avio karte
Avio karte Beograd Atlanta

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - AtlantaJeftine avio karte Beograd Atlanta

ATLANTA, olimpijski grad, metropola je u kojoj je rođen Martin Luter King i u kojoj je nastala Coca-Cola, koja je postala zaštitni znak ovog grada! Ali, Atlanta je prepoznatljiva i po brojnim filmskim i muzičkim festivalima, po najprometnijem svetskom aerodromu, kao i po sedištu čuvene televizijske kuće CNN. Može se reći da su ove kompanije pronele slavu ovog grada u poslovnom svetu širom planete…

Atlantu krase uredjeni parkovi, brojni muzeji, različite i jedinstvene postavke, ulična umetnost, dobar metro-sistem koji povezuje grad, a pečat gradu daje južnjačka kuhinja, gostoprimstvo i bogata zbirka istorije gradjanskog rata. Naravno, možete pronaći i restorane svetskog glasa, bogat noćni život, profesionalne sportske timove, zabavu za celu porodicu u brojnim tematskim parkovima u okruženju…

Avio karte Beograd Atlanta panorama
Image by AsiaEmerlle from Pixabay

Ovaj grad je ponosan što je kulturni, univerzitetski, ekonomski i, naravno, turistički centar čitavog regiona, pa je tako najveći grad u državi Džordžiji, na jugoistoku zemlje, koja graniči sa Floridom.

Dodjite i proverite zašto ovaj grad zovu “grad u šumi” i probajte da osetite blagodeti koje imaju gradjani ovog grada…

Online avio karte Beograd Atlanta

Beograd je od Atlante vazdušnom linijom udaljen oko 8.460 kilometara. Atlanta avion sa direktnim letom za avio karte Beograd Atlanta ne postoji, a za tu destinaciju najpovoljnije je avio prevoznik Alitalia.

Let za avio karte Beograd Atlanta traje oko 15-17 sati sa dva presedanja, u oba pravca.  Avio karta Beograd Atlanta bez prtljaga, u oba smera, košta od 600 eura.

Nešto skuplja varijanta avio karte Beograd Atlanta je sa avio prevoznikom  Alitalia i Air France, sa jednim presedanjem u odlasku, a sa dva presedanja u povratku, letovi traju od 13-15h.

Ukoliko pak, želite avio karte Beograd Atlanta sa jednim presedanjem u oba pravca, povratna karta je od 700 eura, a letove obavlja KLM, Delta Airlines i Air France.

Rezervacije avio karte Beograd Atlanta

Na našem sajtu možete u svakom trenutku možete uraditi besplatnu online rezervaciju avio karte Beograd Atlanta. Da bi obezbedili najpovoljniju cenu za vaše putovanje predlažemo da uradite online rezervaciju avio karte Beograd Atlanta.

Pored online rezervacije avio karte Beograd Atlanta imate i mogućnost online plaćanja vaše avio karte odnosno kupovine. Avio karte Beograd Atlanta kao i druge avio karte možete platiti online platnim karticama american express, visa i master card. Najbolje je da vašu rezervaciju napravite barem 4 nedelje pre polaska.

Ukoliko želite vašu rezervaciju avio karte Beograd Atlanta možete napraviti putem telefona i to na brojeve: +381 (0) 21 4243 34 ili pozivom na naš kol centar na broj 0800 400 104. Za vas smo dostupni i preko aplikacija Viber i Whatsapp na broju: 063 51 11 53.

Kao deo našeg premium paketa dostupni smo za sve naše putnike tokom celog putovanja.

Avio karte za Atlantu iz okruženja

Budimpešta Atlanta avio karte

Iz Budimpešte do Atlante najbolju ponudu avio karata ima United i Lufthansa. Povratna avio karta za Atlantu, sa jednim presedanjem u odlasku i dva u povratku, je od 495-525 eura. Let traje od 13-16 sati.

Sarajevo Atlanta avio karte

Iz Sarajeva ka Atlanti najpovoljnije letove nude avio-kompanije United i Lufthansa. Cena povratne avio karte za Atlantu sa dva presedanja i u odlasku i u povrtku je od 640 eura, bez prtljaga.

Temišvar Atlanta avio karte

Iz Temišvara letove obavlja Lufthansa i United. Povratna avio karta za Atlantu je od 815 eura, sa dva presedanja, i u odlasku i u povratku. Letovi traju 15-16h sati.

