avio karte
Avio karte Beograd Bangkok

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - BangkokAVIO KARTE JEFTINE KARTE BEOGRAD BANGKOK

Bangkok u prevodu znači „Grad andjela“. Pored toga, za ovaj azijski grad se može reći da je grad kraljevskih palata, brojnih budističkih hramova, grad Zlatnog Bude, prestonica kralja Tajlanda…

Po poslednjim podacima, metropolitsko područje ima preko 15 miliona stanovnika, a 2019.godine Bangkok je posetilo skoro 23 miliona turista! Tako je Bangkok jedan od tri najposećenija grada na svetu!

Avio karte Beograd Bangkok
Bangkok panorama / Image by Wilfried Strang from Pixabay

Za mnoge, prvi utisak i prvi susret sa Bangkokom je izuzetno haotičan sabraćaj, a veliki deo grada je neplanski građen. Oseti se i velika vlaga u vazduhu, čuje se stalno buka, sirene, gradska vreva sa svih strana.

Bangkok je mešavina nemaštine i siromaštva sa jedne strane, ali i bogatih i poslovnih kvartova sa brojnim oblakoderima sa druge druge strane. Kroz grad protiče reka Chao Phraya, kojom se može voziti brojnim rečnim taksi-brodićima i osetiti i tu čar ovog grada.

Za posetu ovom gradu potrebno je dobro isplanirati boravak, obilaske, posete brojnim turističkim atrakcijama i znamenitostima.

Online jeftine avio karte Beograd BANGKOK

Beograd je od Bangkoka vazdušnom linijom udaljen oko 8.150 kilometara. Direktni let ne postoji, a za tu destinaciju najpovoljnije je da koristite usluge više avio kompanija, koje imaju kooperaciju na letu: Swiss, Austrian airlines, Turkish airlines, Qatar, Lufthansa.

Let traje od 13-20 sati sa jednim presedanjem (zavisi koja kombinacija se odabere, sa nekim letovima stiže se narednog dana u odnosu na dan poletanja). Povratna karta ekonomskom klasom, sa uključenim jednim prtljagom i obrokom, košta od 490 eura (pratiti promo cene na aviokarta.rs).

Let Beograd Bangkok tuk tuk
Bangkok, Tuk Tuk / Image by Pexels from Pixabay

Avio karte za BANGKOK iz okruženja

Iz Budimpešte do Bangkoka najpovoljnije možete stići koristeći usluge avio kompanija KLM i Airfrance. Povratna karta sa jednim presedanjem, jednim prtljagom i obrokom u avionu je od 425€. Let traje od 15-18 sati (zavisi koji let odaberete).

Iz Sarajeva ka Bangkok najpovoljniji let nudi avio kompanija Turkish airlines. Cena povratne karte sa jednim presedanjem je od 480 eura, sa uključenim prtljagom i obrokom u avionu. Letovi su od 13-17 sati (zavisi koji let odaberete).

Iz Temišvara je najpovoljniji let kompanijama Austrian airlines i Lufthansa, od 660€, sa 1-2 presedanja. Lufthansa ima let sa jednim presedanjem u oba pravca, od 700€ povratna karta.

Avio karta Beograd Bangkok plutajuca pijaca
Bangkok plutajuca pijaca (floating market) / Image by Dean Moriarty from Pixabay

Važne napomene za odlazak u BANGKOK iz Beograda

Konzulat Kraljevine Tajland u Republici Srbiji obavlja konsultacije u vezi sa obezbeđivanjem svih vrsta viza za ulazak u Kraljevinu Tajland. Zakazivanje termina i dobijanje informacija o potrebnoj dokumentaciji i procedurama obavlja se isključivo putem e-maila: info@thaiconsulate.rs

Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti za 6 meseci duži od perioda na koji se traži viza, odnosno 18 meseci u cilju regulisanja boravka. Pri ulasku treba prijaviti carini iznos veći od 20.000 USD.

