Avio kompanija LOT – istorijat

LOT je nacionalna avio kompanija Poljske, osnovana davne 1929. godine što je i svrstava u jednu od najstarijih avio kompanija na svetu. Sedište avio kompanije je u Varšavi gde se nalazi i glavni aerodrom. Od 1930. godine LOT je članica IATE, a od 2003. godine postala je i članica najjače svetske alijanse Star Alliance, na čelu sa Lufthansom.

Avio kompanija LOT – destinacije

LOT povezuje Varšavu sa skoro celom Evropom, najveći broj linija je ka Nemačkoj, Italiji, Švajcarskoj i Španiji. Takođe LOT leti i do Afrike, Azije i Severne Amerike.

Avio kompanija LOT – flota

Flotu LOT Airlinesa čine 37 aviona od kojih su 2 Boeing 787 Dreamliner – najmoderniji avioni današnjice. Ovaj avion odlikuje velika udobnost putovanja, šira prostranost kabine, manja buka, više prostora za ručni prtljag, visok nivo konfora tokom leta na svim klasama i nečujan motor aviona tokom leta.

Avio kompanija LOT – nagrade

Avio kompanija LOT je više puta nagrađivana kao najbolja avio kompanija centralne i istočne Evrope. Ovu nagradu kompanija je osvajala uzastopno 12 godina, u periodu od 1998. do 2009.godine.

Avio kompanija LOT – komfor

U zavisnosti od dužine leta, LOT upravlja sa dva sistema rezervisanih klasa. Svaka klasa se razlikuje pristupom uslugama tokom planiranja putovanja ili samog leta.

LOT Ekonomska Simple namenjena je putnicima, kojima povoljna cena je bitan faktor prilikom putovanja. U cenu karte uključene su između ostalog grickalice i piće i mogućnost odabira načina čekiranja. Dodatno se plaćaju osveženja, registrovani prtljag i odabir sedišta.

LOT Ekonomska klasa je proširena za registrovani prtljag koji je uključen u cenu i za mogućnost dobijanja popusta za decu.

LOT Ekonomska Plus je za zahtevnije klijente i nudi posebnu telefonsku kontakt liniju, prednost prilikom čekiranja, ukrcavanja i predavanja prtljaga, sedišta na početku aviona, kao i plaćeni pristup poslovnom klubu.

LOT Biznis klasa je najudobniji način putovanja na kratkim putovanjima. Cena karte obuhvata sve pogodnosti iz nižih klasa, kao i zasebno čekiranje i bezbedonosnu kontrola, koje omogućavaju putnicima da brzo prođu aerodromsku proceduru.

LOT Ekonomska klasa omogućava putnicima povoljno putovanje u slučaju letenja na dalje destinacije. U ceni karte putnicima su na raspolaganju ćebe sa jastukom, zabavni sadržaj tokom leta, osveženja i pića, telefonska kontakt linija, predati prtljag, čekiranje online i na samom aerodromu.

LOT Premium klasa označava prioritet prilikom čekiranja, ukrcavanja i predavanja prtljaga, pristup štampi i mogućnost odabiru sedišta. Dodatno se naplaćuje pristup poslovnom klubu.

LOT Business klasa je najudobniji način putovanja na dugim relacijama. U cenu karte su uključene sve pogodnosti kao i pristup poslovnom klubu. Putnici mogu proći kroz zasebno čekiranje i odvojenu bezbednosnu proveru, koja im omogućava da brzo završe aerodromku proceduru.


Avio karte Lot - Destinacije