avio karte
Avio karte Beograd Barselona

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - BarselonaOnline avio karte Beograd Barselona (BCN)

Avio karte Beograd Barselona spadaju u red najtraženijih i najprodavanijih, te je potrebno znatno ranije, predlažemo bar 6 nedelja, uraditi besplatnu online rezervaciju, za avionsku kartu na relaciji Beograd Barselona putem forme koja se nalazi iznad ovog teksta.

Napovoljnija cena avio karte Beograd Barselona (BCN) kreće se oko 29 €, sa uključenim aerodromskim taksama i ručnim prtljagom od 8kg, podrazumevajući let sa low cost avio kompanijom „Wizz Air“.

Avio karte Beograd Barselona, odnosno na ovom letu saobraćaju I druge nacionalna avio kompanije, kao što su: „Air Serbia“, „ Lufthansa“, „Swiss“ i mnoge druge. Važno je napomenuti da su u pitanju direktni ili letovi sa jednim ili više presedanja i cene su znatno više.

Avio karte Beograd Barselona
Image by Walkerssk from Pixabay

Jeftine avio karte za Barselonu (BCN) iz okruženja

Najniža cena avio karte Budimpešta Barselona iznosi oko 85 € za povratno putovanje, na letu sa jednim presedanjem.Cena najpovoljnije avio karte Sarajevo Barselona je 55 evra, a avio karta Zagreb Barselona je od 59 evra.

Let do Barselone

Let iz Beograda do Barselone traje oko 2 sat i 35 minuta. U pitanju je avio karta Beograd Barselona sa direktnim letom avio kompanije „Wizz Air”.

Avio karte Beograd Barselona, odnosno let na ovoj relaciji se obavlja direktnom linijom koja saobraća svakog petka.

Beograd Barselona avion avio kompanije „Wizz Air” u svoje cene avionskih karata uključuje, pored aerodromskih taksi, ručni prtljag težine do 8 kg, dok se redovan prtljag dodatno naplaćuje.

Hotelski smeštaj u Barseloni

Hoteli u Barseloni kao I kategorizacija hotela, za klasu su bolji nego u Italiji, Grčkoj i Srbiji.

Ukoliko niste previse izbirljivi u pogledu kvaliteta smeštaja, možete rezervisati i hotele sa 2*.

Cene noćenja po osobi se mogu naći po ceni od oko 30 evra I predlažemo Vam da izaberete smeštaj sa uslugom ND ili BB (noćenje sa doručkom).

Kada uradite besplatnu rezervaciju avio karte Beograd Barselona, ukoliko zatražite, poslaćemo Vam hotelsku ponudu shodno Vašim zahtevima.

Vise informacija o cenama hotela i samom smeštaju u Barseloni možete da pogledate na ovom linku Fantast Tourist – Hoteli Barselona

Šta videti u Barseloni

Barselona je glavni grad autonomne zajednice Katalonije na severoistoku Španije. Nalazi se na obalama Mediterana, na nekih 120 km od Pirineja. Izuzetno bogatstvo I kulturno-istorijsko nasleđe Barselone je impozantno I svrstava je u jednu od najlepših I najatraktivnijih gradova Evrope. Grad ima 1,6 miliona stanovnika.

Avio karte Beograd Barselona sagrada familija iznutra
Image by CD_Photosaddict from Pixabay

Jedan od najpoznatijih svetskih arhitekata, Antonio Gaudi, svoj život posvetio je stvaranju u Barseloni. Kreirao I projektovao je veliki broj građevina u Barseloni a njegovo najpoznatije delo će Vas ostaviti bez daha a to je crkva Sagrada Familija (Sveta porodica) koju je projektovao arhitekta Antonio Gaudi i koja je postala sinonim za grad Barselonu.

Toliko lokaliteta, prirodnih lepota, znamenitosti, građevina, monumenata poseduje ovaj grad, da njihovo posećivanje predstavlja pravi izazov.

Avio karte Beograd Barselo kružni tokna
Image by Michal Jarmoluk from Pixabay

PIaca de Catalunya – Trg Katalonija se smatra centrom Barselone. Ogromna površina preko 50 hiljada kvadratnih metara, ovalnog ili elipsastog je oblika koji predstavlja pritoku u koju se uliva desetak ulica.

Među njima su I 2 najpoznatije ulice u Barseloni La Rambla I Passeig de Gracia (najglamuroznija ulica). Trg je prepun predivnih fontana, uličnih umetnika, statua, monumenata, kafića. Restorana…

Predlažemo Vam da posetite Morski Akvarijum u Barseloni, koji je najveći u Evropi I među najlepšim na svetu. U 80m stakla se nalaze tuneli koji vode ispod površine mora, koji sadrži 4000 vrsta riba, uključujući i glavnu atrakciju- ajkule. Spektakularan prizor za svakoga!

