avio karte
Avio karte Beograd Atina

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - AtinaOnline avio karte Beograd Atina

Ukoliko odlučite da otputujete u slavnu Atinu, ovaj grad će na vas sigurno ostaviti jak utisak. Beograd Atina letovi su direktni i možete koristiti letove grčke nacionalne avio kompanije „Aegean Airlines“ ili naše nacionalne kompanije „Air Serbia„.

Popunjavanjem formulara na vrhu strane možete pogledati trenutne cene avio karte Beograd Atina. Najpovoljnija cena povratne avio karte Beograd Atina (ATH) se kreće od 150€.

Ukoliko želite da kupite najjeftinije avio karte Beograd Atina potrebno je napraviti besplatnu rezervaciju minimum četiri do pet nedelja pre planiranog putovanja.

Letovi saobraćaju svakodnevno cele godine a pojačanom frekvencijom u toku letnjih meseci odnosnu u period od jun – septembar.

Da bi ste obezbedili najpovoljniju cenu predlažemo da napravite potpuno besplatnu online rezervaciju avio karte Beograd Atina i na taj način osigurate vaša mesta na letu.

Avio karte Beograd Atina

Jeftine avio karte za Atinu iz okruzenja

Ukoliko imate potrebu za putovanje u Atinu avionom iz gradova u okruženju, možete rezervisati avio kartu po sličnim cenama za let sa aerodroma Zagreb, Budimpesta, Temisvar, Sofija.

Pored besplatne online rezervacije avio karte Beograd Atina ili neki od gradova iz okruženja, vašu kartu možete platiti online na našem sajtu platnom karticom.

Let avionom do Atine

Let od Atine traje 1 sat i 30 minuta. Nemojte zaboraviti na vremensku razliku između Beograda i Atine. Kao što smo naveli, najčešće ćete biti u prilici da vas voze avioni „Aegean Airlines“ kompanije.

Aegean je najveća avio kompanija u Grčkoj i više puta je nagrađena i odlikovana za pouzdanost i tačnost.

Takođe, proglašavana je za najboljeg regionalnog prevoznika u više navrata a postavila je i izuzetnov visoke standarde prilikom formiranja svoje flote kada je bezbednost u pitanju.

Hoteli u Atini

Nakon kupovine avio karte Beograd Atina, dostavićemo ponudu hotelskog smeštaja, skrojenu na osnovu Vašeg zahteva. Kao i svaki milionski grad i Atina raspolaže sa velikim brojem hotelskog smeštaja svih kategorija i cena.

Ukoliko turistički putujete u Atinu naš savet je da se smestite u neki od hotela u blizini trga Sintagma, Omonija i ulice Stadiu. U kvartovima Neapoli, Kolonaki, Metasurgija izaberite neki od hotela u kojima ćete biti u centru dešavanja.

Više informacija o cenama hotela i samom smeštaju u Atini možete da pogledate na ovom linku
Fantast Tourist – Hoteli Atina

Atina gde i sta videti

Atina je grad neverovatne lepote i istorije. Njeno glavno obeležje je Akropolj, litica od krečnjaka visoka 150m. Akropoljski hramovi kao kruna stoje iznad grada još od 5 veka pre nove ere.

Na svetoj steni uz stručnog vodiča možete obići tri čuvena hrama: Parteon, posvećen boginji Atini, Erehteon sa čuvenim Karijatidama i mali hram posvećen boginji Atini Niki.

Avio karte Beograd Atina kariotide akropolj
Image by Akerraren Adarrak from Pixabay

Napravite predah od jakog akropoljskog sunca u kvartu Plaka. To je boemski deo grada sa mnoštvom restorana, tradicionalnih tavern, vizantijskih crkava, prodavnica sa ručnorađenim proizvodima.

Na trgu Sintagma, ispred doma Parlamenta, videćete tradicionalnu smenu straže grčki Evzona. U pozadini trga nalazi se velika botanička bašta otvorena za posetioce. Sa 25 000 raznih biljaka prava je oaza mira u srcu užirbanog grada.

