Avio kompanija Tarom

Tarom jeftine avio karte - Promocija


Avio kompanija Tarom

Avio kompanija Tarom – Istorija

Tarom je rumunska nacionalna avio kompanija. Jedna je od najstarijih na svetu. Osnovana je 1920. godine pod imenom CFRNA kao francusko-rumunska avio kompanija, koja je povezala Pariz i Bukurešt i obavila prvi noćni putnički let u istoriji iz Beograda do Bukurešta.

Pod sadašnjim imenom posluje od 1954, a punopravni član Sky Team alijanse je od 2010. godine. Sedište i baza kompanije je na aerodromu Otopeni u Bukureštu.

Avio kompanija Tarom – Flota

Ova kompanija  je koristila avione sovjetske proizvodnje, ali je od 1992. godine započeo modernizaciju flote i prešao na avione zapadnih proizvođača.

Danas ova kompanija raspolaže sa 23 aviona. Dva veći ATR-ova modela ATR 72-500 se takođe nalazi u floti. Raspolaže sa četiri mala Airbusova A318 i sa jednim velikim A310.

Svi ostali avioni pripadaju Boeingovoj porodici (4 x 737-300, 4 x 737-700 i 1 x 737-800).

Avio kompanija Tarom – Destinacije

Ova domaća rumunska aviokompanija odlično povezuje Bukurešt sa ostalim rumunskim gradovima ( Temišvar, Oradea, Satu Mare, Baja Mare, Sučava, Jaši, Sibiju, Targu Mureš, Kluž).

Veliki broj destinacija ova rumunska kompanija ima u Italiji, Španiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji i Nemačkoj. Ove države su jake etničke destinacije za Rumuniju.

Na Bliskom istoku TAROM održava redovan saobraćaj sa Kairom, Tel Avivom, Bejrutom i Amanom, a najdalja destinacija do koje direktno leti je Dubai (UAE).


Avio karte Tarom - Destinacije