Jedan od velikih razloga dolaska turista je I Park Guelj. Čuveni Gaudijev park jedan je od najimpresivnijih svetskih veštačkih pejzaža i savršeno mesto za Vašu fotografiju. Park Guelj je mesto u kojem su Gaudijeve ideje o jedinstvu umetnosti i prirode najbolje ostvarene.

Avio karte Beograd Barselona park Guelj
Image by TRAVELKR from Pixabay

Prostire se na nekoliko hektara zelene površine u severozapadnom delu Barselone. U ovom parku je sve u obliku pečuraka, to je zaista jedno neobično mesto pa biste pri ulasku mogli pomisliti da ste došli na snimanje jedne zanimljive bajke.

Brdo Monžuik je najprostraniji i najposećeniji rekreativni prostor unutar grada, ne samo zbog svoje zanosne lepote već i zbog bogate vegetacije i velikih parkova, muzeja i zabavnog parka. Sa vrha Monžuik tvrđave, ujedno i najviše tačke grada, pruža se pogled na celu Barselonu.

Ulaznica za Monžuik košta 5 evra, ali odlazak može biti i besplatan ako tvrđavu odlučite da obiđete nedeljom posle 15 časova. Imajte u vidu i to da je najlakši način, možda i jedini, za dolazak na vrh brda korišćenje gondole. Vožnja u oba pravca košta ukupno 13 evra.

Osim tvrđave, simpatičnog parka i užitka u pogledu sa vrha, možete obići i poznatu barselonsku magičnu fontanu koja se nalazi u podnožju.

Ukoliko ste ljubitelj sea, sun and sand turizma, predlažemo Vam neodoljivu plažu Barselonetu, kojoj je izuzetno teško odoleti tirkizno plavoj boji Mediterana, prošetajte, okupajte se I obavezno popijte čašu vina.

Avio karte Beograd Barselona plaža
Image by Whistofino from Pixabay

Naveli smo nekoliko predloga koje savetujemo da obišete tokom Vašeg boravka u Barseloni, međutim nismo uspeli da stignemo ni do pola turističkih atrakcija koje krase Katalonsku lepoticu.

Pikasov muzej, stadion Kamp Nou, Park Citadela, Stara korida, La Pedrera, pijace I brojne druge zanimljivosti I mesta su na Vama da obiđete, istražite I ispričate nam…

Najbolje je doći u vreme kada su temperature najblaže, što znači u periodu od aprila do juna ili od septembra do novembra. Uživajte !!!

Javni prevoz u Barseloni

Barselona je ogromna, ali ima moderan i dobro razvijen javni prevoz za brzo kretanje bilo gde u gradu. Metro, ​​autobusi i tramvaji voze svakodnenvno i do kasno u noć. Pored toga, postoji nekoliko žičara, železnica, autobusa za razgledanje, taksija, lokalnih vozova, noćnik autobusa i mnogih drugih prevoznih sredstava.

Više informacija o prevozu u Barseloni možete pronaći na sledećem linku (kliknite ovde) ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Barselona

Barselona opšte i korisne informacije

Valuta: Evro – EUR
Vremenska zona: GTM +1 (isto vreme kao i kod nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP C
Pozivni broj za zemlju i grad: (+34) 840
Populacija: oko 1,6 miliona
Udaljenost aerodroma od centra grada: oko 14 km
Metro sa aerodroma: da
Voz sa aerodroma: DA
Autobus sa aerodroma: DA
Taxi: DA

Aerodrom Barselona (BCN)

Međunarodni aerodrom u Barseloni (BCN) je glavni aerodrom i nalazi se 14 km jugozapadno od centra grada, na adresi El Prat de Llobregat 08820. Aerodrom u Barseloni spada među 40 najvećih aerodroma na svetu sa prometom većim od 44 miliona putnika. Očekuje se svakako povećavanje avio saobračaja u budućnosti.

Kako sa aerodroma do Barselone

Sa aerodroma do centra Barselone možete stići taksijem, vozom (metro), autobusom ili ukoliko iznajmite automobil (rent a car).

Sadrzaj: avio karte Beograd - Barselona
Jeftine avio karte za Barselonu (BCN) iz okruženja
Let do Barselone
Hotelski smeštaj u Barseloni
Šta videti u Barseloni
Javni prevoz u Barseloni
Barselona opšte i korisne informacije
Aerodrom Barselona (BCN)
Kako sa aerodroma do Barselone

Promocija Avio karte Beograd Barselona

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Barselona. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Barselona (BCN)

Avio kompaije - Barselona (BCN)Pogledajte ostale ponde avio karata:

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Baltic
Air Cairo
Air Canada
Air France
Air Serbia
American Airlines
Austrian Airlines
British Airways
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Eurowings
Fly Dubai
ITA Airways
KLM
Lot
Lufthansa
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Sri Lankan Airlines
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air