Razne korisne informacije za odlazak i putovanje za Tajland, možete pronaći ovde: thaiconsulate.rs/tajland/

Zbog tropske klime ponekad se pojavljuju infektivne bolesti, posebno u unutrašnjosti zemlje tako da hranu treba konzumirati samo na proverenim mestima.
Na Tajlandu postoji nekoliko vremenskih perioda: 6 meseci je kišno sa vlagom, 3 meseca je suvo sa hladnijim vetrom tokom zime, a 3 meseca je jako toplo za vreme leta. Najviše temperature su u aprilu, a najniže u decembru 21 C.

Državljanima R. Srbije, koji borave ili nameravaju da putuju na Tajland, savetuje se da budu oprezni i izbegavaju boravak u oblastima gde je na snazi vanredno stanje, kao i da izbegavaju prisustvo i kretanje u blizini masovnih okupljanja, a naročito ukoliko su političkog karaktera.

Preporučuje se brižljivo čuvanje ličnih dokumenata i novca zbog rizika od pljačke i džeparenja. Ukoliko budete meta pljačke, potrebno je kontaktirati policiju na broj 191.

Avio karte Beograd Bangkok
Bangkok panorama nocu / Image by marla66 from Pixabay

SIM karticu možete kupiti od lokalnih DTAC ili True move operatera na posebnim mestima (nivo 2 na aerodromu), a registracija SIM kartica se vrši putem pasoša.

Zabrana konzumiranja alkohola, uključujući pivo, odnosi se na sve vrste drumskog prevoza (autobusi, taksiji, van i motori). Zabrana se odnosi na sve.
Prilikom posete budističkim hramovima, i muškarci i žene moraju da imaju dugačke pantalone (ili suknje) i majice koje pokrivaju ramena.

Ovde možete pročitati pravila prilikom ulaska u državu, i carinske formalnosti za unošenje odredjenih predmeta, stvari, tečnosti:
https://suvarnabhumi.airportthai.co.th/passenger-guides?id=4502
https://suvarnabhumi.airportthai.co.th/passenger-guides?id=4503

Nacionalna valuta je baht – BHT (u julu 2021. 1€ je iznosio oko 38 bahta).
Turistički informativni centar: www.tourismthailand.org.
Bangkok ima vreme +5 sati unapred u odnosu na Srbiju.
Prilikom boravka na Tajlandu, za konzularnu pomoć i zaštitu možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Džakarti, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Tajland, putem sledećih kontakt telefona: +6221/314-35-60, +6221/314-37-20 i elektronske adrese: embjakarta@serbian-embassy.org

Let Beograd Bangkok - pijaca na sinama
Pijaca na sinama, Bangkok / Image by Wilfried Strang from Pixabay

Hotelski smeštaj u BANGKOKU

Soba za dvoje u nekom pristojnom hotelu 3*, oko centra grada, košta od 15-20€ (npr. Majestic suites, Zen hotel, Drop Inn, The Raya Surawong, Ibis style, Narawad boutique hotel…). Medjutim, postoje i opcije sa hotelima 4*, koji su skuplji za 3-10€ od nabrojanih hotela niže kategorije: npr. Hotel Solo, The cotton Saladaeng, Tai Pan, The quarter Silom by UHG, Aspira residence…

Oni koji bi da uživaju u hotelima sa 5*, oni koštaju od 30-80€ za noć (npr. hotel Siri Sathorn by UHG je u centru, košta 30€), ima veliki izbor hotela ove kategorizacije po pristupačnim cenama, npr: Grand mercure Asoke residence, Centara Grand At Centralworld, Sheraton grande, Grand Hyatt, Evergreen Laurel, Sofitel, The landmark, Marriott Marquis…

Najpopularniji hoteli među turistima u blizini aerodroma su: Novotel Bangkok Suvarnabhumi Airport. Besplatna usluga prevoza od 24 h dostupna je od i do stanice. Cena sobe je od 80€ (noćenje).

