avio karte
Avio karte Beograd Amsterdam

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - AmsterdamOnline jeftine avio karte Beograd Amsterdam (AMS)

Predivni Amsterdam, grad na vodi, privlači više miliona turista svake godine. Predlažemo da posetite Amsterdam avionom i ogledate se u vodama njegovih kanala, otkrijete čari zavojitih ulica i brojnih kanala, tako sličnih, a tako neponovljivih…

Najjeftinije avio karte Beograd Amsterdam se kreću od 100 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom. Ova cena je dostupna kod avio prevoznika Transavia.

Na direktnom letu Beograd Amsterdam saobraćaju naša nacionalna avio-kompanija „Air Serbia” i „KLM”.

Rezervacija avio karte Beograd Amsterdam

Povoljne avio karte Beograd Amsterdam nudi i „Air Serbia”, po ceni od samo 120 evra, možete rezervisati i kupiti ovu kartu ukoliko unapred isplanirate datum vašeg putovanja.

Na našem sajtu u svakom trenutku možete napraviti besplatnu online rezervaciju avio karte Beograd Amsterdam.

Ukoliko zelite da vašu rezervaciju avio karte Beograd Amsterdam odmah i platite postoji mogućnost onlina placanja platnim karticama amerikan express, visa i master card.

Uz avio karte Beograd Amsterdam online možete platiti i rezervisati avio karte za sve destinacije.

 

Avio karte Beograd Amsterdam
Image by djedj from Pixabay

Jeftine avio karte za Amsterdam (AMS) iz okruženja

Najniža cena avio karte Podgorica Amsterdam iznosi oko 165 € za povratno putovanje, na letu sa jednim presedanjem (u Beču).

Cena najpovoljnije avio karte Sarajevo Amsterdam je oko 190 evra, a avio karta Zagreb Amsterdam je od 150 evra, avio kompanija kojanudi uslugu direktnog leta je KLM.

Iz Skoplja možete kupiti avionsku kartu Skopje Amsterdam sa presedanjem u Beogradu po ceni od oko 200 evra.

U slučaju da tražite let Vienna (Beč) Amsterdam, karte iznose neverovatnih 50 evra aviokompanije Easyjet ili 92 evra Austrian airlines-a.

Iz Bugarske saobraća Bulgarian air, a cena avio karte Sofia Amsterdam je 140 evra.

Avio karte Beograd Amsterdam centar
Image by Abhishek Baadkar from Pixabay

Let do Amsterdama

Let iz Beograda do Amsterdama traje oko 2 sata i 30 minuta. U pitanju je direktan let avio kompanije „Air Serbia“.

Kada obezbedite avio karte Beograd Amsterdam, let se obavlja direktnom avio-linijom koja saobraća svakodnevno.

Avio kompanija „Air Serbia” u svoje cene avionskih karata usključuje, pored aerodromskih taksi, samo ručni prtljag težine do 8 kg, dok se redovan prtljag (torba/kofer) dodatno naplaćuju (cena za povratno putovanje za prtljag iznosi od 55 eur).

Amsterdam avio karte i hotel

Najlakši i najjeftiniji način da dođete u Amsterdam je kupovina avio karte Beograd Amsterdam.

Hoteli u Amsterdamu nisu baš povoljni, a tzv. budget hoteli ne mogu da se pohvale ni komforom. Povoljniji smeštaj je, naravno, u hostelima.

U ovim objektima se cenu kreću od 20 evra po osobi, a u pitanju je ponuda u višekrevetnim sobama, bez TWC u smeštajnoj jedinici.

Naša preporuka od povoljnijih hotela je Ibis Amsterdam City West 3***, koji se nalazi na oko 3,5km od centra, a cena po osobi je od 32 evra ili hotel City Garden Amsterdam 3***, udaljen 2km od centra, a cena po osobi je od 35 evra.

Nakon kupovine avio karte Beograd Amsterdam. našu sjajnu ponudu za smeštaj u Amsterdamu možete pogledati klikom na sledeći link (Fantast Tourist – Hoteli Amsterdam).

Avio karte Beograd Amsterdam panorama krive zgrade na kanalu
Image by ERNESTO VELAZQUEZ from Pixabay

Šta videti u Amsterdamu

Kad nemate dovoljno vremena da se utisnete u ogroman niz muzeja, galerija, kanala, istorijske i savremene arhitekture i mnogih drugih atrakcija koje Amsterdam može ponuditi, teško je da odaberete šta videti.

