Avio kompanija Etihad Airways

Etihad Airways jeftine avio karte - Promocija


Avio kompanija Etihad Airways

Avio kompanija Etihad – Istorija

Etihad Airways je nacionalna avio kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, sa centrom u Abu Dabiju. Predstavlja jednu od najmlađih aviokompanija u svetu, nastalu 2003. godine, a danas predstavlja i jednu od najnapredijih avio kompanija, sa velikim brojem novih aviona. Ime avio kompanije na arapskom znači – unija.

Od 15.06.2013.godine aviokompanija Etihad Airways, vodeća svetska aviokompanija i nacionalna avio kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata sa sedištem u Abu Dabiju, uvodi letove od Beograda do Abu Dabija, glavnog grada Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Avio kompanija Etihad – flota

Etihad ima isključivo nove i moderne avione, i to su uglavnom letelice proizvođača Boeing i Airbus. Etihadovi avioni imaju savremenu opremu i odlične performanse, koji putnicima nude odlilčnu uslugu.

U svojoj floti Etihad ubraja sledeće tipove aviona:
Airbus A320, Boeing 787-9, Boeing 777, Airbus A330, Airbus A380. Osim putničkih, Etihad ima i teretne Boeing 777 avione.

Avio kompanija Etihad – destinacije

Etihad Airways saobraća ka 120 destinacija u Evropi, Aziji, Bliskom Istoku, Africi, Australiji i Americi.
Beograd je destinacija ka kojoj ova aviokompanija redovno saobraća, što je i logično s obzirom na to da postoji strateško partnerstvo Etihad Srbija. Etihad letovi iz Beograda saobraćaju ka Abu Dabiju. Sa direktnim letom do Abu Dabija, jednostavno se stize za Tokio, Džakartu, Islamabad, Sidnej, Melburn, Johanesburg, Toronto, Maldive, Najrobi,…


Avio karte Etihad Airways - Destinacije