Avio kompanija Eurowings

Eurowings jeftine avio karte - Promocija


Avio kompanija Eurowings

Eurowings Istorija

Eurovings je počeo sa radom u Nemačkoj 1994. godine, formiran je od strane dve manje regionalne avio-kompanije. Baze su mu prvo bile Dortmund i Nirnberg ali se postepeno premestila u Dizeldorf.

Lufthansa je bila deoničar aviokompanije od 2001. godine sa 25%, povećavajući se na 49% do 2006. Tada je takođe imala pravo da kupi ostatak akcija, s tim što je efikasno kontrolisala avio kompaniju.

Do 2011. godine Eurovings je bio u 100% vlasništvu Lufthanse. Do 2014. godine, aviokompanija je bila deo Lufthansa Regional. Te godine aviokompanija je počela da posluje u ime Germanvings-a.

Nakon samoubilačke nesreće Germanvings-a u francuskim Alpima marta 2015. godine, Lufthansa je prebacila sve letove Germanvings-a na brend Eurovings i zatvorila marku Germanvings u januaru 2016. godine.

Eurowings avion u sletanju u Disedorf
Image by oberaichwald from Pixabay

Eurowings Flota

Eurovings trenutno broji 139 aviona i specijalizovan je za niskobudžetne direktne letove unutar Evrope.

Flota kompanije Eurovings i njenih partnerskih aviokompanija sastoji se od aviona tipa Airbus A319, A320 i A330. Moderna flota se kontinuirano održava u skladu sa najnovijim tehničkim standardima.

Za redovno održavanje flote oslanja se na iskustvo kompanije Lufthansa Technik.

Eurowings Destinacije

Eurovings trenutno nudi više od 210 destinacija u preko 60 zemalja, što je čini trećim najvećim evropskim prevoznikom.

Niskotarifna aviokompanija ima 13 lokacija u Nemačkoj, kao i u drugim evropskim zemljama, i vodeća je na šest aerodroma.

Eurovings leti na mnoga odredišta, uključujući Amsterdam , Barselonu, Bazel, Berlin, Birmingham, Brisel, Bukurešt, Katovice, Ženevu, Geteborg, Hamburg, Edinburg i mnoga druga. Interkontinentalna mreža ruta uključuje sledeće destinacije: Bejrut, Erbil, Marakeš, Kazablanka, Tunis, Tbilisi i mnoge druge.


Avio karte Eurowings - Destinacije