avio karte aviokarte 
                          by Fantast Tourist , since 2005
 

IATA Logo   

Avio karta Beograd Palermo


 

Aerodrom u Palermu zove se Falkone-Borselino. Zvuči kao naslov neke američke policijske serije iz 70-ih godina XX veka, i niko vam ne bi zamerio što ne znate da je nazvan po dvojici pogubno hrabrih sudija koji su pokušali da Siciliju najzad oslobode tradicionalnog jarma organizovanog kriminala. Obojica su smrtno stradala u atentatima. 

 

Glavni grad Sicilije, Palermo, prava je turistička atrakcija. Tokom istorije bio je na meti raznih osvajača čiji je uticaj i dan-danas primetan. Najvažnije građevine u Palermu datiraju iz 12. veka, to su: Gradska katedralamanastir San Đovan delji Eremiticrkva Sv. Katalda i Normanska palata. Svojom lepotom posebno se izdvajaGradska katedrala. Čak iako nije na spisku onoga što biste želeli da vidite, teško ćete je ignorisati. Ova katedrala pravo je arhitektonsko čudo, koje se zbog svoje duge istorije,odlikuje prisustvom različitih stilova. Poslednje izmene i restauracije rađene su na njoj u 18. veku. Katedrala je i glavna crkva grada. Crkvu je podigao Valter Ophamil 1185. godine, na mestu ranije vizantijske bazilike. On je i sahranjen u sarkofagu u kripti ckrve. Pored gore navedenih znamenitosti koje se nalaze u Palermu, u ovom gradu možete videti još dosta toga: crkvu Sveta Marija od admiralacrkvu Isusapalatu Abateliszamkove Zisa i Kubuteatar Masimo iPoliteama... Takođe, možete obići brojne skverove, trgove i parkove. Teatar Masimo, najveća je operska kuća u Italiji. Sagrađen je krajem 19. veka i opremljen sa 3200 sedišta.

Palermo je peti po velićini ghrad u Italiji , glavni grad u istoimenog Okruga Palermo, pokrajne i ostrva Sicijije u jugozapadnoj Italiji.

Palermo ima veliko gradsko područije sa 850 hiljada stanovnika tkz Veliki Palermo . Metropolitensko područije grada ima oko milion stanovnika i prevazilazi granice gradskog okruga.

 

Medije