Hotel Louis‘ tavern daysroom je manji hotel na četvrtom nivou internacionalnog terminala za odlaske (departure) i pogodan je za one koji imaju pauze izmedju letova, ili bi da odmore dok čekaju svoj naredni let.

Medjutim, ima dosta hotela sa 3* zapadno od aerodromske zgrade, u prvom naselju do njega, Sukthaworn: cene su od 10-15€ za noćenje, npr. Casa Narinya, Na Siri Lakeview, Suvarnabhumiville, Suvarnabhumi apartment, WJ residence…

Avio karta Beograd Bangkok budisticki hram
Bangkok budisticki hram Wat Benchamabophit / Image by kmarius from Pixabay

Šta videti u BANGKOKU

Istočni je stariji deo grada, zapadni je nov, sa jako visokim i modernim zgradama, tržnim centrima i sky metroom.

Safari world – fantastičan ZOO u gradu, podeljen na dva dela. Prvi deo je Sarafi park, najveći otvoreni ZOO i zabavni park na Tajlandu, a drugi deo je Marine park, sa vodenim životinjima, delfinima…
Adresa: 99 Th Ramindra 1, cena: 750 BHT za odrasle, za decu 450 BHT, radno vreme: 9-17h

Dream world – tematski park u američkom stilu, najbolja zabava za decu! Rolerkoster je jedna od atrakcija u parku.
Adresa: Rangsit-Nakhon Nayok Bangkok, cena: 850 BHT, deca 750 BHT, radno vreme: 8-17h

Madame Tussauds – Muzej voštanih figura, ovde ćete u 10 zona videti preko 90 voštanih figura poznatih ličnosti iz celog sveta!
Adresa: 6th Fl. Siam Discovery Center, cena: 800 BHT, deca 700 BHT, radno vreme: 10-21h

Siam ocean world – Okeanski svet, veličine tri olimpijska bazena, najveći je akvarijum na Tajlandu. Ima i 4D pozorište. Posebno je zanimljivo za decu, sa edukativne i zabavne strane. Najzanimljiviji je podvodni tunel.
Adresa: Basement floor, Siam Paragon, Siam, radno vreme: 10-21h
Sve informacije o vrstama ulaznica, pogledajte ovde: visitsealife.com/bangkok/en/tickets/

Avio karte Beograd Bangkok, Hram Wat Arun,
Hram Wat Arun, Bangkok / Image by Carina Hofmeister from Pixabay

Hram Wat Arun – jedan od najčuvenijih znamenitosti grada, budistički hram na zapadnoj obali reke Chao Phraya. Po mnogima je i najlepši hram na Tajlandu i najviše fotografisan simbol države! Poznat je po tome što se prvi zraci sunca svakog jutra odbijaju o njegov centralni toranj.
Adresa: naspram Tha Thien Pier, cena: 100 BHT, radno vreme: 8-17.30h

Grand Palace – Velika palata, u srcu grada, na obali reke Chao Phraya. Ovo je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u gradu, kombinacija evropske i tai arhitekture. Svojevremeno je bila rezidencija kraljeva od Siama i služila je za kraljevske ceremonije. Kompleks ima nekoliko zgrada, dvorana, bašti, dvorišta.

Avio karte Beograd Bangkok kraljevska palata
Detalj sa kravljevske palate u Bangkoku / Image by Peggy und Marco Lachmann-Anke from Pixabay

Originalnu strukturu je podigao kralj Rama I, osnivač Čakri dinastije koja i dalje vlada zemljom, krajem 18. veka, a kasniji kraljevi nastavljaju da dodaju građevine i tako proširuju kompleks. Danas tajlandski kralj ne živi u Velikoj palati, ali se ovde i dalje održavaju zvanične ceremonije i samo deo kompleksa turisti mogu da vide.

