Avio kompanija Swiss Airlines

Swiss Airlines jeftine avio karte - Promocija


Avio kompanija Swiss Airlines

Avio kompanija Swiss Airlines – istorijat

Swiss International Airlines“ je nacionalna avio kompanija Švajcarske, čije je sedište na međunarodnom aerodromu u Cirihu. Osnovana davne 1931. Kompanija je restruktuirana 2002.god i od tada se koristi sadasnji naziv.

Avio kompanija Swiss Airlines – destinacije

Swiss ima redovne letove ka destinacijama u Evropi, Aziji, Africi, Severnoj Americi i Juznoj Americi. Glavno čvorište avio-prevoznika Swiss je aerodrom u Cirihu, odakle postoje redovni direktni letovi za Beograd i Niš.

Mreža ove avio-kompanije pokriva preko 90destinacija širom sveta. Na nekima prevoze samostalno, a na nekim destinacijama u saradnji s kompanijama iz svoje avio-mreže.

Avio kompanija Swiss Airlines – flota

Flota Swiss-a je podeljena na dva dela. Prvi deo flote čini 60 aviona za srednji i dugolinijski saobraćaj. Oni lete pod imenom Swiss International Air Lines. Flotu čini 33 aviona iz porodice A320 (319/320/321) kao i 27 širokotrupnih aviona (Airbus A330 i A340).

Drugi deo flote leti pod imenom Swiss European Air Lines i nju čine manji avioni za kratki i srednjelinijski saobraćaj poput Avro RJ100 ili Fokera 100.

Avio kompanija Swiss International Airlines – komfor

Jedan od glavnih ciljeva kompanije je i pružanje posebnih usluga. Avio kompanija svojim putnicima tokom leta u zavisnosti od putničke kabine i tipa aviona, može da ponudi uživanje u filmovima, muzici, kao i aktuelne vesti iz celog sveta.

Prvu i biznis klasu odlikuju udobnija i veća sedišta, putnici dobijaju i pakete sa kozmetikom i drugim sitnicama neophodnih za putovanje, a u zavisnosti od tipa aviona i destinacije moguća je transformacija sedista u krevet. Putnici mogu da biraju hranu u avionu, tokom leta svim putnicima je dostupan internet.


Avio karte Swiss Airlines - Destinacije