kalendar ikonica
kalendar ikonica

Prtljag – čekirani (predati) prtljag

Prtljag – Čekirani, predati prtljag

Prtljag i čekiranje prtljaga vrši se na šalteru kompanije. Čekirani prtljag – predati prtljag ide u prtljažnik aviona. Za prtljag Air Serbia važe njeni propisi.

Često zbunjujuć termin je „čekiranje“ prtljaga. On se predaje na šalteru avio kompanije. Službenici ga stavljaju na traku, izmere kilažu i stavljaju tag sa bar kodom radi praćenja istog.

Svi predati prtljazi moraju biti propisani dimenzijama koje određuju avio kompanije. Uobičajene dimenzije čekiranog prtljaga su 158 cm u zbiru (dužina+širina+visina) ali je preporučljivo ove dimenzije proveriti sa avio kompanijom sa kojom se putuje. Težina takođe zavisi od pravila avio kompanije i i ona može biti 30 kg ako kompanija primenjuje težinski koncept (u karti piše 30Kg) ili 23 kg ako primenjuje komadni koncept (u karti piše 1PC). Unutar predatog prtljaga ne smeju se naći zapaljive, eksplozivne ili otrovne materije. Informacije o zabranjenim predmetima možete naći u našem članku Zabranjeni predmeti u avionu.

Prtljag - čekirani prtljag aviokarta.rs

Imajte na umu da Vam Vaši koferi neće biti na dohvat ruke od trenutka kada ga budete predali na šalteru avio kompanije pa sve do dolaska na krajnju destinaciju, pa se preporučuje da u njega ne stavljate laptopove, fotoaparate i druge vrednosti koje vam je dozvoljeno da ponesete u ručnoj torbi-rancu.

Navedeni tag sa bar-kodom izdaje se radi praćenja vaših kofera ali ga obavezno sačuvajte u slučaju gubitka ili reklamacije usled ostećenja vašeg prtljaga.

Vaša obaveza jeste da se informišete o predatim koferima kod svog agenta pre kupovine karte. Na našem portalu informacije o prtljazima za izabrane letove može dobiti klikom na „Prikaži detalje leta“ prilikom pretrage avio karata. Za pretragu avio karata doboljno je da popunite formular u vrhu strane.

Sadržaj članka:
Prtljag – čekirani (predati) prtljag
Prtljag - Čekirani, predati prtljag

Saznajte informaciju više
Avio karte Beograd - London-BEG-LON
Više informacije za avio karte na relaciji Beograd - London možete pogledati na linku avio karte Beograd - London.
Cena avio karte Beograd - London krece se od 95 EURAvio karte - polazni aerodrom Beograd (BEG)
Najnovije u našem MagazinuNajčtaniji tekstovi u Magazinu