Avio kompanija Fly Dubai

Fly Dubai jeftine avio karte - Promocija


Avio kompanija Fly Dubai

Avio kompanija Fly Dubai -Istorija

Kompanija Fly dubai je osnovana 2008, a sa letovima započinje 2009. Značajnu ulogu u formiranju flydubai-a je imala Emirates Grupa koja je takođe u vlasništvu vlade Dubai.

Flydubai je naručio 50 Boeing-ovih aviona nove generacije 737-800 a kada je prvi stigao u Dubai, nova kompanija je počela da saobraća – prvo u regionu Bliskog Istoka a kasnije se mreža linija ove kompanije velikom brzinom širila na severnu Afriku, Indiju, srednju Aziju, Rusiju i Balkan.

Flydubai veoma blisko sarađuje sa Emiratesom i na mnogim linijama prevozi putnike Emiratesa koji preko Dubaija putuju dalje ka Aziji ili Australiji.

Avio kompanija Fly Dubai – Flota

Flydubai leti sa jednom od najmlađih, najmodernijih i najefikasnijih flota na svetu. Flota Fly dubaija je mlada i sastoji se od samo jednog modela aviona, u pitanju su Boeing avioni 737-800, kao i naruđbine B 737-MAX 8, B 737-MAX 9 i B 737-MAX 10 aviona i poseduje 35 ovakvih letelica.

Avio kompanija Fly Dubai – Destinacije

Flydubai veoma brzo razvija svoju mrežu liniji. Trenutno leti do 45 destinacija na Bliskom Istoku, Severnoj Africi, Istočnoj Evropi, Srednjoj Aziji i Indiji.

Sedište avio kompanije i glavna vazdušna luka (hub) se takođe nalaze u Dubaiu na Terminalu 2 međunarodnog aerodroma. Fly dubai iz Dubaia leti ka više od 100 destinacija (više od 40 zemalja) na Bliskom Istoku, Africi, Aziji i Evropi.

Fly dubai posluje po low-cost modelu ali ima pojedine karakteristite koje uglavnom vezujemo za tradicionalne avio kompanije, kao što je npr. postojanje biznis klase, sistemi za zabavu na letu, mogućnost za pravljenje konektivnih letova, code-share saradnja, karte sa elektronskom brojevima, itd.

Ima direktne letove iz Beograda za Dubai, a sa presedanjem najpopularnije destinacije su Zanzibar, Kolombo, Krabi, Salalah, Ahmedabada i Laknaua , Čitagonga i Dake, Kolomba , Džede, Rijada, Damama, Gasima i Janbua, Bahreina, Dohe , Muskata , Kuvajta, Karačija , Katmandua, i Kartuma.

Flydubai


Avio karte Fly Dubai - Destinacije