avio karte aviokarte 
                          by Fantast Tourist , since 2005
 

IATA Logo   

Avio karta Beograd Larnaca


Grad se nalazi na po 60 kilometara do Nikozije i Limasola. Sredozemna klima daje prosečnu godišnju temperaturu od čak 25 stepeni Celzijusovih. Najstariji kiparski grad na raskršću civilizacija imao je veoma burnu istoriju, koja može da se nasluti u gradskom muzeju ali i okolnim iskopinama. Danas je Larnaka poznata po kristalno plavom moru i čistim plažama.

Jedna od najpoznatijih građevina je pravoslavna Crkva svetog Lazara. Tvrđava Larnaka danas je muzej koji se leti pretvara u pozorište. Muslimansko svetilište Hala Sultan Teke nalazi se pet kilometara od centra grada. Ipak, turisti se mahom opredeljuju za priobalje sa šetalištem, marinom i plažama. Upravo tu, uz šetalište, non-stop tokom sezone odmora organizuje se veliki broj festivala. Najznačajnija manifestacije je Festival potopa (kataklizmos), početkom leta, koji čini mnoštvo manjih kulturnih događaja u gradu. Statua Kimona, čuvenog atinskog generala, krasi promenadu, ali je najznačajnija lokacija Larnake ruševine starog Kitijuma. Najpopularnije plaže su Mekenzi, Finikudes i Janates. Na obodima grada je Veliko slano jezero, poznato po kolonijama flaminga, koje obično presuši tokom leta.

Najveća kiparska komercijalna luka je u Larnaki, a u blizini je međunarodni aerodrom, na koji sleću avioni skoro svih evropskih avio-kompanija.

U jednom od najstarijih gradova Mediterana, noćni život nije toliko aktivan kao u ostalim turističkim mestima u okruženju. Ipak, grad nudi dosta uzbuđenja da sve, osim onih ekstremista koji preferiraju lude žurke do ranih jutarnjih sati, učini srećnima. Jedna od ključnih stvari ovog grada na Kipru, koja privlači gomile turista u Larnaku je njegova istorija. Jedno je od retkih mesta gde možete otići u muzej da naučite nešto o istoriji i zatim prošetati samo nekoliko blokova da isto to i vidite u ruševinama starim i po 10.000 godina. Ali pre nego što pomislite kako je Larnaka samo istorijsko mesto bez zabave, zapamtite da je moderna Larnaka jedna od glavnih kiparskih luka i veoma napredan grad koji ima dosta za ponuditi što nije vezano za istoriju. Takođe, ako želite da odsednete u Larnaki, a zabrinuti ste da noćni provod nije adekvatan, imajte na umu da je Agia Napa na razumnoj udaljenosti, a stecište je noćnog provoda na Kipru.

Jedan od najstarijih gradova na Kipru, u čiju luku pristaju luksuzne jahte turista koji uživaju u čistim plažama, kristalno plavom moru, bogatom noćnom životu i mnogobrojnim festivalima, jeste Larnaka. 

Najpopularnije plaže u ovom simpatičnom mestu su Mekenzi, Finikoudes i Janates. U blizini Larnake nalazi se i čuveno Veliko slano jezero, svratište flaminga. Oni koje ineteresuje istorija ovog mesta mogu posetiti mnoge znamenitosti, kao što su grob svetog Lazara, muzej iz 17. veka, Hala Sultan Teke i antički grad Kition. Larnaka predstavlja idealnu destinaciju za porodični odmor. Ipak, postoji mnoštvo barova za uživanje po danu, ali i pregršt restorana u kojima je, kažu, hrana jedinstvena.

Medije