Skopje Atlanta avio karte

Iz Skopja najjeftiniji let nudi avio kompanija United i Austrian airlines, povratna avio karta za Atlantu od 595 eura, bez prtljaga, sa dva presedanja i u odlasku i u povratku (letovi traju od 17-21 sat).

Važne napomene za odlazak u Atlantu iz Beograda

Za turističku posetu Atlanti državljanima Srbije je potrebna viza. Oko pribavljanja formulara, ispunjavanja uslova, podnošenja zahteva i sl., informisati se na vreme na sledećem sajtu: https://rs.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/

U Atlanti najkišovitiji mesec je avgust. Najbolje vreme za posetu je od marta do maja, i jesenji period. Leta su izuzetno topla i vlažna.

Preporuka je da se za put obezbediti polisa putnog osiguranja. Vašu polisu putnog osiguranja uz avio karte Beograd Atlanta možete rezervisati na našem sajtu. Za više informacija pogledajte link za putno osiguranje.

Zvanična valuta je američki dolar (USD, 1 USD=98,3 dinara).
Atlanta ima vreme -6 sati unazad u odnosu na Srbiju.

Za sve informacije oko odlaska u Atlantu, a da je vezano se vizni režim, pravila, zakone, pasoše, raspitati se u Ambasadi Sjedinjenih Američkih država u Beogradu, na adresi Bulevar kneza Aleksandra Karadjordjevica br. 92, ili na broj telefona: +381 11 706-4000.

Takodje potrebne informacije možete naci na sajtu Ambasada Sjedinjenih Američkih država u republici Srbiji na adresi https://rs.usembassy.gov/

Republika Srbija ima konzulate u Njujurku i Čikagu, a ambasadu u Vašingtonu, za pravnu i svaku drugu pomoć našim državljanima tokom boravka u SAD.

Hotelski smeštaj u ATLANTI

Najbolje vreme za posetu ovom gradu, ali I državi Džordžiji uopšte, je od novembra do februara, što se tiče cena smeštaja. Letnji meseci su najskuplji za hotelski smeštaj.

Soba za dvoje, sa doručkom, u hotelu 3* košta od 75-190 USD (npr. “Clarion Inn”, “Hyatt place”, “Hampton Inn”, “Hilton Garden Inn”, “Home2 Suites by Hilton”, “Hyatt house”, “Residence Inn”…).

Hoteli sa 4*, sobe za dvoje sa doručkom od 140-260 USD (npr. “The Westin Peachtree Plaza”, “Crowne Plaza”, “Candler Hotel”, “Canopy by Hilton”, “W Atlanta”…).

Hotel “The Westin Peachtree” je jedno od obeležja grada, visoka, valjkasta zgrada od 73 sprata. Hotel je bio ozbiljno oštećen u tornadu koji je zadesio Atlantu 2008.godine, ali je potpuno obnovljen u martu 2010. godine.

Od hotela sa 5*, izdvaja se hotel “Ritz”, u kom je dvokrevetna soba sa doručkom od 310 USD.

Aerodrom Hartsfield-Jackson ima više od 300 hotela u različitim cenama i pogodnostima u blizini.

Oni se kreću od hotela “Renaissance Concourse Atlanta Airport” (146 USD za noćenje u dvokrevetnoj sobi), koji ima zapanjujući pogled na pistu, do “Motela 6” (80 USD za noćenje u dvokrevetnoj sobi).

“Sheraton Atlanta Airport Hotel”, skroz obnovljen, sa 3*, nudi dvokrevetne sobe od 94 USD.

Hoteli sa 4*, “Hilton Atlanta Airport” i “Westin Atlanta”, nude dvokrevetnu sobu od 115 USD za noć.

Central Olimpik park Atlanta Avio karte
Image by USA-Reiseblogger from Pixabay

Šta videti u ATLANTI

Centennial Olympic Park, nadomak centra grada, oko koga se nalaze neke od najvećih turističkih atrakcija: World of Coca-Cola (u kome možete degustirati preko 100 različitih napitaka ove kompanije), Georgia Aquarium (u kome se može videti 120.000 vrsta morskih životinja).

CNN centar (centrala najpoznatije svetske medijske kuće) i Nacionalni centar za građanska i ljudska prava (ovde se mogu videti fotografije, predmeti od Martina Lutera Kinga; ulaznica je 16 USD).

Zanimljiv je i točak, SkyView Atlanta (karte se kupuju online, pogledajte sajt: https://www.skyviewatlanta.com/tickets) . Ovde je i čuveni stadion Mercedes-Benz.

