Čekirani (predati) prtljag

Često zbunjujuć termin je „čekirani“ prtljag. To je prtljag koji se predaje na šalteru avio kompanije. Službenici prtljag stavljaju na traku, izmere kilaža i stavljaju tag sa bar kodom radi praćenja istog.

Svaki predati prtljag je mora biti propisan dimenzijama koje određuje avio kompanije. Uobičajene dimenzije su 158 cm u zbiru (dužina+širina+visina) ali je preporučljivo ove dimenzije proveriti sa avio kompanijom sa kojom se putuje. Težina takođe zavisi od pravila avio kompanije i i ona može biti 30 kg ako kompanija primenjuje težinski koncept (u karti piše 30Kg) ili 23 kg ako primenjuje komadni koncept (u karti piše 1PC). Unutar predatog prtljaga ne smeju se naći zapaljive, eksplozivne ili otrovne materije. Informacije o zabranjenim predmetima možete naći u našem članku Zabranjeni predmeti u avionu.

 

Čekirani prtlja - aviokarta.rs

 

Imajte na umu da vam ovaj prtljag  neće biti na dohvat ruke od trenutka kada ga budete predali na šalteru avio kompanije pa sve do dolaska na krajnju destinaciju, pa se preporučuje da u njega ne stavljate laptopove, fotoaparate i druge vrednosti koje vam je dozvoljeno da ponesete u ručnom prtljagu.

Navedeni tag sa bar-kodom izdaje se kako bi se pratio prtljag ali ga obavezno sačuvajte u slučaju gubitka ili reklamacije usled ostećenja vašeg prtljaga.

Vaša obaveza jeste da se informišete o o predatom prtljagu kod svog agenta pre kupovine karte. Na našem portalu informacije o prtljagu za izabrane letove može dobiti klikom na „Prikaži detalje leta“ prilikom pretrage avio karata. Za pretragu avio karata doboljno je da popunite formular u vrhu strane.

Saznajte informaciju više
Avio karte Beograd - London-BEG-LON
Više informacije za avio karte na relaciji Beograd - London možete pogledati na linku avio karte Beograd - London.
Cena avio karte Beograd - London krece se od 95 EURAvio karte - polazni aerodrom Beograd (BEG)Najnovije u našem MagazinuNajčtaniji tekstovi u Magazinu