avio karte aviokarte 
                          by Fantast Tourist , since 2005
 

IATA Logo   

Avio karta Beograd Otava


Kanada se nalazi na svernom delu Severne Amerike. Graniči se sa Aljaskom i SAD-om a izlazi i na 3 okeana: Atlantik, Arktik i Pacifik. Hlavni grad je Otava a nanajveći Toronto. 
Veruje se da samo ime Kanada potiće od reči kanata koja znači selo ili naseobina. Druga po veličini nacija na svetu živi na severnom delu severnoameričkog kontinenta. Kanada predstavlja neobičan spoj jezera, planina, kišnih šuma i pustinja. Čak 90 % populacije živi na jugu zemlje u neposrednoj blizini granice sa SAD-om. Kao i njen južni sused, i Kanada ima veliki broj doseljenika, međutim, dok se stanovnici SAD-a izjašnjavaju kao Amerikanci u Kanadi je sloboda izjašnjavanja veća i ima puno onih koji se izjašnjavaju kao pripadnici nacije iz koje su potekli. U Kanadi ima stanovnika iz zaista svih krajeva sveta pa je interesantno posetiti ovu zemlju i videti spoj različitih kulturnih uticaja i različitih ljudi.

Otava -Grad na istoimenoj reci koji je kraljica Viktorija izabrala za prestonicu Kanade. Centar grada je u velikoj meri renoviran poslednjih godina, tako da je turizam postao druga po redu grana privrede u Otavi. Otava ne spada u metropole kakve su drugi glavni gradovi. U njoj živi svega oko 330,000 stanovnika. Iako nije veoma velika i prenaseljena Otava je grad sa zavidnom kulturnom ponudom. 
Grad je ime dobio po domorodačkom narodu.

Kanađani koriste svaku priliku da nešto proslave. 
Dan države je praznik kada se priređuje veliki spektakl. 
Winterlude je proslava u februaru koja se održava na Rideu kanalu. Manifestacija se održava u Parku Konfederacije koji tokom ovih dana nosi naziv Kristalna bašta. U ovom periodu možete videti skulpture od leda i snega, ili pratiti brzo skijanje i trke pasa. 
Festival lala je najstariji festival u Otavi koji se održava sredinom maja. Prvi put je održan 1945. godine kada su Holanđani u znak zahvalnosti Kanađanima (za pružanje pomoći za slobodu Holandije) poklonili 100,000 sadnica lala. Tadašnji kralj Mekenzi nije dozvolio sađenje lala oko zgrade Parlamenta ali je njegovo osoblje ipak zasadilo dosta cveća. On je bio protiv nagle promene izgleda bašte ispred zgrade Parlamenta. 
Proslava Dana Kanade dešava se 1. jula a ulice su pune parada i zastava. 
Početkom jula odigrava se bluz fest koji je internacionalnog karaktera. 
Sredinom jula možete prisustvovati džez festivalu na kome nastupa preko 400 muzičara a glavna bina nalazi se u Parku Konfederacije. 
Festival klasične muzike odigrava se krajem jula i početkom avgusta.
Trg Konfederacije 
Na Trgu Konfederacije dominiraja Nacionalni ratni muzej. Na istočnoj strani skvera nalaze se Nacionalni umetnički centar, Rideau kanal i Bitovn muzej (najstarija zgrada u Otavi). Deo oko centralnog gradskog trga je zaista bogat građevinama pa je potrebno odvojiti par sati samo za obilazak lokacija u ovom delu grada.

Međunarodni aerodrom Mekdonald – Kartije oznaka YOW   nalazi se 10 km južnije od grada .

Medije