U okviru Velike palate se nalazi i čuveni Hram smaragdnog Bude (Wat Phra Kaew), sveto mesto i najvažniji budistički hram na Tajlandu.
Adresa: Na Phra Lan Road, cena: 500 BHT, radno vreme: 8.30-15.30h

Wat Pho – hram poznat kao Hram ležećeg Bude, zbog njegove statue. Smatra se da je ovo mesto rodjenja tradicionalne tai masaže. Statua Bude je glavna atrakcija, duga 46m, a 30minuta masaže je 260 BHT.
Adresa: Sanam Chai, cena: 200 BHT, radno vreme: 8-17h

Wat Mahathat – jedan od najveličanstvenijih budističkih hramova u Bangkoku, u srcu grada, ujedno je dom za meditacije. Ljudi iz čitavog sveta dolaze ovde da meditiraju. Smatra se da je jedan od najstarijih hramova u gradu, a njegovo postojanje datira još od vremena pre nego što je Bangkok postao glavni grad.
Adresa: Thanon Maha Rat Phra Borom Maha Ratchawang, Phra Nakhon, cena: 50 BHT, radno vreme: 10-17h

Avio karte Beograd Bangkok, Hram Mahathat
Hram Mahathat, Bangkok / Image by unserekleinemaus from Pixabay

Baiyoke sky tower je jedan od najviših hotela na svetu! Vidikovac, koji rotira, je na 84.spratu, odakle se pruža neverovatan pogled na grad! Ovo je i najviša zgrada na Tajlandu, mesto i za šoping, gastronomske užitke i zabavu. Ukupna visina zgrade je 343m, a ima 88 spratova.
Adresa: 222 Rajprarop Road, Pratunam District, cena penjanja do panoramske terase: 400 BHT, radno vreme: 10-22.30h

Nacionalni muzej Bangkoka – najveći muzej ovog tipa u jugoistočnoj Aziji, sa jednom od najboljih umetničkih kolekcija budizma, a tu su i predmeti koji su pripadali kraljevskoj familiji, kao i kolekcija tradicionalnih muzičkih instrumenata. Posebno je zanimljiva ceremonijalna kočija koja se isključivo koristi za kraljevske kremacije.

Ovde se možete upoznati sa istorijom Tajlanda još od vremena neolita. Muzej je otvorio kralj Rama V u palati u kojoj su nekada živeli prestolonaslednici.
Adresa: Na Phrathat Road, cena: 200 BHT, radno vreme: 9-16h (sem ponedeljkom i utorkom)

Wat Benchamabophit – bez sumnje, jedan od najlepših hramova u Bangkoku i jedna od glavnih atrakcija! Poznat je i kao „Mermerni hram“. Unutra možete videti fascinantnu statuu Sukhothai-stil Buda, koja je kopija originalnog Phra Buda Chinnarat, iz Phitsanuloka na severu države.
Adresa: 69 Nakornpathom Road, Dusit, cena: 20 BHT, radno vreme: 8-17.30h

MOCA – Muzej savremene umetnosti je muzej otvoren u slavu kralja Rame IX i profesora Silpa Bhirasri, koji je poznat kao „otac tai savremene umetnosti“.
Adresa: 499 Moo 3 Vibhavadi Rangsit Rd., Lad Yao, Chatuchak, cena: 250 BHT, radno vreme: 10-18h (ponedeljkom ne radi)

Lumpini park – pluća grada, prava džungla Bangkoka, mesto bekstva od gradske buke i svetala grada. Ovo je najstariji i najveći park u Bangkoku. U parku postoji jezero, a možete iznajmiti čamce za plovidbu.
Adresa: Rama IV road, radno vreme: 4.30-21h

Avio karte Beograd Bangkok park Lumpini, komodo zmaj
Bangkok park Lumpini, komodo zmaj / Image by Jonny Belvedere from Pixabay

Most Rama VIII je prava atrakcija od 2002.godine, otkako je pušten u promet. Dug je 475m i nosi naziv osmog vladara iz dinastije Chakri. Po mnogima je najlepši most u grad. Ima pilon u obliku slova A, kao jedina potpora.

