avio karte
Avio karte Beograd Bazel

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - BazelJeftine avio karte Beograd Bazel

Bazel je grad smešten na severu Švajcarske, administrativni centar kantona Bazel, otvoren i tolerantan za sve.
Sa svojih 170.000 stanovnika, treći je po veličini grad u Švajcarskoj, a zbog izlaska na reku Rajnu, njena najveća luka.

Grad je poznat i po čuvenom sportisti, teniseru Rodžeru Federeru, kog nazivaju “Čarobnjakom iz Bazela”.
Prvi univerzitet u Švajcarskoj osnovan je 1460. godine baš u Bazelu, a u 16.veku postaje centar humanizma!

Ima bogato kulturno blago, smešteno u oko 40 muzeja, sa bogatim kolekcija razne tematike.
U svakom slučaju, grad je zanimljiv u svako godišnje doba, a blizina Nemačke i Francuske, daje mu veći značaj…

Online avio karte Beograd BAZEL

Top ponuda avio karte Beograd Bazel. Online kupovina i rezervacija. Beograd Basel avion low cost kompanije Easyjet Beograd Basel brzo, lako i jednostavno.

Beograd je udaljen od Bazela 1.335 kilometara auto-putem (preko Zagreba, Salcburga, Minhena). Let Beograd Bazel traje oko 2h ukoliko letite sa avio-kompanijom Easyjet, koja ima direktan let, ali ne svakim danom. Na našem sajtu možete proveriti koji danima su letovi i ujedno kupiti avio karte Beograd Bazel online.

Povratna karta Beograd Bazel je od 75 eura (bez prtljaga), a na našem sajtu možete pratiti razne akcije i promotivne cene i možete se prijaviti na naš njuzleter i tako na vreme dobiti sve informacije o popustima i akcijama za avio karte.

Avio kompanije Austrian airlines i Lufthansa povezuju Beograd i Bazel letom sa jednim presedanjem, pa tako let traje od 3.30 – 4h (zavisi koji let izaberete), a povratna avio karta Beograd Bazel košta od 107 eura, pa na više.

Rezervacije avio karte Beograd Bazel

Pored online rezervacije avio karte Beograd Bazel imate i mogućnost online plaćanja odnosno kupovine. Avio karte Beograd Bazel kao i druge avio karte možete platiti online platnim karticama american express, visa i master card.

Moramo napomenuti da neke od niskobudžetnih avio kompanija nemaju mogućnost rezervacije ili rezervacija može da traje samo nekoliko sati. Stoga predlažemo da u ovim slučajevim odmah kupite vaše avio karte  Beograd Bazel jer se cena konstantno menja.

Vaše avio karte Beograd Bazel možete rezervisati i putem telefona pozivom na naš call centar ili putem vibera ili whatsapp-a na našem mobilnom broju.

Da bi ste kupili avio karte Beograd Bazel po najpovoljnijim cenama savetujemo vam da kupovinu izvršite barem 3-4 nedelje pre planiranog putovanja. Svakako u svakom trenutku preko našeg sajta možete proveriti cenu avio karte Beograd Bazel potpuno besplatno.

Avio karte za BAZEL iz okruženja

avio karte za Bazel iz Niša

Iz Niša sa kompanijama Wizair, EasyJet i Austrian airlines postoje letovi sa 1-2 presedanja, za cenu povratne karte od 190-235 eura (bez prtljaga). Let traje od 13-17 sati. Za više informacija pogledajte stranu avio karte Niš Bazel.

avio karte za Bazel iz Budimpešte

Iz Budimpešte se može doći do Bazela direktnim letom avio-kompanijama Wizair i Easyjet (ne svakim danom!). Let traje oko 1.45h, a povratna karta je od 75-85 eura, bez prtljaga. Naravno, za ovu cenu je potrebna rezervacija leta bar 30 dana ranije.

avio karte za Bazel iz Podgorice

Iz Podgorice najbolja veza sa Bazelom je sa kompanijom Austrian airlines, sa jednim presedanjem, let traje oko 4h, a za 200 eura.

Napomene za putovanje u BAZEL

Vremenska zona je ista kao u Srbiji.
Grad je u zoni umereno-kontinentalne klime. Najlepše vreme za posetu je leto.

Valuta plaćanja je švajcarski franak, CHF (10 CHF = 1.065 DIN).
Poželjno je imati putno zdravstveno osiguranje u toku boravka u Švajcarskoj. Za više informacija o putnom osiguranju pogledajte stranu putno osiguranje ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Bazel.

