avio karte aviokarte 
                          by Fantast Tourist , since 2005
 

IATA Logo   

Avio karta Beograd Buenos Aires

 

Buenos Aires je glavni grad Argentine i u prevodu njegovo ime znači ''dobar vazduh''.

Buenos Ajres je glavni grad Argentine, na ušću reke Rio de la Plata u Atlantski okean. Naziv grada na španskom znači dobar vazduh. San Telmo je najstariji deo Buenos Ajresa i rodno mesto plesa tango. To je dobro očuvana oblast argentinske metropole koja se odlikuje svojim kolonijalnim zgradama. Buenos Ajres ima dva aerodroma. Glavno prevozno sredstvo Južne Amerike su autobusi, koji će Vas provesti kroz najlepše delove ove prelepe zemlje.

Istorija San Telma počinje sa osnivanjem Buenos Ajresa. 1580. zemlja je podeljena među najranijim stanovnicima grada, koji su odrasli oko crkve San Pedro Telmo. Naselje je provbotno naseljeno aristokratskim porodicama. Sve do 1871., epidemije žute groznice, koja je odnela mnoge žrtve i primorala stanovnike da se odesele na sever.

Da li ste nekada bili na uličnom sajmu? Da li ste čuli za Feriu de San Telmo? Ukoliko još uvek niste posetili feriu, koju je Nacionalna Geografija proglasila za najvažniju feriu na svetu, morate to učiniti uskoro. Feria predtavlja antički sajam koji se održava u kraju San Telmo, u Buenos Ajresu, Argentina. Otvorena je 1970. i održava se svake nedelje u Plaza Dorego. Na ovom tržištu prodaju se objekti koji su stari više od 70. godina. Prodavci čekaju 5-7 godina kako bi dobili svoje mesto na ferii. Blizu ovog tržišta nalazi se drugo tržište na kome ulični izvođači sviraju, igraju i slikaju. Takođe tu su pantomimičari, klovnovi i mađioničari, a za nekoliko novčića, možete dobiti sliku sa njima.

Sajam se sastoji od 270 štandova koje poseti 10.000 ljudi svake nedelje, većinom turisti. San Telmo je dobro očuvana oblast koja se odlikuje svojim kolonijalnim arhitekturom i šarmom. Atrakcije u San Telmu uključuju i stare crkve, muzeje, antičke prodavnice.. Naselje San Telmo predstavlja kombinaciju popločanih ulica i antičkih tržišta sa savremenim i tekućim kulturnim ponudama. Pored čuvene ferie, možete posetiti:

Plaza Dorego – je drugi najstariji trg u Buenos Ajresu. Predstavllja centar ispunjen mnogim kafićima, restoranima, prodavnicama. Boemski život i tango su svakodnevni deo atmosfere komšiluka.

Manzana de las Luces – osvetljeni blok. Ovaj blok, okružen ulicama Alsina, Moreno , Peru i Bolivar je dom brojnih važnih i tradicionalnih obrazovanja, verskih i kulturnih institucija Buenos Ajresa, koji datiraju iz XVII i XVIII veka. Ime je dobio po broju intelektualnih institucija. Jedna od najzanimljivijih atrakcija je misteriozna podzemna mreža tunela.

Pasaje San Lorenzo – Šetajući ulicom Balcarce, pre nego što stignete do Av. Independencia, videćete ulicu San Lorenzo. Pogledajte najnižu kuću u komšiluku, kao i Almacen Don Manolo. Almacen Don Manolo je mesto gde je Mafalda odlazio u kupovinu. Quino je inspirisan prodavnicom u ulici Balcarce, koja mu je pomogla u ostvarenju svoje karikature.

Posetite Nacionalni Istorijski Muzej u kojem možete videti istoriju Argentine. El Zanjon de Granados, najvažniji arhitektonski objekat San Telma. Postanite deo plesa tango, učeći korake na ulicama Plaza Dorego..


San Telmo je prepun hotela i hostela, što ga čini veoma pristupačnim. Svaki drugi ulaz duž Carlos Calvo i Chile je pun hostela. Još jedna opcija za obezbeđivanje smeštaja je iznajmljivanje stana. Postoje tona stanova za izdavanje u San Telmu i možete ih pronaći po različitim cenama.

San Telmo je, kao i život, prepun iznenađenja. Noć u San Telmu je veoma užurbana. Kada sunce zađe, brojni barovi i kafići otvaraju svoja vrata različitiom vrstom muzike, od roka, popa, regea do tanga. Tu je i veći broj klubova sa plesom do zore. Stari svet blaga, savremenih restorana, prijatnih Argentinaca i sudaranje turista u San Telmu. San Telmo je srce Buenos Ajresa koje je preživelo revolucije, epidemije, obnavljanje projekata i proteste. Njegov karakter, umetnost, ples, život nude impresivno iskustvo Buenos Ajresa.

San Telmo ne krije svoje godine,
sa svojom bogatom istorijom i ispunjenim životom.
Želim Vam srećan put.

Medije