avio karte
Beograd – Ajndhoven

Promocije avio karata Beograd – Ajndhoven


Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Ajndhoven. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.


Avionske karte Beograd – AjndhovenOnline jeftine avio karte Beograd Ajndhoven (EIN)

Ajndhoven se nalazi na jugoistoku Holandije, na reci Dommel (Domel)  u provinciji po imenu Severni Barabant. Ovaj danas moderan industrijski grad je zapravo jedan o najstarijih gradova Holandije i peti je po veličini grad u toj zemlji.

Najjeftinije avio karte Beograd Ajndhoven se kreću se od 49 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom. Ova cena je dostupna kod low cost avio prevoznika ”Wizz Air”.

Jeftine avio karte Beograd Ajndhoven mogu se dobiti ukoliko ne planirate put tokom perioda praznika (Nove godine, božićnih i uskršnjih praznika) i velikih manifesticaja.

Avio karte Beograd Ajndhoven

Jeftine avio karte za Ajndhoven (EIN) iz okruženja

Najniža cena avio karte Sofija Ajndhoven iznosi oko 59 € za povratno putovanje, a cena najpovoljnije avio karte Budimpešta Ajndhoven je 66 €, a avio karta Bukurešt Ajndhoven je od 66 €. Radi se o direkntnim letovima low cost avio kompanije “Wizz Air”.

Let do Ajndhovena

Let iz Beograda do Ajndhovena traje oko 2 sat i 20 minuta. U pitanju je direktan let avio kompanije „Wizz Air”.

Avio karte Beograd Ajndhovena, odnosno let na ovoj relaciji se obavlja direktnom linijom koja saobraća ponedeljkom, sredom, petkom, nedeljom.

Avio kompanija „Wizz Air” u svoje cene avionskih karata usključuje, pored aerodromskih taksi, samo ručni prtljag težine do 8 kg, dok se redovan prtljag (torba/kofer) dodatno naplaćuju.

Hotelski smeštaj u Ajndhovenu

Industrijskim I ekonomskim razvojem Ajndhovena, došlo je do razvoja I ostalih privrednih grana, u ovom slučaju, mislimo na turizam I ugostiteljstvo. U gradu se nalazi veliki broj hotela I hostela koje možete bukirati. Prilikom rezervisanja avio karte Beograd Ajndhoven, na Vaš zahtev I za odgovarajuću strukturu dostavićemo Vam ponudu smeštaja.

Šta videti u Ajndhovenu

Grad počinje da dobija na značaju krajem XIX I početkom XX veka, osnivanjem fabrike sijalica “Phillips”. Zbog proizvodnje sijalica Ajndhoven zovu i Grad svetlosti. Proizvodnja DAF vozila i danas je poznata kao industrija sa visokom tehnologijom i najsavremenijim dizajnom.

Predlažemo Vam top 7 najatraktivnijih lokaliteta u Ajndhovenu koje ne biste trebali da propustite:

  1. DAF Muzej – Za ljubitelje automobila biće pravo zadovoljstvo obići Muzej DAF. Zgrada u kojoj se nalazi muzej je zapravo i sama industrijski spomenik. Sagrađena je 1884.godine kao pivara „De Valk”. To je bila najveća pivara u Ajndhovenu dugi niz godina. Ono što je značajno pomenuti je to, da je 1993. godine u ovu zgradu smešten Muzej Daf. Muzej obiluje DAF vozilima tako da će se vašem pogledu tamo nuditi mnogi automobili uključujući sportse i prototipovi (uzorci) automobila.
  2. Flying Pins – savremena umetnost i morate da je vidite ukoliko se nađete u Ajndhovenu. Flying Pins predstavlja javnu postavku – vajarsko delo koju su dizajnirali vajari Claes Oldenburg i Coosje Van Bruggen koje je otkriveno 31. maja 2000. godine. Flying Pins se nalazi na čelu John F. Kennedylaan na južnoj strani ulice ugao Fellenoord. Pomenuti umetnici su došli na ideju da stvore takvo delo jer su videli kuglanu u aveniji John F. Kennedylaan.
  3. Stari toranj u Ajndhovenu (Oude Toren) – zapravo je stara kula i deo stare crkve Svetog Petra koja je sačuvana do danas. Blizu nje se danas nalazi groblje gde je sahranjen Frits Philips.
  4. De Admirant je najviša zgrada, visoka 105 m.
  5. Svetlosni toranj (Lichttoren) se nalazi pored zgrade Bela Dama. Toranj je zanimljiv po tome što je na njegovim poslednjim spratovima Philips testirao sijalice tako da je po tom događaju i nazvan.
  6. Crkva Svete KatarineBilo to koji su Vaši razlozi za putovanje u Ajndhoven ono što morate videti je i rimokatolička Crkva Svete Katarine koja se nalazi u samom centru grada. Crkva je posvećena Svetoj Katarini iz Aleksandrije. Na tom mestu se ranije nalazila istoimena stara crkva koja je bila redovna meta ratnih operacija. Izgradnja sadašnje Crkve Svete Katarine počela je 1861. godine a završena 1867. godine. Najupečatljivija karakteristika ove crkve su dve kule koje su visoke 73 m.
  7. Witte Dame (Bela dama) se nalazi preko puta zgrade De Admirant. To je ranije bila radio fabrika, međutim, danas se unutar nje nalazi javna biblioteka i Dizajnerska akademija.