Ulica Khaosan je popularna ulica duga 1km, sa brojnim objektima tipa guesthouse, hotelima srednje kategorije, barovima, klubovima, restoranima (u kojima možete probati npr.bube, crve, skakave i slične sitne životinje), centrima za masažu, marketima… uvek je puno naroda, i veoma je „živa“, uveče pogotovo, kad muzika trešti sa svih strana.

Let Beograd Bangkok mosta Rama VIII
Bangkok mosta Rama VIII / Image by Ekkasit Chaingam from Pixabay

Wat Arun je budistički hram, jedan od najčuvenijih obeležja Bangkoka, a zovu ga popularno „Hram zore“. Ujedno, ovo je najviše fotografisan simbol Tajlanda!
Adresa: naspram Tha Thien Piera, cena: 100 BHT, radno vreme: 8-17.30h

Wat Traimit je hram u kom je Zlatni Buda, najveća na svetu statua od zlata! Statua je teška preko 5.5 tona, a visok je 3m. Zlato u budizmu obeležava sreću, znanje, slobodu…
Adresa: Traimit Road -Kineski kvart, cena: 50 BHT, radno vreme: 9-17h

Bangkok umetnički i kulturni centar – centar širokog spektra umetnosti, dizajna, muzike, pozorište i filma. Unutra objekta možete naći šopove, biblioteku i nekoliko kafića.
Adresa: 939 Rama I Road Wongmai, Patumwan, radno vreme: 10-21h, ne radi ponedeljkom

Wat Suthat – budistički hram koji stoji na visini od 21 metara i poznat je orjentir Bangkoka, viđen na mnogim razglednicama. Naručena je samo dve godine nakon što je Bangkok 1782. godine postao nova prestonica i simbolizuje nekada jak uticaj bramanizma na Tajlandu.

Hram je otvoren 1807.godine, za vreme kralja Rame I. Originalna ljuljaška iz 1784. godine zamenjena je novom izrađenom u potpunosti od zlatne tikovine 2004.godine.
Adresa: Bamrung Muang Road, cena: 20 BHT, radno vreme: 8.30-21h

Yaowarat Road – ulica gradjena 1891, duga je 1.5 km, prolazi kroz Kineski kvart. Ovde možete otkriti mnoge gastro specijalitete u večernjim časovima, a ujedno ovaj kvart ima i hram Wat Traimit, zatim klaustrofobičan lavirint marketa Sampeng Lane, tzv. „Hram krokodila“…

Distrikt Siam – šoping kvart, uz bulevar Rama I, sa brojnim prodavnicama, Univerzitetom, preko 30 škola je u ovom delu, a Siam trg je najprometniji trg u državi.

Kineska četvrt je jedna od najvećih kineskih četvrti na svetu. Ovde su nenormalne gužve svuda, velika je buka, sa svih strana vas mame opojni razni mirisi… U ovom kvartu ima puno zlatara.

Javni prevoz u BANGKOKU

Avio karte Beograd Bangkok sky train
Bangkok sky train / Image by Roland Marte from Pixabay

Javni prevoz održava nekoliko kompanija: BTS skytrain, MRT subway (metroi, malo sporiji od skytraina, imaju dve linije: plava i ljubičasta), autobusi, motocikli-taksi, tuk-tuk vozila, ekspres brodići, khlong brodići, songthaews, a tu su i taksi vozila.

Taksi se ne može platiti karticom, isključivo se plaća gotovinom. Tražite da se uključi taksimetar i pratite putanju na google maps.
Redovni autobusi su oko 8BHT, expres-bus košta 10BHT, autobusi sa klimom (krem-plave boje) su od 12 BHT, zavisi od dužine putovanja. Svi noćni autobusi (krem-crvene boje) su oko 9.50 BHT.

Vožnja skytrainom je od 16BHT za jednu stanicu, pa do 59 BHT. Dnevna karta za neograničen broj vožnji je 140 BHT.

Metro je od 15-50 BHT, zavisi od dužine putovanja. Radi od 6h do ponoći.

