcavaju putnike koji putuju do te destinacije i ukrcavaju one koji putuju do krajnje destinacije, tj. do Beograda ili Minska.


Avio karte Belavia - Destinacije