Avio karte Beograd Atlanta sky view točak
Image by Paul Brennan from Pixabay

World of Coca-Cola (adresa: 121 Baker Street NW, deca do 3 godine ne plaćaju ulaz, a odrasli plaćaju 18 USD; petkom je zatvoreno), prikazuje istorijski razvoj i nastanak čuvenog pića, od 1886.godine.

Avio karte Beograd Atlanta muzej Koka Kole - Coca cola museum

Georgia Akvarijum (adresa: 225 Baker St. NW; ulaznica je 32.95 USD, za decu do 3 godine je besplatno; radno vreme svakim danom od 10-21h, sem vikendom od 9h) je jedna od najposećenijih atrakcija Atlante i države Džordžije. Ovde se mogu videti delfini, pingvini, ajkule…

Georgia Akvarijum Atlanta Avio karte
Image by Stephen Marc from Pixabay

Sedište CNN-a (adresa: 190 Marietta St. NW, ulaznica je 15 USD, deca do 4 godine ne plaćaju; radno vreme svakim danom 9-17h) – obilazak sedišta jedne od najvažnijih svetskih televizijskih stanica: videćete kako se rade vesti, šta se dešava iza kamere, možete prisustvovati prenosu uživo…

Vredi posetiti i Atlanta Botanical Garden u blizini Piedmont parka, urbanu šumu kroz koju se u vazduhu proteže 180m duga staza. U sklopu parka je i jezero Clara Meer. Park je otvoren od 6-23h. Park je mesto održavanja nekoliko velikih, značajnih festivala tokom godine.

Sve aktivnosti u parku, način prevoza do Parka, pogledajte ovde:
https://piedmontpark.org/maps/

Botanička bašta je na adresi: 1345 Piedmont Ave. NE, ulaz je 21.95 USD, deca do 3 godine ne plaćaju. Otvorena je svakim danom, sem ponedeljkom. Brojne biljne vrste, cveće, Kuća Orhideja, Tropska kuća, Dečja bašta, pustinjske biljke, restoran…

Ljubitelji umetnosti mogu da posete Muzej savremene umetnosti Džordžije i Centar za savremenu umetnost Atlante, Muzej dizajna (MODA), Nacionalni istorijski muzej Martina Lutera Kinga i Cikloramu i muzej Građanskog rata.

The Museum of Contemporary Art of Georgia – Muzej savremene umetnosti (adresa: 75 Bennett St NW, radno vreme proveriti na: https://mocaga.org/calendar/), ulaznica je 5 USD.

High museum of Art – Muzej umetnosti (adresa: 1280 Peachtree St., N.E.; ne radi ponedeljkom, ostalim danima od 10-17h, sem nedelje od 12h), vodeći muzej umetnosti na jugoistoku SAD-a. ponosan je na kolekciju savremene umetnosti. Sadrži preko 17.000 dela, fotografija, folklornih predmeta, dekorativne umetnosti iz Evrope, Amerike, Afrike…

Martin Luther King, Jr. National Historical Park – Nacionalni istorijski park Martina Lutera Kinga (adresa: 450 Auburn Ave. NE; besplaltan ulaz; svakim danom 9-17h), mesto gde je M.L.King rodjen, živeo, radio i gde je sahranjen.

The Atlanta History Center i Ciklorama– Istorijski centar Atlante (adresa: 130 West Paces Ferry Road NW, ulaznica je 23.41 USD i rezerviše se unapred na sledećem sajtu: https://buytickets.atlantahistorycenter.com/ )

Sa ogromnom slikom “Bitka Atlante”, prikaz mitova i istine o gradjanskom ratu, neispričane priče o slici koja se nalazi u rotondi, u kojoj je platforma sa koje se posmatra slika 360 stepeni. To je jedna od dve takve vrste u SAD.
U kompleksu ima nekoliko objekata, farma, biblioteka, istraživački centar, Swan house.

MODA – Muzej dizajna (adresa: 1315 Peachtree Street NE; ) je jedini muzej ove vrste na jugoistoku SAD-a. Prikazuje modu u dizajnu, arhitekturi, grafici, nameštaju…Sve o muzeju pogledati ovde: https://www.museumofdesign.org/

Jimmy Carter Presidential Library & Museum (Muzej je otvoren od 9-16.45h, vikendom ne radi, ulaznica 12 USD), sadrži fotografije i istorijske spise, dokumenta, uspomene iz perioda Vlade Džimija Kartera (1977/81). Ovo je jedna od 13 predsedničkih biblioteka u SAD-u.