Više informacija o svim vidovima prevoza i transporta u Bangkoku i Tajlandu, kao i mapu linija po Bangkoku, pogledajte i pročitajte ovde: tripsavvy.com/getting-around-bangkok-public-transportation

Aerodrom SUVARNABHUMI BANGKOK (BKK)

Otvoren je 2006. godine za putnički saobraćaj i vrlo brzo je postao deveti aerodrom po prometu putnika u Aziji, a dvadeseti po prometu robe na svetu. U prevodu znači „Zlatna zemlja“, a nalazi se u pokrajini Samut Prakan.

Kontrolni toranj je visok 132m, pa je tako treći po visini na svetu (2014.godine je bio najveći)! Aerodrom ima četvrtu najveću zgradu putničkog terminala na svetu! Zgrada aerodroma ima 5 nivoa (4 sprata i 1 nivo pod zemljom).

Kroz terminale aerodroma, 2019.godine, prošlo je 65.6 miliona putnika.

Ovde je baza za sedam avio-kompanija, medju njima i Bangkok airways. Na aerodromu možete naći bankomate i menjačnice (menjajte novac u manjim količinama, jer kurs nije povoljan).

Od centra Bangkoka je udaljen 25-30 km, istočno.

Avio karte Beograd Bangkok BKK Suvarnabhumi
Aerodrom Bangkok BKK Suvarnabhumi / Image by Markus Winkler from Pixabay

Kako doći do/od aerodroma SUVARNABHUMI BANGKOK (BKK)

Od aerodroma do centra grada postoji nekoliko vrsta prevoza: autobusi, taxi, uber, van (kao minibus) i voz (metro).
Sve vrste prevoza, linije, vreme saobraćanja, cene karata, stanice, možete pogledati ovde: suvarnabhumi.airportthai.co.th/transportations

Par smernica i informacija o prevozu sa aerodroma do Bangkoka:

Voz City Line povezuje Suvarnabhumi i stanicu Phayathai, za 30 minuta ste u centru glavnog grada. Železnica se nalazi na nivou -1.
Možete koristiti gradske i prigradske autobuse (za ostala mesta na Tajlandu), koji polaze sa lokacije: Suvarnabhumi Airport Public Transportation Center.

Do tamo Vas prevozi besplatan shuttle-bus sa aerodroma (nivo 2). Limobus je na prvom spratu, terminal 1, a njihov korisnički servis je na GATE 8.
Shuttle-bus prevozi besplatno putnike do drugog aerodroma u Bangkoku – Don Mueang Airport (Bus No. 554 od Suvarnabhumi Airport Public Transportation Center).

U prizemlju terminala sledite znakove do javnog taksija (Public taxi), ako želite taksi do grada.

Na aerodromu postoji osam kompanija za iznajmljivanje auta (rent-a-car), na nivou 2, ako želite da iznajmite auto dok boravite na Tajlandu.

Takodje, funkcioniše UBER aplikacija. Da bi ste poručili vozilo preko Ubera, morate imati internet konekciju. Na istom nivou gde prolazite pasošku kontrolu postoji i jedan kiosk gde možete kupiti SIM karticu, prodavac će vam je lako aktivirati i imaćete internet i mogućnost da poručite Uber.

Obično od aerodroma imaju fiksne cene do grada.

Sadrzaj: avio karte Beograd - Bangkok
AVIO KARTE JEFTINE KARTE BEOGRAD BANGKOK
Online jeftine avio karte Beograd BANGKOK
Avio karte za BANGKOK iz okruženja
Važne napomene za odlazak u BANGKOK iz Beograda
Hotelski smeštaj u BANGKOKU
Šta videti u BANGKOKU
Javni prevoz u BANGKOKU
Aerodrom SUVARNABHUMI BANGKOK (BKK)
Kako doći do/od aerodroma SUVARNABHUMI BANGKOK (BKK)

Promocija Avio karte Beograd Bangkok

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Bangkok. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Azija
Polasci BeogradMagazin - Bangkok (BKK)

  Avio kompaije - Bangkok (BKK)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air