Avio kompanija KLM

KLM jeftine avio karte - Promocija


Avio kompanija KLM

Avio kompanija KLM – Istorija

KLM Royal Dutch Airlines je holandska nacionalna avio kompanija sa sedištem u Amsterdamu a matična baza joj je aerodrom Schiphol u Amsterdamu i slovi za najstariju operativnu avio kompaniju na svetu.

Nastala je 1919. godine pod istim nazivom kao i danas – Koninklijke Luchtvaart Maatschappij što znači Kraljevska avio kompanija. Kompanija se vrlo brzo pročula u svetu i postala  slavna. Već 1929. godine uvodi najdužu redovnu avionsku liniju između Holandije i njenih kolonija u Indoneziji.

KLM – Flota

Flotu najstarije svetske avio kompanije čine avioni tipa: Airbus 330-200, Airbus 330-300, modeli Boeing 737, 747, 777, 787, Embraer 190 i Fokker 70. Kompanija raspolaže sa flotom od 119 aviona.

KLM – destinacije

Danas se ova holandska kompanija nalazi u sastavu Air France – KLM grupacije što formalno predstavlja najveću avio kompaniju na svetu. Ipak, iako su ove dve kompanije sjedinjene, zadržana su dva brenda.

Sa preko 32 000 zaposlenih aviokompanija svoje putnike prevozi na preko 250 atraktivnih destinacija u okviru svoje mreže letova razgranate u preko 15 zemalja.

Glavni aerodrom kompanije je na aerodromu Shiphol u Amsterdamu. Koristeći usluge ostalih članica Sky Team-a (čiji je i član), ova kompanija vam pruža mogućnost putovanja na sve krajeve sveta tokom svih dana u godini.

Ova međusobna saradnja članica saveza zasnovana je na principu codeshare sporazuma. Iz Holandije, svi letovi se odvijaju sa aerodroma Amsterdam, Roterdam, Eindhoven i Mastriht /Ahen.

Sa  ovom avio kompanijom možete leteti na nekim od sledećih relacija: Beograd – Amsterdam, Beograd – Havana, Beograd – New York, Beograd – Montreal, Beograd – Atlanta, Beograd – Čikago, Beograd – Lima.

KLM


Avio karte KLM - Destinacije