Fernbank Science Center – Naučni centar Fernbank (adresa: 156 Heaton Park Dr., ulaz za Planetarijum je 7 USD; radno vreme: 12-17h, petkom do 21h, a nedeljom ne radi) sadrži Planetarijum za 500 osoba koji mogu da sede, Observatoriju, teleskope, biblioteku, naučne laboratorije, šume. Ulaz u izložbeni prostor, observatoriju i biblioteku se ne naplaćuje.

ZOO Atlanta (adresa: 800 Cherokee Ave. SE; ulaznica 27.99 USD, deca do 3 godine ne plaćaju, a od 3-11 godina 19.99 USD; radno vreme od 9.30-17.30h, sem vikendom do 18.30h) – posetioci mogu da hrane žirafe, da vide najveću kolekciju orangutana i gorilla u SAD-u, da vide pande, slonove…

Zoo Atlanta Avio karte
Image by noahherrera from Pixabay

LEGOLAND Discovery Center Atlanta (radi od 10-19h, deca do 2 godine ne plaćaju ulaz, za ostale je od 20 USD). Sve atrakcije koje možete unutra videti, pogledajte na sledećoj stranici: https://www.legolanddiscoverycenter.com/atlanta

Center for Puppetry Arts – Centar za Lutkarsku umetnost (adresa: 1404 Spring St. NW At 18th; ne radi ponedeljkom, ostalim danima od 9-17h, nedeljom 12-17h; ulaznice su različite, proverite na: www.puppet.org).

Jedinstven centar posvećen lutkarskoj mašti, zabavi, imaginaciji. U muzeju se mogu videti lutke i kostimi iz čitavog sveta, najveća kolekcije te vrste na svetu! Tu je i interaktivna kolekcija Džimija Hensona.

The Fox Theatre u ulici Peachtree Street, u centru grada, gradjeno je 1920.-ih godina kao džamija, a postalo je pozorište sa preko 4600 sedišta za gledaoce, i preko 300 predstava u toku godine, svakako je vredno posete za one koje zanima ova vrsta kulturnih dešavanja.

Dve nedelje unapred se rezerviše karta za obilazak pozorišta sa vodičem, a organizuje se nekoliko dana u toku sedmice.

Atlanta Monetary Museum – Muzej novca prikazuje istoriju novca i značaj federalnih rezervi. Besplatan je i radi svakim danom, sem vikendom.

Porsche Experience Center Atlanta – Porše centar (adresa: One Porsche Drive Atlanta GA 30354; radno vreme 9-18h, sem nedelje i ponedeljka) nudi upoznavanje sa svetom čuvene marke automobila Porše.

ASW Distillery – Atlanta’s Hometown Whiskey Distillery – Viski destilerija (adresa: 199 Armour Dr., Ste. C; ulaznica sa vodjenje i degustacijom 18 USD), upoznavanje sa proizvodnjom i sastojcima čuvenog pića.

Sweet Auburn Historic District je na adresi 522 Auburn Ave., u srcu grada, jedan od gradskih najznačajnijih kvartova američko-afričke zajednice.

Od kasnoj 19.veka, ovde su brojne škole i firme vlasnika ovih zajednica. Ovo je kvart u kom je i rodna kuća Martina Lutera Kinga, kao i Državni univerzitet Džordžije.

Ekskluzivnu garderobu poznatih modnih dizajnera, svetske robne brendove i juvelirnice potražite u nekom od tržnih centara. Preporučujemo: Lenox Square Mall, Phipps Plazza i North Georgia Premium Outlets.

Lenox square (adresa: 3393 Peachtree Rd. NE; radno vreme: svakim danom od 10-21h, sem nedeljom 11-19h) je jedno od obeležja Atlante, u srcu dela Buckhead. Jedan od najvećih šoping-molova na jugoistoku SAD-a, osnovan 1959.godine.

Unikatne predmete i autentične suvenire koji će vas podsećati na odmor u Atlanti možete kupiti šetajući kroz njen popularan kraj Buckhead. U četvrti Bennett Street District nalaze se neke od najboljih umetničkih galerija i antikvarnica po kojima je ova metropola čuvena.

Poznata je ulica Peachtree Street.

Altanta Coca Cola muzej
Image by USA-Reiseblogger from Pixabay

Javni prevoz u ATLANTI

Kompanija MARTA (The Metropolitan Atlanta Rapid Transit Authority) kontroliše javni gradski prevoz. Za prevoz u sistemu MARTA cena karte je 2,50 USD. Uz to, dobijate četiri besplatna presedanja (u istom pravcu, u roku od 3h).
U autobusu može da se kupi karta u gotovini. Takodje, postoji mogućnost plaćanja kreditnom ili debitnom karticu, koje imaju znak za bezkontaktno plaćanje.