Najbliži konzulat Republike Srbije za one koji borave u Bazelu, a potrebna je bilo kakva pravna pomoć, nalazi se u Cirihu, na adresi: Alfred-Escher-Strasse 4, telefon: + 41 44 20 20 273.

Ambasada Republike Srbije nalazi se u Bernu, na adresi: Seminarstrasse 5, telefon: + 4131 352-63-53.

Avio karte Beograd Bazel glavna železnička stanica
Image by hapibu from Pixabay

Hotelski smeštaj u BAZELU

Što se tiče smeštaja u okolini aerodroma, tu je najpovoljnija opcija HotelF1 Mulhouse, u kom je dvokrevetna soba, noćenje 41 CHF (doručak 5 CHF), a na samo 400m od aerodromske zgrade.

Zatim, nov hotel, „Aparthotel Adagio Bale Mulhouse“ (Blotzheim), 3*, u kom je dvokrevetna soba samo za noćenje od 78 CHF. U istom mestu je i Ibis style Bale-Mulhouse, 3*, u kom je dvokrevetna soba sa doručkom 81 CHF. Nedaleko je i „Mercure Bale-Mulhouse“, malo skuplji od Ibisa, ali bez doručka.

U rasponu do 5 km od centra, hoteli sa 3* su od 100-150 CHF (dvokrevetna soba, sa doručkom), a to su npr. hoteli “Resslirytti”, “Ibis styles”, “B smart”, “East-west riverside”, “Hotel im Schlosspark”, “Alfa”, “Hotel city inn Basel”…

Najbolje rangirani hoteli sa 4* su od 140-200 CHF za dvokrevetnu sobu, sa doručkom: “Sorell hotel Merian”, “ Novotel Basel City”, “GAIA”, “Pullman”, “Victoria”, “Metropol”…

Za ljubitelje najvećeg luksuza, tu je hotel sa 5* “Grand hotel les Trois Rois”, u kom je dvokrevetna soba sa doručkom od 865 CHF.

Ukoliko Vam treba pomoć pri odabiru hotela u Bazelu, slobodno nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Bazel kako bi smo kreirali ponudu prema Vašim zahtevima.

Avio karte Beograd Bazel gradska kuća detalj sa satom
Image by Hans Braxmeier from Pixabay

Šta videti u BAZELU

Bazel je čuven po svojim muzejima, prednjači Kunstmuseum – prva kolekcija umetnosti na svetu otvorena za javnost davne1661.godine, ujedno i najveći muzej umetnosti u Švajcarskoj, pa onda za njim i Fondation Beyeler (u Riehenu).

Kunstmuseum (adresa: St.Alban-Graben 16; ulaznice: deca do 13 godine ne plaćaju, odrasli 26 CHF; karte se kupuju online: https://kunstmuseumbasel.ch/en/visit/ticketsprices) .

Ovde se nalazi i najveća kolekcija dela nemačkog umetnika i štampara iz 15 veka, Hansa Holbajna. Pored njega, tu su umetnici iz regiona sa delima od 15-18.veka, kao i evropski umetnici 19-20.vek (Pikaso, Van Gog, Ruso, Mondrian, Gogen, Dali, Warhol…).

Fondation Beyeler (adresa: Baselstrasse 101, Riehen/Basel; radno vreme – svaki dan 10-18h, sredom do 20h; ulaznice odrasli 25 CHF), nalazi se na oko 8 km severnoistočno od centralne stanice Bazela. Sadrži preko 400 slika i skulptura, iz perioda modernizma, a bračni par Ernst i Hildy Beyeler (kolekcionari, galeristi) su započeli sakupljanje dela polovinom 20.veka, i od te kolekcije je nastala ova Fondacija.

Münster katedrala je predivno gotičko zdanje. Originalna crkva bila je izgrađena 1020. godine, ali je stradala tokom zemljotresa u 14.veku. U njoj se nalazi grob čuvenog holandskog teologa i filozofa, Erazmusa iz Roterdama.

Katedrala je na Munsterplatzu, nadomak Rajne. Tu su nekada bile utvrde od vremena Rimljana. Moguće je penjanje na toranj.

Avio karte Beograd Bazel katedrala Munster
Image by Photo-pixler from Pixabay

Zoo vrt adresa: ,Binningerstrasse 40; radno vreme – po mesecima, pogledajte ovde: https://www.zoobasel.ch/en/zoobesuch/r/1/oeffnungszeiten/
ulaznice: 21 CHF, online na: https://www.zoobasel.ch/en/zoobesuch/r/2/eintrittspreise/

Zoo vrt prostire se na površini od 25 hektara, i u njemu boravi više od 4.500 životinja. Postoji preko 135 godina, najstariji je zoološki vrt u Švajcarskoj. Nalazi se u srcu grada, na par minuta od glavne železničke stanice.

