avio karte aviokarte 
                          by Fantast Tourist , since 2005
 

IATA Logo   

Avio karta Beograd Hjuston

Nekada zapušteni kvartovi danas su mesto kul umetnickih galerija, a moderne zgrade podignute sredinom veka renovirane su i spasene propasti.
Kad covek vidi splet super-autoputeva i oblakodera koje dominiraju Hjustonom, lako bi mogao pomisliti da je to jedan korporativan i turisticki nezanimljiv grad – sedište gigantskih kompanija kao što su Halliburton, Waste Management i kompanije nekada poznate kao Enron (danas poznate kao Enron Creditors Recovery Corporation). A ni pogled iz aviona nije baš atraktivan: ravna i bezizražajna dolina istih nebodera koji se gube na horizontu. Medutim, poslednjih godina ovaj teksaški megalopolis lagano se vraca svom urbanom identitetu. Nekada zapušteni kvartovi danas su mesto kul umetnickih galerija. Moderne zgrade podignute sredinom veka renovirane su i spasene propasti. A nekadašnje fabrike pretvorene su u prometne restorane i pabove. Tacno je da i danas novac od nafte vodi glavnu rec, ali kultura postaje sve ozbiljnija stavka.
Hjuston je možda mesto poslovnih oblakodera, ali ovaj suptropski grad ima i mnoštvo zelenih površina. Grad prekriva nekoliko stotina parkova, a jedan od najnovijih – 12 jutara zelene površine pod imenom Discovery Green (discoverygreen.com) – ubrzano postaje srž uspavanog hjustonskogdowntown-a. Park je otvoren 2008. godine i pravi je primer kako treba da izgleda javna površina. Stariji parovi šetaju oko veštackog jezera dok se deca jure po travnatim brežuljcima.
Uprkos tomwe što Hjustom nema klasicne gradske zone (ili možda baš zbog toga), u gradu postoji zavidan broj zgrada i nebodera iz sredine 20. veka, od kojih su neki dobro ocuvani, a drugi na ivici raspada. Najpoznatija gradevina je kampus Univerziteta St. Thomas, koji je projektovao Philip Johnson. Ali postoje i mnoge druge veoma atraktivne, a nepoznate gradevine, kao što je sablasno napuštena zgrada Central Square u downtown-u (2100 Travis Street), ili stamena Willowick u kvartu River Oaks (2200 Willowick Road
Vijetnamska zajednica nekada je bila mnogo vidljivija nego danas, ali tragovi Malog Sajgona još uvek postoje u Midtwon-u. Jedan od najboljih retro vijetnamskih bistroa je Cali Sandwich (3030 Travis Street), ho-hum kafeterija sa vertikalnim roletnama iz 1970ih i niskim cenama. Ako tražite pravi originalni teksaški roštilj (eng.Texas BBQ), idite severno od centra do Pizzitola’s Bar-B-Cue (1703 Shepherd Drive)  Robert Del Grande je ovdašnja kulinarska legenda – poceo je još 1980ih i važi za pionira kuhinje jugozapadne Amerike. Kada je 2009, nakon 29 godina rada, zatvorio svoj restoran Café Annie, u gradu je zavladalo kolektivno nezadovoljstvo. Stvar je ubrzo rešena tako što je Del Grande otvorio RDG + Bar Annie multipleks restoran sa barovima, foajeima i prostorima za veceravanje u koji dolazi glamurozna ekipa sa kratkim haljinama, lakiranim ženskim tašnama i agresivnom kolicinom zlata.
Ulica Washington Avenue je rezervisana za vecernje izlaske, a jedno od najboljih mesta je Max’s Wine Dive  sa odlicnim izborom vina i relativno niskim cenama. Ako želite alternativniji provod, potražite neobeležena vrata koja vode u Marfreless ,diksretan bar sa izbledelim tapisonima i mracnim coškovima, popularan medu zaljubljenim parovima.
Nocni život u Hjustonu cine uglavnom sport-kafei i megaklubovi, a nepretenciozni barovi uglavnom se nalaze u kvartu Montrose

Medije