Sve autobuske linije, sa stanicama i sa značajnim mestima u okolini, pogledajte ovde:
https://www.itsmarta.com/bus-routes.aspx

Pre nego što prođete kroz kapije MARTA, morate kupiti Breeze karticu (2 USD, pa se onda dopunjuje). Sve stanice imaju kioske za prodaju karata. Neke stanice takođe imaju prodavnicu Marta Ride, gde možete kupiti karte na šalteru.
Može da se kupi paket za 10 vožnji (25 USD) ili 20 (42.50 USD).

Metro sistem ima četiri linije: https://www.itsmarta.com/railline-schedules.aspx

Postoji i tzv.streetcar, u vidu voza, koji saobraća kroz grad. Više o ovoj vrsti prevoza, linijama, stanicama, radnom vremenu, pogledajte ovde: https://www.itsmarta.com/Atlanta-Street-Car-Info.aspx

Aplikaciju “Marta On The Go” možete takođe preuzeti i za mape, rasporede prevoza i još mnogo toga. Još jedna aplikacija, koja može pomoći je OneBusAway. Ovo omogućava rasporede buseva i njihovi dolasci na odredjenu stanicu.

Atlanta aerodrom Delta airways
Image by Mathrew Harrison from Pixabay

Aerodrom Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (ATL)

Otvoren je 1926. godine i najprometniji je aerodrom na svetu (1998-2019), sa prometom oko 107 miliona putnika 2019.godine. Povezuje preko 150 domaćih destinacija i preko 70 internacionalnih. Po broju zaposlenih, smatra se za najveću kompaniju u SAD-u.

Dobitnik je brojnih nagrada. Na njemu se može videti preko 1000 umetničkih dela, u raznim oblicima. Nosi ime dvojice gradonačelnika Atlante. Ima površinu od 1900 ha i ima 5 paralelnih pista.

Aerodrom ima 192 gejta koja su smeštena na 7 delova koji povezuje terminal za domaće i međunarodne letove.
Aerodrom je smešten oko 17 kilometara južno od centra grada.

Atlanta aerodrom Delta terminal
Image by villa-catch-the-sun from Pixabay

Kako doći do/od aerodroma Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (ATL)

Aerodrom ima sopstvenu železničku stanicu, kojom je aerodrom povezan sa gradom, a tu vezu obezbedjuje MARTA (Metropolitan Atlanta Rapid Transit Authority- osmi najveći podzemni sistem prevoza u SAD-u). Putovanje je brzo, ekonomično i udobno.

Karta u jednom smeru košta $2,50 i uključuje besplatan prevoz vozom i autobusom. Od centra do aerodroma idu zlatna i crvena metro linija.

Na sledećem sajtu pregledajte sve vrste prevoza MARTA sistemom, stanice, radno vreme: https://www.itsmarta.com/getting-to-airport.aspx

Na sledećem sajtu možete pogledati pozicije svih vrsta prevoza na aerodromu Atlante: https://www.atl.com/maps/

Rent-a car može se iznajmiti na aerodromu, na oba terminala u agencijama za iznamljivanje vozila.

Postoji više vrsta shuttle autobusa, kombija, koji saobraćaju od aerodroma do centra grada, vožnja košta od $16,50 do $30 i regionalnih shuttle autobusa koji saobraćaju do drugih gradova. Pogledajte na sledećoj stranici više o ovoj vrsti prevoza: https://www.thetrainxpress.com/services

Uber i Lyft ride-sharing servis je vrlo popularni za prevoz od aerodroma do grada, košta oko 20-25 USD.
Pogledajte kako možete jeftinije da platite prevoz lyft-sistemom: https://www.theflightexpert.com/lyft-promo-codes/

Taksi je skup i nije popularan. Do grada tarife su od 30-40 USD.

Sadrzaj: avio karte Beograd - Atlanta
Online avio karte Beograd Atlanta
Avio karte za Atlantu iz okruženja
Važne napomene za odlazak u Atlantu iz Beograda
Hotelski smeštaj u ATLANTI
Šta videti u ATLANTI
Javni prevoz u ATLANTI
Aerodrom Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (ATL)
Kako doći do/od aerodroma Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (ATL)

Promocija Avio karte Beograd Atlanta

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Atlanta. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Severna Amerika
Polasci BeogradMagazin - Atlanta (ATL)

  Avio kompaije - Atlanta (ATL)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air