Avio kompanija JetBlue

JetBlue jeftine avio karte - Promocija


Avio kompanija JetBlue

JetBlue je velika američka niskobudžetna aviokompanija i sedma po veličini komercijalna aviokompanija u Severnoj Americi. Sedište JetBlue -a je na Long Island-u u njujorškoj četvrti Kvins; takođe održava korporativne kancelarije u Juti i na Floridi.

JetBlue Istorija

U ranim godinama aviokompanije smatralo se da je jedna od najbrže rastućih aviokompanija na američkom tržištu. JetBlue je osnovan 24. avgusta 1998. godine, a poslovanje je započelo početkom 2000. Prvobitno je korporacija bila poznata kao Nev Air, ali je u julu 1999. godine promenila ime korporacije u JetBlue Airways.

JetBlue je izvršio promene u svom poslovanju zbog pandemije COVID-19. To je uključivalo smanjenje putničkog kapaciteta blokiranjem srednjih sedišta na svojim avionima Airbus A320 i A321, kao i sedišta u prolazu na Embraeru E190.

U junu 2020. aviokompanija je najavila nekoliko novih ruta širom svoje mreže, uključujući direktne letove između severoistoka Sjedinjenih Država i Floride, i nove transkontinentalne rute sa međunarodnog aerodroma Newark Liberty. Uz trenutne probleme sa uticajem pandemije koronavirusa na vazduhoplovstvo, aviokompanija je objavila da je preko 60% zaposlenih zainteresovano za prevremeno penzionisanje ili dugotrajno odsustvo iz kompanije.

U julu 2020. godine, American Airlines se pridružio avio-kompaniji u Strateškom partnerstvu, koje bi omogućilo proširenje oba avio-prevoznika na odredišta, povezivanje kupaca i podršku proširenjima kroz program lojalnosti avio-kompanija.  Zajedno sa najavom strateškog partnerstva sa American Airlines-om, avio-kompanija je najavila skoro zatvaranje baze na aerodromu Long Beach i prenos operacija baze na međunarodni aerodrom u Los Angelesu.

JetBlue airways Embraer 190
Image by Nel Botha from Pixabay

JetBlue Flota

Flota JetBlue-a se kompletno sastoji od aviona tipa Airbus i Embraer-a.

JetBlue ima flotu od 229 aviona koje karakterišu udobna sedišta i opuštajuća atmosfera zahvaljujući dobrom dizajnu. Cilj ove aviokompanije je da unapredi svoje avione sa više tehnologije i poboljšanih materijala za udobniju vožnju. Ideja je da svi njegovi avioni imaju besplatan bežični internet kako bi poboljšali iskustvo svojih putnika.

Među avionima su sledeći modeli: 130 Airbus A320, Airbus A321 i A321neo, 100 Embraer 190.

JetBlue Destinacije

JetBlue leti do odredišta širom SAD-a, Meksika, Kariba i Južne i Centralne Amerike, a iz svog centra na međunarodnom aerodromu John F. Kennedi u Njujorku, SAD, evo nekih trenutnih domaćih i međunarodnih linija letova: Boston, Feniks, Los Anđeles, San Francisko, Denver, Majami, Čikago, Atlanta, Nju Orleans, Cancun, Havana, Lima i mnoge druge.

JetBlue ima odličnu saradnju sa Air Serbia i zahvaljujući njoj moguće je doći vrlo brzo do navedenih destinacije sa tranzitom preko Njujorka.


Avio karte JetBlue - Destinacije