avio karte aviokarte 
                          by Fantast Tourist , since 2005
 

IATA Logo   

Avio karta Beograd Santo Domingo


Kada je Kristifor Kolumbo zakoracio 1492. godine na tlo Dominikanske Republike, rekao je: „Ovo je najlepše mesto koje su ljudske oci videle“. I bio je u pravu. Dominikanska Republika je rajsko mesto, najpopularnije ostrvo Kariba.
Srce ove egzoticne destinacije je njen glavni grad Santo Domingo, na cije je tlo krocio Kolumbo 1492. godine, kada je i otkrio ovaj raj na zemlji. Santo Domingo je prvi grad koji su Evropljani osnovali u ovom delu sveta. Tokom svoje burne istorije bio je rušen, zatim ponovo graden, a ono što se posebno istice je da je ovde izgradena prva evropska tvrdava u Novom svetu, prva katedrala, manastir, crkva, univerzitet, bolnica. U Santa Domingu živi preko 2 miliona stanovnika.
Ovaj je grad najstarije naselje Europljana u Americi . Osnovao ga je Bartolomeo brat Kristofora Kolumba na desnoj strani ušca reke Ozama. Po broju stanovnika najmnogoljudniji grad na Karibima.
Dominikansku Republiku u periodu od juna do septembra posecuje veliki broj turista iz Evrope. Taj broj je iz godine u godinu veci, jer kog jednom osvoje cari Dominikanske Republike, on se ovde ponovo vrati, i to uvek sa prijateljem više. Dominikansku Republiku sa svih strana okružuju predivna letovališta: na severnoj strani ostrva nalazi se najpopularnije i najpoznatije letovalište ovog dela Dominikanske Republike - Puerto Plata, kao i gradic Sosua, u kojem se po lepoti izdvaja istoimena plaža. Ova plaža duga je pola kilometara, kompletno je prekrivena belim peskom, voda koja zapljuskuje njenu obalu kristalno je cista i pogodna za ronjenje.
U koju god stranu zemlju da odete, valjalo bi probati njeno nacionalno jelo. U Dominikanskoj Republici probajte"La banderu", jelo koje se priprema od piletine, belog pirinca i crvenog pasulja. Takode, probajte i nešto od ribljih specijaliteta, npr. jela od jastoga, škampe ili rakove. Osvežite se sa koktelom na bazi ruma ili pivom. Dobra informacija za pušace: veruje se da najbolje cigarete dolaze upravo iz ove zemlje.

Medije