Ono što može posebno privući mlade, kao i stariju populaciju mladu duhom, jeste provod koji mogu doživeti u Ajndhovenu u brojnim barovima i kafićima.

Kafić, barovi i noćni klubovi  i u centru grada  su puni  i rade do dva  sata ujutru a  vikendom čak do četiri sata ujutru.

Ovaj grad je poznat i po fudbalskom klubu PSV Ajndhoven.

Javni prevoz u Ajndhovenu

Ajndhoven ima odlično organizovan javni prevoz, ukoliko govorimo o vezi između udaljenijih delova grada sa centrom.

Centralna stanica u Eindhovenu naziva se Eindhoven Station. Stanica Ajndhoven sastoji se od železničke stanice koja povezuje Eindhoven sa ostalim železničkim stanicama u Holandiji i dva spoljna foruma. Ova dva foruma povezani su tunelom ispod železničkih perona. U tunelu se nalaze stepenice koje omogućavaju pristup na tri železničke platforme.

Tri železničke platforme nude prostor do šest različitih pruga. Jedan od dva foruma, koji se zove Neckerspoel, je velika autobuska stanica na kojoj se okupljaju svi autobusi pre polaska. Meštani Ajndhovena ovo mesto zovu „Buskant“ što znači Autobuska strana. Drugi forum, smešten na južnoj strani stanice, uglavnom je taksi centar. Ovaj forum je, pored toga što je taksi centar, direktna veza sa centrom grada.

Sedma železnička stanica koja se najviše koristi u Holandiji, svakodnevno vozi oko 60.000 putnika vozom, dok ukupan broj ljudi koji dnevno koristi usluge javnog prevoza u Ajndhovenu je oko 200 hiljada.

Na sledećem linku možete pronaći više informacija o javnom prevozu u Ajndhovenu (kliknite ovde).

Ajndhoven opšte i korisne informacije

Valuta: Evro – EUR
Vremenska zona: GTM +1 (isto vreme kao i kod nas)
Struja: 230 Volti
Utičnica za struju: TIP C i F
Pozivni broj za zemlju i grad: 040 (+3140)
Populacija: oko 230 hiljada
Udaljenost aerodroma od centra grada: oko 8 km
Voz sa aerodroma: DA
Autbus sa aerodroma: DA
Taxi: DA

Aerodrom Ajndhoven (EIN)

Međunarodni aerodrom u Ajndhovenu (EIN) je drugi aerodrom po prometu u Holandiji I nalazi se 8 km zapadno od centra grada. Aerodrom je baza za holandsku niskobudžetnu avio kompaniju “Transavia”.

Kako sa aerodroma do Ajndhovena

Do grada sa aerodroma možete doći nekim od autobuskih linija ili ekspres busa, kao i vozom, shuttle busom ili taksijem. Najlakše je od aerodroma do grada stići vozom ali možete isto tako, veoma jednostavno, autobusima broj 400 i 401.

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Canada
Air France
Air Serbia
Alitalia
Austrian Airlines
Belavia
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Fly Dubai
KLM
Lot
Lufthansa
Montenegro Airlines
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air