avio karte
Avio karte Beograd Abu Dabi

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - Abu DabiOnline avio karte Beograd Abu Dabi (AUH)

Najpovoljnija cena avio karte Beograd Abu Dabi kreće se od 350 €. Najpovoljniju tarifu avio karte Beograd Abu Dabi možete obezbediti ukoliko uradite besplatnu rezervaciju i to nekoliko meseci pre putovanja.

Abu Dabi je izuzetno tražena destinacija, za letove iz Beograda, pogotovo u toku našeg prolećnog perioda, jer je tad klima najoptimalnija.

Rezervacija avio karte Beograd Abu Dabi

Na našem sajtu u svakom trenutku možete uraditi besplatnu online rezervaciju avio karte Beograd Abu Dabi.

avio karte Beograd Abu Dabi - sheik zayed dzamija
Image by jpeter2 from Pixabay

Jeftine avio karte za Abu Dabi l (AUH) iz okruženja

Do Abu Dabija možete doći i letovima iz gradova iz regiona, kao što su: Zagreb, Sarajevo, Budimpešta. Cene su slične kao i za avio karte Beograd Abu Dabi.

Let do Abu Dabija

Abu Dabi Beograd letovi saobraćaju direktno avio kompanije kao što su „Etihad“ i „Air Serbia“ i let traje oko 5h i 20 minuta. Direktni letovi do Dubaija govore o atraktivnosti i popularnosti destinacije, kao jedne od najzanimljivijih gradova Ujedninjenih Arapskih Emirata, koji je pre 50 godina bio siromašno naselje, a sada je jedan od najluksuznijih gradova na svetu, zahvaljujući velikim nalazištima nafte.

Abu Dabi avio karte i hotel

Svakako, uz kupovinu najpovoljnije avio karte Beograd Abu Dabi, na Vaš zahtev dobijate i sjajnu ponudu za hotelski smeštaj različite kategorizacije u Abu Dabiju. Za Abu Dabi, preporučujemo Vam da birate hotele u centru grada sa minimalnom kategorizacijom 3*.

Ukoliko obezbedite avio karte i hotelski smeštaj nekoliko meseci pre putovanja, na taj način ćete imati najpovoljniju cenu jer cena smeštaja po danu se kreće u zavisnosti od sezone putovanja i trenutka kada ste se odlučili za putovanje u Abu Dabi.

Avio karte Beograd Abu Dabi soliteri panorama skyline
Image by Neil Dodhia from Pixabay

Šta videti u Abu Dabiju

Naziv Abu Dabi potiče od fraze “abu zabi” što u prevodu znači “otac jelena” jer se na pustinjskom području nalazi veliki broj gazela i jelena. Abu Dabi je kroz istoriju bio poznat po trgovini biserima, sve do 1936. godine kada se otkrivaju prva nalazišta nafte.

Ako bismo trebali ovaj grad da opišemo jednom rečju, to bi svakako bila reč “kontrast”. Sa jedne strane imamo pustinju, znoj, vrućinu, a sa druge luksuz, nebodere, zlato, kristale.

Grad koji je u prošlosti bio pust I siromašan grad do je danas je jedan od najluksuznijih, najsigurnijih I najatraktivnijih gradova na svetu.

Avio karte Beograd Abu Dhabi pustinja
Image by Makalu from Pixabay

Grad je planiran pod upravom šeika Zajeda, a po nacrtima japanskog arhitekte dr. Takahašija 1967. godine, prvobitno za populaciju od 40.000 ljudi.

Najveći deo objekata predstavljaju srednje i visoke zgrade. Neboderi Abu Dabija, kao što je kula Investicionih vlasti Abu Dabija, štab Narodne banke Abu Dabija, hotel Hilton i sedište firme „Itisalat“ se nalaze u finansijskim okruzima Abu Dabija.