Zato je možda najbolje razmišljati da ćete se vratiti i nastaviti gde ste prvi put stali sa obilascima i uživanjem.

AMSTERDAMSKI KANALI – Ako želite da osetite duh Amsterdama, obavezno se uputite u šetnju i vožnju uz četiri kanala iz XVII veka koji okružuju centar grada. Oni su pod zaštitom UNESCO-a.

Avio karte Beograd Amsterdam pomorski muzej
Image by Janneke Nijenhuis from Pixabay

RIJKSMUSEUM – Možete provesti puno dana posećujući 80 galerija u Rijksmuseumu, verovatno najpopularnijem i najistaknutijem muzeju u Holandiji.

Ogromna kolekcija sadrži mnoštvo remek dela, uključujući slike holandskih majstora Rembrandta, Vermeera i Van Gogha, ali i sve, od modela brodova i mačeva do Delftwarea i kućica za lutke.

U muzeju možete prošetati vrtovima sa skulpturama ili uživati u restoranu Rijks, koji je obeležen mišelinovim zvezdicama.

THE OUDE KERK (Stara crkva) sagrađena je 1306. godine i najstarija je građevina u Amsterdamu. Krase je najstarije gradsko zvono iz 1450. godine, divna rezbarija u drvetu i četvoro orgulja.

Na svakom koraku nudi nešto zaista fascinantno za videti, uključujući sjajne vitraže, stubove i pozlaćenu tavanicu. Crkva je često domaćin umetničkih izložbi i koncerata.

VAN GOGH MUSEUM Van Gogov muzej ima više od 200 slika i 500 crteža umetnika, što ga čini najvećom kolekcijom njegovih umetničkih dela na svetu.

Protežu se od njegovih ranijih, mračnijih dela iz Holandije, do svetlijih francuskih komada koje je stvorio kasnije u životu.

U 2015. godini je proširen izložbeni prostor koji je sada na četiri nivoa. Ovde ćete pronaći i dela njegovih prijatelja i savremenika, uključujući Gogena, Monea i Tuluz Lotreka. Muzej je vrlo posećen, pa nije lose rezervisati karte unapred, putem interneta.

Avio karte Beograd Amsterdam Van Gog muzej
Image by emoro from Pixabay

VONDELPARK Bez sumnje, omiljeni zeleni prostor Amsterdama, Vondelpark – koji razdvaja gradske četvrti Oud-West i Oud-Zuid – idealan je za šetnju, vožnju biciklom ili izlet.

Uz ogromne travnjake, jezerca i vijugave staze, tu su kafići, igrališta i pozorište na otvorenom.

Takođe ovde ćete videti i umetničku galeriju na otvorenom, u kojoj je ima 69 skulptura, uključujući i onu koju je dizajnirao Picasso.

ANNE FRANK HUIS Poseta mestu gde su se Anne i njena porodica sakrili , u tajnom stanu u de Jordaanu, od nacista pre nego što su je poslali u koncentracioni logor Bergen-Belsen moćno je iskustvo.

U ovom muzeju ćete videti njenu spavaću sobu (sa fotografijama njenog dnevnika), dokumente i druge stvari, kao i novine i interaktivne eksponate.

Ulaznice su uvek u velikoj potražnji, te je najbolje izvršiti rezervaciju mesec – dva dana unapred. Zgrada u kojoj je smešten stan je veliko razočarenje na prvi pogled, s obzirom da je renovirana i deluje vrlo moderno.

DAM Glavni gradski trg Dam krasi Kraljevska palata, nacionalni spomenik i Nieuwe Kerk (Nova crkva). Nastao u XIII veku, kada je ovde bila gradska pijaca, bio je i ostao srce Amsterdama.

DE WALLEN Ova četvrt u Amsterdamu je najpopularnija među turistima. „De Wallen“ se takođe naziva „De Rosse Buurt“ ili okrug Crvenog svetla. Područje oko Oudezijds Achterburgwal manje je više posvećeno zabavi odraslih i sex industriji.

Teško je zamisliti bilo šta na ovom polju koje ovde ne možete pronaći.

Samo, pazite, pronađe se tu i po koje plavo svetlo. U tim izlozima sede osobe koje samo liče na žene, a ustvari to nisu…

Obezbedite Vaše avio karte Beograd Amsterdam i Vaša avantura može da počne.

