Avio kompanija Sri Lankan Airlines

Sri Lankan Airlines jeftine avio karte - Promocija


Avio kompanija Sri Lankan Airlines

Sri Lankan Airlines Istorija

Aviokompanija je osnovana 1978. godine kao Air Lanka. Osnovala ju je vlada Šri Lanke u julu 1979. godine, nakon zatvaranja Air Ceilona, Air Lanka je u početku upravljala dva aviona Boeing 707 u zakupu od Singapore Airlines-a.
Tokom 1980-ih, mreži su dodavane razne destinacije, a floti su dodavani novi avioni.

Sri lankan je najveća avio kompanija na Šri Lanki i leti iz svog centra na međunarodnom aerodromu Bandaranaike u Kolombu.
Postala je član saveza OneWorld 2014. godine, pridruživši se kompanijama Kantas, American Airlines i Cathai Pacific. Time je SriLankan ušao u istoriju, postavši prvi prevoznik iz indijske regije koji je pridružen globalnom savezu avio-kompanija.

2019. godine po treći put je odneo nagradu vodećoj aviokompaniji za Južnu Aziju. Južnoazijske nagrade za putovanja (SATA) dodelile su aviokompaniji titulu.

Sri Lankan Airlines Flota

Cela flota Sri Lankan Airlines se sastoji od Airbus-a. Trenutno ima flotu od 24 Airbus-a koja broji 24 moderna, sofisticirana aviona koja uključuje: 12 aviona tipa A330 i 12 aviona tipa A320 / A321.

Sri Lankan Airlines Destinacije

Šri Lankan trenutno prevozi putnike do 113 destinacija u preko 59 zemalja sveta u Evropi, Bliskom Istoku, južnoj, jugoistočnoj i istočnoj Aziji i Severnoj Americi.

Neke od najznačajnijih destinacija su London, Male, Delhi, Sejšeli, Melburn, Tokio, Singapur, Doha, Dubai kao i mnoge druge.


Avio karte Sri Lankan Airlines - Destinacije