Avio karte Beograd Atina smena strže grcki evzona
Image by Martin Fuchs from Pixabay

Ulica Stadiu odvešće vas do čuvene “atinske triologije”, tri neoklasične građavina u kojima su smešteni Nacionalna biblioteka, Rektorat atinskog univerziteta i Akademija.

U nastavku šetnje obiđite Nacionalni arheološki muzej u kome je izloženo arheološko blago Helenističke civilizacije.

Preporučujemo i obilazak  starog stadiona Kalimarmaro – mesta održavanja prvih modernih Olimpijskih igara, Zapionske palate-rezervisana za državne ceremonije i primanja stranih zvaničnika.

Hadrijanovog luka i hrama Zevsa Olimpijskog  kao i vidikovca Likabet sa crkvicom podignutom u ostrvskom stilu.

Avio karte Beograd Atina hram boga Zevsa
Image by Sally Wilson from Pixabay

Transport u Atini

Atina ima dobro razvijen gradski saobraćaj. Kupovinom jednstvene karte možete koristiti autobus, tramvaj, trolejbus i metro koji ima tri linije.

Metroom se lako možete kretati od aerodroma do centra grada ili do atinske luke Pirej. Postoji mogućnost kupovine karte za određen broj vožnji ili za određen vremenski period.

Atina opšte i korisne informacije

Valuta: evro – EUR
Vremenska zona: GTM +2 (1 sat unapred u odnosu na nas)
Struja: 220 Volti
Uticnica za struju: TIP C (kao i kod nas)
Pozivni broj za zemlju: +30
Populacija: 10.72 miliona
Udaljenost aerodroma od centra grada: 33 km
Metro sa aerdorma: DA
Voz sa aerodroma: DA
Shuttle Bus: DA

Aerodrom Atina (ATH)

Međunarodni aerodrom “Elefterios Venizelos”, najprometniji je aerodrom u Grčkoj. Na njemu se nalazi središte grčke nacionalne kompanije Aegean Airlines i od grada je udaljen 33 kilometra.

Aegean Airlines kao i Air Serbia nude direktne letove na relaciji Beograd Atina svakog dana.

Kako sa aerodroma do centra Atine

Do centra grada lako možete stići koristeći se taksijem, autobusom, ili metroom. Taksi prevoz je dostupan sa predviđenog mesta za taksi stanicu, u blizini izlaza 3, na nivou za dolaske.

Brojne autobuske linije saobraćaju od aerodrome do centra grada a neke od njih nose oznake X93, X95, X96, X97. Vožnja od aerodroma do centra grada varira u zavisnosti od doba dana i traje od 45-60 minuta.

Avio karte Beograd Atina metro stanica
Image by Alexander Hood from Pixabay

U toku letnje sezone zbog gužve, posebno u popodnevnim časovima potrebni je krenutu i do 90 minuta ranije u odnosu na vreme kada želite da budete na aerodromu.

Red vožnje javnog prevoza  varira i najbolje je proveriti ga na zvaničnom sajtu aerodroma.

Jedan od najlakšeg načina transportado centra grada sa aerodrome sigurno je metro.

Metro linija 3 vozi  sa Atinskog aerodroma do trga Sintagma. Vožnja traje od 30-40 minuta. Ukoliko planirate da koristite metro posebno je potrebno obratiti  pažnju da je poslednji polazak sa aerodroma u 23:30h.

Avio karte Beograd Atina turistički autobus obilasci
Image by PublicDomainPictures from Pixabay
Sadrzaj: avio karte Beograd - Atina
Online avio karte Beograd Atina
Jeftine avio karte za Atinu iz okruzenja
Let avionom do Atine
Hoteli u Atini
Atina gde i sta videti
Transport u Atini
Atina opšte i korisne informacije
Aerodrom Atina (ATH)
Kako sa aerodroma do centra Atine

Promocija Avio karte Beograd Atina

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Atina. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Atina (ATH)

Avio kompaije - Atina (ATH)Pogledajte ostale ponde avio karata:

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Baltic
Air Cairo
Air Canada
Air France
Air Serbia
American Airlines
Austrian Airlines
British Airways
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Eurowings
Fly Dubai
ITA Airways
KLM
Lot
Lufthansa
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Sri Lankan Airlines
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air