avio karte aviokarte 
                          by Fantast Tourist , since 2005
 

IATA Logo   

Avio karta Beograd Monterey


Monterej je glavni i najveći grad na severoistoku savezne države Nuevo Leon u Meksiku. Smatra se najvećim amerikanizovanim gradom u celoj zemlji. Nalazi se na severoistoku Meksika, u podnožju planina Sierra Madre Oriental. Monterej počinje od 1956. godine, sa svojim osnivačem Diego de Montemayorom. Nakon Meksičkog rata za nezavisnost, Monterej je postao važan poslovni centar. Predstavlja komercijalni, industrijski, istorijski grad sa velikim bogatstvom kulturnih i zabavnih atrakcija. Grad ima najviši životni standard, a stanovništvo je obrazovanije i kulturnije od proseka. Monterej je progresivan i moderan grad sa visokom željom za daljim, većim radom. Naseljen prijateljskim i prijatnim ljudima koji će Vas dočekati osmehom i pozitivnom energijom. 

Avionom od Beograda do Montereja stići ćete brzo u grad poznat kao istorijski gigant. Monterej ima dva aerodroma. Svi komercijalni letovi koriste glavni gradski aerodrom (Monterrey International), koji se nalazi 20 min od grada u predgrađu opštine Apodaca. Drugi aerodrom koriste privatni korisnici, aerodrom Del Norte. Taksi koji ide od aerodroma do grada je oko 25 američkih dolara. 

Sa mnoštvo atrakcija za turiste, restorana, modernih tržnih centra, brojnih muzeja i kulturnih atrakcija, Monterej privlači sve više turista svake godine. Planine, kanjoni, pustinje koje okružuju grad nude planinarenje, planinski biciklizam, izlete u pećinama i istraživanje prirode. Turisti često predvide Monterej, opredeljujući se za plažu i promotivnu popularnost drugih gradova, iako je grad koji obećava dobar odmor. 

MACRO PLAZA – Predstavlja glavnu atrakciju u gradu. Plaza je skup malih trgova, spojenih kako bi formirali pešački trg sa fontanama, parkovima, klupama.. U blizini su brojni muzeji, prelepe katedrale, gradsko pozorište, Paseo Santa Lucia i Barrio Antiquo. Paeo je prijatno mesto za posetiti u večernjim satima, kada je mirno i osvetljeno. Jedinstven način da se vide Macro Plaza, Barrio Antiquo i Zora Rosa (centar grada) je iznajmljivanje kočija koje će Vas provesti kroz prelepe pejzaže Montereja

Pored brojnih kulturnih atrakcija, postoje i kvalitetni restorani i noćni život, aktivan šoping u gradu i okolini. Grad ima mnoštvo klubova, barova i mnoge svetski klasirane restorane. Probajte jela iz Azije, Mediterana, Amerike, Meksika u mnogim međunarodnih restorana. Noćni život odvija se svuda po Montereju, a najveći deo odigrava se u Barrio Antiquo. Klubovi u gradu su uvek puni, puštajući najraznovrsniju muziku kao što je house, salsa, disco, techno. Tu su i đez, piano za opušteniju varijantu. Postoji nekoliko događaja u Montereju kao što su Hazlo Tu, filmski internacionalni festival, kulturni festival Barrio Antiquo i još mnogi drugi kojima možete prisustvovati.

Monterej nudi mnoštvo hotela i apartmana. Najveći broj hotela stacionirano je u centru grada oko Macro Plaze, ujedno je i najpopularnije mesto za boravak. Tu su i brojni hoteli razbacani oko trga. Mnogi hoteli pored uređenih, modernih soba imaju i prostorije za sastanke. Možete pronaći i jeftinije hotele ili hostele. Bilo da ste došli u posetu zbog posla ili odmora naći ćete dosta smeštaja koji odgovaraju Vašem budzetu i stilu.

Posetite jedan deo Meksika i osetićete duh celog.
Uživajte u prelepim pejzažima Montereja uz porodicu i prijatelje.

Medije