Marktplatz u centru grada, na kom je monumentalna zgrada Gradske kuće (Rathaus) iz 16. veka. Rathaus je jedno od najinteresantnijih zdanja Bazela. Sa crvenom fasadom i raznobojnim freskama, koje predstavljaju grbove Bazela i ostalih švajcarskih kantona. I centralno dvorište Rathausa ukrašeno je freskama, ali i upečatljivim statuama.

Avio karte Beograd Bazel gradska kuća rathaus
Image by Hans Braxmeier from Pixabay

Cartoonmuseum – Muzej karikature i crtanog filma (adresa: St.Allban-Vorstadt 28; radno vreme-svakim danom 11-17h, sem ponedeljkom; ulaznica 12 CHF) – Posetioci mogu da se upoznaju sa razvojem crtanog filma i animacije tokom 20.veka. Prikazani su ručni iscrtani slajdovi i karikature iz ranih 90.ih godina prošlog veka.

Naturhistorisches museum – Prirodnjački muzej (adresa: Augustinergasse 2; radno vreme: 10-17h, vikendom 9-18h, ponedeljkom ne radi, ulaznice – 19 CHF, deca do 13 godina ne plaćaju) , posetioce vraća u svet dinosaurusa i ostalih životinja iz praistorije, mesto za upoznavanje prošlosti Zemlje, kakva je naša planeta, naša ulogu u prirodi.

Historisches museum Barfusserkirche – Istorijski muzej, (adresa: Barfusserplatz 7; radno vreme- svakim danom 10-17h, sem ponedeljkom; ulaznica – 15 CHF, a poslednjeg sata –sem nedeljom-ne plaća se ulaz) se nalazi u renoviranoj franjevačkoj crkvi iz 14.veka.

Ovde posetioci mogu da upoznaju istoriju grada, od praistorije do savremenog doba, i da vide bistu Svete Ursule, zaštitnice grada. U muzeju su slike, crkvena riznica, nameštaj i arhologija.

Peterskirche – crkva Sv. Petra, 14.vek. nadomak crkve je Univerzitet, sa Botaničkom baštom (adresa: Spalengraben 8), osnovanom u 16.veku, jedna od najstarijih na svetu. U ulici nadomak crkve je Farmaceutski muzej Univerziteta.

Spielzeug welten museum – Muzej igračaka, jedan od naboljih muzeja igračaka u Evropi. Tu se nalaze kolekcije iz poslednjih 200 godina (lutke, medvedići, vozovi i čigre), ima ih preko 6000! (adresa: Steinenvorstadt 1; radno vreme-svakim danom 10-18h, sem ponedeljkom, ulaznica – 7 CHF, deca do 16 godina u pratnji odrasle osobe ne plaća)

Pantheon Museum fur oldtimer – Muzej starih automobila posetom možete da se upoznate sa razvojem automobila
(adresa: Hofackerstrasse 72; radno vreme – svakim danom 10-17.30h, vikendom do 16.30h; ulaznica – 10 CHF)

Reka Rajna – sjajno mesto za krstarenja. Veliki broj brodova nudi razne ture za uživanje na reci. Što se tiče šetnje, bolje je ići kejom sa nemačke strane i imati pogled na stari grad preko reke. Preko reke prelazi 6 mostova i povezuju dve obale grada.

Avio karte Beograd Bazel setaliste pored reke Rajne
Image by Albrecht Fietz from Pixabay

Spalentor (adresa: Spalenvorstadt) – Kapija iz druge polovine 14.veka, na kraju starog grada, nekada deo gradskih starih zidina, koje su uništine 1866.godine. Jedna od tri sačuvane.

Augusta Raurica (adresa: Giebenacherstrasse, 4302 Augst) – direktna linija vozom S1, sa glavne železničke stanice u Bazelu, vožnja traje oko 15 minuta do stanice Kaiseraugst, odakle je 750m peške do ulaza u kompleks: najveći rimski ostaci na tlu Švajcarske, pored Rajne. Ovo su poslednji ostaci grada iz 44. godine pre nove ere.

Danas su vidljivi teatar na otvorenom, kao i nekoliko hramova. Tu je i Rimski muzej , koji posetioce vraća u vreme ovog velikog carstva. Vrste poseta, radno vreme svih lokacija u kompleksu, kao i cene ulaznica, pogledajte ovde:
https://www.augustaraurica.ch/en/visit/museum ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Boegrad Bazel.

