avio karte aviokarte 
                          by Fantast Tourist , since 2005
 

IATA Logo   

Avio karta Beograd Acapulco


AKAPULKO – BISER TIHOG OKEANA
Pre Kankuna i Ikstape, Akapulko je bio glavni meksicki grad za zabavu. Zbog svojih predivnih plaža i nocnog života nazvan je ’’Biserom Tihog okeana’’. Akapulko je bio mesto zabave za bogate i slavne, kao što su Frenk Sinatra, Elvis Presli, Elizabet Tejlor, Džudi Garland.
Niz predivnih plaža koje okružuju Zaliv Akapulka (Bahía de Acapulco) mogu biti opuštajuce mesto za suncanje i uživanje u moru.
Akapulko je grad, samoupravna opština i glavna morska luka u državi Gerero na pacifickoj obali Meksika, 300 km jugozapadno od Meksiko Sitija.
Akapulko danas ima savršeno razvijen nocni život, fantasticne pešcane plaže, ali i užasan saobracaj i dosadne ulicne prodavce .  Poslednjih decenija cene avionskih karata su toliko pale da je Meksiko i Evropljanima postao pristupacan, i velike kompanije su u glavnom povecale broj letova, dok neke danas lete i direktno za Akapulko.  Grad od pola miliona stanovnika, Akapulko je smešten na uskom pojasu pored mora, dugom manje od 1 km, a od unutrašnjosti ga dele okomite i visoke planine koje sa obe strane okružuju zaliv i odakle stiže svež povetarac.
 Cuveni skakaci sa litica (’’clavadistas’’) iz La Kebrade imaju mnogobrojnu publiku još od 1934. godine. I dan-danas izvode svoje skokove sa gracioznim umecem sa visine od 25-35 m, pravo u usku okeansku uvalu ispod.
 Arheološko nalazište Palma Sola, koje se nalazi duboko u šumi visoko iznad Akapulka, jedan je od 12 poznatih lokaliteta sa petroglifima u oblasti Akapulka. Palma Sola je najdostupnija od svih i sadrži 18 petroglifa iz perioda od 200. godine p. n. e. do 600. godine n. e. Ne zna se mnogo o ljudima koji su nacinili ove crteže, ciji se motivi krecu od jednostavnih figura u obliku štapa do složenih scena iz svakodnevnog života drevnog Akapulka.
 Kaletilja je mala plaža koja se spaja sa Kaletskim plažama u uvali na južnoj strani Plažnog poluostrva (Península de las Playas). Ova oblast je popularna medu porodicama sa malom decom, s obzirom na to da je voda veoma mirna.   Tvrdava San Dijega (Fuerte de San Diego): ova predivno restaurirana petougaona utvrda podignuta je 1616. godine. Njena svrha je bila da od upada holandskih i engleskih gusara štiti španske galije kojima se obavljala trgovina izmedu Filipina i Meksika. Ovde se nalazi Istorijski muzej Akapulka (Museo Histórico de Acapulco), u kome se održavaju izložbe sa tematikom gradske istorije.  Kuca maski (Casa de la Máscara): ovaj ocaravajuci muzej maski se nalazi blizu utvrde na pešackom delu Morelosa. Poseduje izvanrednu zbirku maski iz okoline Meksika. Možete videti i Afro-Mestiza iz Kosta Cike, kao i maske sa Kube, iz Italije i Afrike. U centralnoj prostoriji se nalaze savremene kreacije.
Možete krstariti camcima i jahtama, od kojih najveci deo polazi iz okoline plaže Tlakopanoce ili plaže Mansaniljo blizu sokala (glavnog trga). Plovila ima raznih, od onih sa staklenim dnom i onih sa više nivoa, do jahti koje nude tiha krstarenja po zalivu za vreme zalaska sunca .
Avionom – let od Meksiko sitija traje 35 minuta, a isto toliko treba od aerodroma do centra Akapulka. Vecina velikih svetskih kompanija leti od Evrope do Meksiko sitija, a neke i direktno do Akapulka.

Medije