Obavezno posetite Sheikh Zayed džamiju, nazvana po bivšem predsedniku i osnivaču UAE, Zajedu koji je lično projektovao plan grada i bulevare a japanske arhitekte radile na realizaciji planova, ali za 40 000 ljudi koliko je tada živelo u ovom gradu.

Iako danas ima 1.5 miliona stanovnika, nije se odsutpilo od osnovnog plana niti je izmenjen. U džamiji je otac nacije, kako ga nazivaju, sahranjen, a sama džamija može da primi 40 000 ljudi.

Kada ste u Abu Dabiju morate da se prošetate promenadom Korniš, i da uživate u mnogobrojnim fantastičnim parkovima grada.

Avio karte Beograd Abu Dhabi shejk Zaid Dzamija
Image by Nici Keil from Pixabay

Plaže su jako lepo uređene, ali i skupe. Pristup njima može da košta nekoliko desetina dolara, a ako ste radnik u nekoj firmi, možete da ostvarite i određeni popust ako vam poslodavac sredi taj benefit.

Baldahine, muzika, barovi i prelepe plaže su nešto što će vas u potpunosti relaksirati, jedino što voda zna da bude vrela u periodu jula i avgusta pa imate osećaj da se blago krčkate.

Ako Vam je vrućina tokom dana, a ne želite da budete na plaži iz nekog razloga, možete vreme da provedete u nekom od ogromnih šoping molova, gde zna da bude I prohladno, tako da ponesite i neki tanji džemper.

Molovi imaju prebogat sadržaj, tako da možete da se zavalite u udobne fotelje njihovih bioskopa, da uživate u klizanju, luksuznim buticima itd.

Javni prevoz u Abu Dabiju

Javni prevoz u ovom gradu je dobro organizovan, a najčešće se koristi taksi prevoz, koji možete da nađete u svakom delu grada, u bilo koje doba dana, ali je nešto skuplji od gradskog autobusa.

Sve informacije o javnom prevozu u samom gradu, cenama, mapama grada, redovima vožnje, možete pogledati na sledećem linku: Javni prevoz Abu Dabi.

Abu Dabi opšte i korisne informacije

Valuta: Dirham – razmera za eurom – 4:1
Vremenska zona: GTM +4 (2 sata u napred u odnosu na nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP F (kod nas se koristi TIP C) – ali je za različite punjače potreban adapter jer su utičnice trokrake.
Pozivni broj za zemlju: +971
Populacija: 1.5 miliona stanovnika
Udaljenost aerodroma od centra grada: 30 km
Metro sa aerodroma: NE
Voz sa aerodroma: NE
Shuttle Bus: DA

Avio karte Beograd Abu Dabi aerodrom
Image by parker from Pixabay

Aerodrom Abu Dabi

Međunarodni aerodrom Abu Dabi (AUH) spada u najveće aerodrome na Bliskom Istoku. Udaljen je oko 30 km od glavnog grada Ujedinjenih Arapskih Emirata. Na aerodromu se nalazi sedište “Etihad Airways” kompanije.

Kako sa aerodroma do grada Abu Dabi

Sa aerodroma do centra Abu Dabija možete stići taksijem, autobusom, ukoliko iznajmite auto (rent a car) ili privatnog šofera.

Sadrzaj: avio karte Beograd - Abu Dabi
Online avio karte Beograd Abu Dabi (AUH)
Jeftine avio karte za Abu Dabi l (AUH) iz okruženja
Let do Abu Dabija
Abu Dabi avio karte i hotel
Šta videti u Abu Dabiju
Javni prevoz u Abu Dabiju
Abu Dabi opšte i korisne informacije
Aerodrom Abu Dabi
Kako sa aerodroma do grada Abu Dabi

Promocija Avio karte Beograd Abu Dabi

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Abu Dabi. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Bliski istok
Polasci BeogradMagazin - Abu Dabi (AUH)

  Avio kompaije - Abu Dabi (AUH)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air