Muzej Jeana Tinguelyja – na adresi Paul Sacher-Anlage 2, nalazi se ovaj zanimljiv objekat, u kom su dela švajcarskog slikara i vajara koji je pravio neverovatne skulpture od starog gvozdja. Tinguelyja je osmislio neobičnu, prepoznatljivu fontanu na platou ispred pozorista u centru grada.

Muzej izlazi jednim delom na reku Rajnu, a uz most Schwarzwaldbrucke. Ulaznica je 18 CHF, ponedeljkom ne radi, ostalim danima 11-18h.

Antikenmuseum und Sammlung Ludwig – Muzej antike I kolekcija Ludvig (adresa: St. Alban Graben 5; radno vreme 11-17h; ulaznica ) poseduje kolekcije egipatske, grčke, rimske, etruske, rimske umetnosti, period od 4000.gpne-6.veka nove ere.

Roche Tower Pebbles Lounge, najviša zgrada u Bazelu, nadomak Muzeja Tinguelyja. Tu je prelep restoran, odakle se pruža fantastičan pogled na reku, na grad…sa 38.sprata! Vikendom ne radi.

Glavna šoping-ulica je Freiestrasse, koja izlazi na Marktplatz, dok su u obližnjem kvartu Spalenberg smeštene zanatske radionice i umetničke galerije. Sa druge strane reke nalazi se veliki tržni centar “Manor”, sa brojnim poznatim svetskim brendovima, a ovde su locirani i brojni restorani po pristupačnim cenama.

Za nešto ekskluzivniji ugođaj, posetite restoran “Kuuhl Swiss food”.

U gradu postoji i Jevrejski muzej, Muzej savremene umetnosti, Muzej švajcarske arhitekture, Muzej vatrogasne brigade…

Javni prevoz u BAZELU

U gradu postoje sledeće vrste javnog prevoza, koje su pod nadležnosti kompanije BVB: autobus, tramvaj, lokalni voz.
Sve informacije vezane za dnevne i višednevne karte za prevoz, kao i cene, način kupovine, pogledajte ovde: https://www.tnw.ch/en/tickets-preise/billette/tageskarte ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Boegrad Bazel.

Postoji i karta, sa kojom možete ostvariti šest vožnji u javnom prevozu. Cene i način kupovine, pogledajte ovde: https://www.tnw.ch/en/tickets-preise/billette/mehrfahrtenkarte

Vrste prevoza i karata, sa kojima možete putovati u obližnju Francusku ili Nemačku, pogledajte ovde: https://www.tnw.ch/en/tickets-preise/grenzueberschreitende-angebote

Avio karte Beograd Bazel tramvaj na ulici
Image by Markus Krebs from Pixabay

Aerodrom EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg (BSL)

Aerodrom za Bazel je smešten oko 8 km severnozapadno od centralne železničke stanice Bazela, u Francuskoj (regija Alzas) i servisira tri grada, koja se nalaze u nazivu aerodroma. Sam aerodrom je na teritoriji administrativne komune Saint-Louis, na tromedji Švajcarske, Francuske i Nemačke.

Aerodromski terminal je podeljen na francuski i švajcarski sektor, tako su i parkinzi podeljeni. Oko 9 miliona putnika je opslužio 2019.godine.

Kako doći do/od aerodroma BAZEL : EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg (BSL)

Najjednostavniji prevoz sa aerodroma do centra je autobusom.

Autobuska linija broj 50 povezuje aerodrom i glavnu stanicu u gradu, a vožnja traje 22 minute. Radnim danima autobus saobraća svakih 7-8 minuta, a vikendom na svakih 10 minuta u toku dana. Detaljnije o stanicama na ovoj liniji, satnici, pogledajte ovde:
https://www.tnw.ch/en/fahrplan-liniennetz/haltestellenfahrplaene/haltestellenfahrplaene ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Boegrad Bazel.Postoji i uber aplikacija, preko koje možete pozvati vozilo.

Prosečno cena taksi-prevoza do centra Bazela košta oko 50 CHF.

Na aerodromu postoji pet rent-a-car kompanija, gde možete iznajmiti auto.

Avio karte Beograd Bazel aerodrom
Image by Martin Moser from Pixabay
Sadrzaj: avio karte Beograd - Bazel
Online avio karte Beograd BAZEL
Rezervacije avio karte Beograd Bazel
Avio karte za BAZEL iz okruženja
Napomene za putovanje u BAZEL
Hotelski smeštaj u BAZELU
Šta videti u BAZELU
Javni prevoz u BAZELU
Aerodrom EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg (BSL)
Kako doći do/od aerodroma BAZEL : EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg (BSL)

Promocija Avio karte Beograd Bazel

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Bazel. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Bazel (BSL)

  Avio kompaije - Bazel (BSL)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air