avio karte aviokarte 
                          by Fantast Tourist , since 2005
 

IATA Logo   

Avio karta Beograd Puerto Plata

Šljaštece bele plaže, jeftini turisticki centri, i prirodne lepote oduvek su privlacili putnike Dominikanskoj republici
Desetak kilometara ka istoku je Puerto Plata, najpoznatije letovalište u Dominikanskoj republici, istovremeno i najveci grad na severnoj obali. Ovo mesto je otkrio Kolumbo pocetkom 1490ih, i tokom 16. veka je bio glavna trgovacka luka, da bi ga Španci napustili u 17. veku i okrenuli se Santo Domingu i Portoriku. Grad je doživeo ponovni procvat u 18. veku, i to najviše zahvaljujuci izvozu duvana. Danas se može podiciti dva kilometra dugackim korzoom pored mora (na španskom Malacon), koji vrvi od restorana i kafica. Osim predivnih pešcanih plaža, ostale atrakcije su Muzej cilibara, Destilerija ruma, kao i Planina Isabel de Torres do koje se iz grada može stici gondolom.
Puerto Plata ima i svoj medunarodni aerodrom.
Sa obale sa pogledom na Atlanski okean Puerto Plata raste izmedu mora i vrha Pico Isabel de Toress koja se uzdiže 2600 metara. U poslednjih nekoliko godina Puerto Plata postala je omiljeno mesto turista koji dolaze avionom, brodom da krstare uzivaju u plažama, odmaralištima , atrakcijama ovog divnog ostrva. Puerto de Plata je bio uništen u požaru 1863 god a zatim potpuno renoviran.
Puerto Plata može se pohvaliti fabrikom cipela i služi kao važna tranzitna tacka za uvoz i izvoz
Puerto Plata je bila dom Francuskih, Italijanskih i Kubanskih imigranata koji su ostavili svoj trag na društvo i kulturu.
Jedna od najvecih atrakcija u Puerto Plata je karneval u februaru i martu , gde poseteioci mogu da uzivaju na ulicnim paradama, javnim plesovima, izboru kralja Momo , festival ruler.
Puerto Plata nudi odlicne grebena, za ronjenje podvodni sportfishing , teniski tereni, golf, banje  i blato .

Medije