Avio karte Beograd Amsterdam krstarenje kanalima
Image by djedj from Pixabay

Javni prevoz u Amsterdamu

Amsterdam ima odlično organizovan javni prevoz, ukoliko govorimo o vezi između udaljenijih delova grada sa centrum.

Imajući u vidu da je svakom turisti najineteresantnija zona upravo centar grada, za obilazak vam nije potreban nikakav prevoz, osim eventualno bicikla.

Peške možete stići svugde. Ili bajkom (Iznajmljivanje biciklova je moguće na više lokacija u gradu). Više informacija možete dobiti i na linku (kliknite ovde).

Što se tiče gradskog prevoza, u Amsterdamu možete koristiti voz, tramvaj, bus ili metro. Ukoliko želite da obilazite muzeje i koristite javni prevoz, razmislite o kupovini Amsterdam City Card.

Sve informacije o javnom gradskom prevozu u Amsterdamu možete dobiti klikom na ovaj link (kliknite ovde)

Amsterdam opšte i korisne informacije

Valuta: Evro – EUR
Vremenska zona: GTM +1 (isto vreme kao i kod nas)
Struja: 230 Volti
Utičnica za struju: TIP C i F
Pozivni broj za zemlju i grad: (+31)20
Populacija: oko 850.000
Udaljenost aerodroma od centra grada: oko 17 km
Metro sa aerodroma: NE
Voz sa aerodroma: DA
Autbus sa aerodroma: DA
Taxi: DA

Avio karte Beograd Amsterdam aerodrom Šiphol
Image by Erich Westendarp from Pixabay

Aerodrom Amsterdam – Šipol (Shipol AMS)

Međunarodni aerodrom Shipol je udaljen oko 17 km od cenra grada. Jedan je od najprometnijih aerodorma na svetu i po broju prevezenih putnika i po količini robe.

Ima odlične konekcije sa prekookeanskim gradovima, te se vrlo često koristi i kao transfer zona. Ne treba da vas uplaši veličina Shipola, jer je odlično obeležen svaki pravac kretanja.

Jedino što treba da imate na umu da je do pojedinih izlaza na pistu potrebno i pola sata hoda da bi se stiglo.

Kako sa aerodroma do Amsterdama

Do grada sa aerodroma možete doći nekim od autobuskih linija ili ekspres busa, kao i vozom, shuttle busom ili taksijem.
Ekspres bus broj 397 kreće odmah ispred Šipol Plaze. Ovo je najbrži način da stignete busom do grada.

Voz je još bolja opcija za putovanje do centra grada. Ekspresni vozovi kreću sa -1 nivoa do kog možete doći kada krenete ka izlazu sa aerodroma.

Karte se mogu kupiti na automatu (nalazi se kod pokretnih stepenica koje vode do željezničke platforme) ili na šalteru. Opcija za kupovinu karata ima više.

U zavisnosti od vaših potreba, možete upiti jednu povratnu kartu (10 evra), kartu u jednom pravcu (oko 5 evra) ili da uzmete karticu za javni prevoz i po principu pri-pejda je dopunjavate.

Ovo je najbolja opcija za one koji će koristiti javni prevoz tokom svog boravka u Amsterdamu.

Taksi od Šipola do grada košta oko 40 evra.

Više informacija o odlasku do centra grada možete dobiti i na zvaničnom sajtu aerodroma (kliknite ovde).

Sadrzaj: avio karte Beograd - Amsterdam
Online jeftine avio karte Beograd Amsterdam (AMS)
Jeftine avio karte za Amsterdam (AMS) iz okruženja
Let do Amsterdama
Amsterdam avio karte i hotel
Šta videti u Amsterdamu
Javni prevoz u Amsterdamu
Amsterdam opšte i korisne informacije
Aerodrom Amsterdam - Šipol (Shipol AMS)
Kako sa aerodroma do Amsterdama

Promocija Avio karte Beograd Amsterdam

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Amsterdam. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Amsterdam (AMS)

Avio kompaije - Amsterdam (AMS)Pogledajte ostale ponde avio karata:

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Baltic
Air Cairo
Air Canada
Air France
Air Serbia
American Airlines
Austrian Airlines
British Airways
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Eurowings
Fly Dubai
ITA Airways
KLM
Lot
Lufthansa
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Sri Lankan Airlines
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air