avio karte aviokarte 
                          by Fantast Tourist , since 2005
 

IATA Logo   

Avio karta Beograd Bogota


Bogota kao da je prešla tanku liniju izmedu ratne narko-zone i boemskog grada. Za samo nekoliko godina, ovaj suptropski grad je uspeo da se obracuna sa nasiljem, a gradska vlast je pocela da se ponaša odgovorno.
Glavni grad Kolumbije, smešten u centralnom delu zemlje. Grad koji je od strane prestižnog “New York Times” proglašen za jednu od 31 destinacije za posetu u 2010.godini, kao inspirativan grad sa milion neverovatnih prica koje iznenaduju posetioce svaki dan. Danas je Bogota užurban grad, u konstantnom i brzom razvoju. Šta god da tražite može se naci u Bogoti; usluge, zabava, nocni život i kultura. To je jedna od metropola koja se najbrže razvija, ne samo u Kolumbiji vec u celoj Južnoj Americi.
Bogota je danas cool grad - bezbedan za turiste, i sasvim dovoljno egzotican da biste se osecali daleko od kuce. S obzirom da se velike delove grada cini turobna urbana džungla, Bogota cesto ne deluje simpaticno na prvi pogled, a njene atrakcije cesto nisu odmah vidljive.
Ali turisti koji imaju makar malo avanturistickog duha, lako ce otkriti umetnicke i kulturne dragulje Bogote.
Tri od nekoliko glavnih kulturnih institucija Bogote nalaze se u kvartu Candelaria. U muzeju Botero zložena je licna kolekcija kolumbijskog umetnika Fernanda Botera, a isticu se dela Renoara, Monea i Pikasa, kao i dela samog Botera. U gradu kojim dominira kolonijalni uticaj pravo je zadovoljstvo obici biblioteku Luis Ángel Arango, odmah preko puta muzeja Botero, gde posetioci mogu da se upoznaju sa pretkolonijalnom prošlošcu (obratite pažnju na muzicke instrumente iz perioda pre kolonijalnog osvajanja).
LA MACARENA Ovaj brdoviti kvart nacickan je tirkiznim, roze i narandžastim zgradama i ima neku opskurnost koja privlaci modernu ekipu. Trendsetere cete primetiti u galeriji savremen umetnosti Valenzuela Klenner Galería  koju su nekad posecivali bogati narkobosovi u potrazi za trofejskim slikama lavova, i obicno odlazili razocarani zbog avangardne ponude. U blizini se nalazi saracka radnja Valenzuela Klenner Galería  u kojoj cete naci kožne ženske tašne, torbe, kaiševe i ranceve u svim mogucim bojama.   Zavucen u jednu od strmih ulica kvarta Mcarena nalazi se moderno mracan tapas restoran Donostia .  Smestite se u udobne šarene kožne fotelje i krenite sa mekim, ukusnim hlebom i sosom za umakanje od maslinovog ulja, pulpe paradajza i raznih zacina. Probajte domaci chorizo santarrosano, mariniranu hobotnicu, jagnjece cufte sa salsom, i škampe sa leblebijama. Rucak za dvoje, bez vina, izade oko 100.000 pezosa (€40).
Nocni život u Bogoti je više nego razvijen, a od rasprava lokalaca oko toga koje je je najbolje mesto za izlaske može da vam se zavrti u glavi. Igrajte na sigurno i idite u BarDeLeo gde cete naci dobar spoj novog i starog. U vreme nekadašnje sveprisutne narko-trgovine, pricalo se da u ovom baru možete naruciti martini zacinjen marihuanom. Danas je BarDeLeo manje kontroverzan, ali su kokteli ništa manje kreativni. Zidovi su obojeni u tamno crveno i cesto se može cuti živa kubanska muzika.Narucite aguardiente martini s vockom carambola - aguardiente je omiljeno žestoko pice u Kolumbiji koje se pravi od šecerne trske, i sa ukusom je anisa.
Kolumbijci vole "rumbear", rec koja najbolje opisuje kulturu muzike, igre i zabavljanja do kasno u noc. Dodite rano, zauzmite sto i narucite cuveni specijalitet kuce - šniclu lomo sellado - a za pice uzmite isto što i lokalci - rum.  A vremenom, kako muzika postaje glasnija a vreme prolazi, mesto se pretvara u klub. Ako krenete šest sati nakon što ste došli, znajte da odlazite prerano . Za Bogotu se slobodno može reci da je post-automobilski grad, a mnogi urbani planer je u tome kopiraju. Svake nedelje od 7 ujutro do 2 popodne, više od 100 kilometara gradskih ulica otvoreno je samo za bicikle. Osim toga, život u tom periodu izlazi napolje, pa lako možete zateci casove aerobika ili rumbe na sred ulice, kao i prodavce sveže cedenih sokova i ulicne hrane.
Uprkos gustom saobracaju, Bogota ima ogromne zelene površine, avenije s impresivnim drvoredima, kao i Ande koji neprekidno deluju kao da izviruju iz sledeceg kvarta. Obavezno obidite  Jardin Botanico Jose Celestino Mutis , oazu palmi i bujne tropske vegetaciije. Videcete i galeriju orhideja, obilje kaktusa, i lotose velicine kuhinskog stola. Botanicka bašta nudi idealan beg od grada koji se svojski trudi da bude deo globalne vreve.

Medije