Avio kompanija Turkish Airlines

Turkish Airlines jeftine avio karte - Promocija


Avio kompanija Turkish Airlines

Avio kompanija Turkish Airlines – istorijat

Kompanija Turkish Airlines je osnovana 1933. godine, a prvi međunardoni let je obavljen 1947. godine na liniji Ankara – Istanbul – Atina. Godine 2008. avio-kompanija je pristupila najvećoj i najmoćnijoj svetskoj avio alijansi – Star Alliance, koju predvodi nemačka nacionalna aviokompanija Lufthansa.

Avio kompanija Turkish Airlines – flota

Turska avio-kompanija poseduje 262 aviona, marke Boinga, Airbus. U 2006. godini kompanija je prevezla 17,5 miliona putnika.

Avio kompanija Turkish Airlines – destinacije

Avioni ove kompanije  lete redovno na preko 300 destinacija u Evropi, Aziji, Africi i Severnoj Americi. Glavno sedište je aerodrom u Istanbulu. Ostala sedišta su aerodrom Ankara i aerodrom Sabiha Gokčen u Istanbulu.

Najčešće destinacije iz Beograda su svakako Istanbul, ali i Tajland (Phuket, Bangkok), Bali, Maldivi, Mauricijus, i u SAD-u Majami, Boston, Los Angeles i mnogi drugi.

Avio kompanija Turkish Airlines – komfor

Avio kompanija, mnogo obraća pažnju na komfor putnika. Klase avio kompanije Turkish Airlines:

Ekonomska klasa – dodatni prostor za noge, mogućnost spuštanja naslona za sediste, mogućnost podešavanja naslona za glavu i za noge, utičnica za struju, USB, neke su od pogodnosti ekonomske klase na letovima Turkish Airlines-a.

Premijum ekonomska (comfort) klasa – odlikuju je komfornija sedišta sa više prostora za noge. Putnici imaju i dodatak za noge na sedištu ispred. Za putnike ove klase omogućena je i bolja zabava tokom leta. Od zabavnih sadržaja putnici imaju na raspolaganju filmove, muziku, serije, dokumentarce…

Biznis klasa – putnicima nudi niz pogodnosti kao sto su udobnije putničke kabine, bogatiji meni tokom leta, prioritetno čekiranje za let na posebnim šalterima za biznis klasu, više predatog prtljaga, besplatnu upotrebu aerodromskih salona, kao i bogat izbor zabave tokom leta (samo na međunarodnim letovima, ne i domaćim turskim). Biznis klasu odlikuju drugačija sedišta. Ona se razlikuju po dimenzijama, šira su i udobnija čime se postiže dodatni komfor putnika.


Avio karte Turkish Airlines - Destinacije