avio karte
Avio karte Beograd Berlin

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - BerlinOnline jeftine avio karte Beograd Berlin (TXL)

Berlin, svetska metropola, grad prepun iznenađenja i lepote je svakako jedna od destinacija koju morate posetiti. Putovanje Beograd Berlin avionom je najbrža i najpovoljnija opcija za posetu ovom čarobnom gradu.

Najjeftinije avio karte Beograd Berlin se krećU od 95 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom. Ova cena je dostupna kod nacionalnog avio prevoznika ”Air Serbia”.

Avio karte Beograd Berlin, odnosno na ovom letu saobraćaju naša nacionalna avio-kompanija „Air Serbia”, ”Lufthansa” i ”Austrian Airlines”.

Rezervacija avio karte Beograd Berlin

Jeftine avio karte Beograd Berlin mogu se dobiti ukoliko ne planirate put tokom perioda praznika (Nove godine, božićnih i uskršnjih praznika) i velikih manifesticaja. Da bi obezbedili najpovoljniju cenu avio karte Beograd Berlin molimo vas da napravite besplatnu online rezervaciju na našem sajtu.

Pored online rezervacije avio karte Beograd Berlin na našem sajtu možete izvršiti i online kupovinu odnosno online plaćanje avio karte. Pored online plaćanja avio karte Beograd Berlin platnim karticama american expres, visa i mastercard uvek možete platiti i avio karte za sve ostale destinacije.

avio karte Beograd Berlin

Jeftine avio karte za Berlin (TXL) iz okruženja

Najniža cena avio karte Podgorica Berlin iznosi oko 178 € za povratno putovanje, na letu sa jednim presedanjem (u Varšavi).

Cena najpovoljnije avio karte Sarajevo Berlin je 220 evra, a avio karta Zagreb Berlin je od 141 evra, sa presedanjem u Kelnu ili Štutgartu, ukoliko uslugu prevoza vrši Eurowings.

Avio karte Beograd Berlin trg
Image by Corinna Lichtenberg from Pixabay

Let do Berlina

Let iz Beograda do Berlina traje oko 1 sat i 50 minuta. U pitanju je direktan let avio kompanije „Air Serbia“.

Avio karte Beograd Berlin, odnosno let na ovoj relaciji se obavlja direktnom avio-linijom koja saobraća svakodnevno.

Avio kompanija „Air Serbia” u svoje cene avionskih karata usključuje, pored aerodromskih taksi, samo ručni prtljag težine do 8 kg, dok se redovan prtljag (torba/kofer) dodatno naplaćuju (cena za povratno putovanje za prtljag iznosi od 55 eur).

Berlin avio karte i hotel

Berlin je veliki grad, metropola sa brojnim, kvalitetnim smeštajnim objektima. Nemačka kategorizacija se zasniva na standardima koje je propisalo nacionalno udruženje hotelijera i za klasu su bolji nego kategorizacije u Italiji, Grčkoj i Srbiji.

Ukoliko nemate prevelike zahteve u pogledu kvaliteta smeštaja, možete rezervisati i hotele sa 2*.

Cene noćenja po osobi se mogu naći po ceni od oko 20 evra. Berlinski hoteli vrlo često nude samo uslugu smeštaja, dok se doručak doplaćuje (od 5 do 15 evra).

Velik broj hostela i stanova koji se izdaju omogućavaju vrlo povoljan boravak. Hotel 103 je kategorisan sa 2*, smešten je u kvartu Prenzlauer Berg, dobro je povezan sa centralnim trgom, Aleksandarplac.

Ako biste želeli da odsednete u hotelu vrhunskog kvaliteta, na sjajnoj lokaciji, preporučujemo vam Movenpick hotel Berlin am Potsdamer Platz 5***** – nalazi se na samo 600 metara od trga Potsdam.

Lep hotel, okružen zelenilom, na oko 7km od centra je Hoppegarten 4****.

Više informacija o cenama hotela i samom smeštaju u Berlinu možete da pogledate na ovom linku Fantast Tourist – Hoteli Berlin

Šta videti u Berlinu

Odakle početi? Šta preporučiti turisti koji prvi put dolazi u Berlin? Verujte, dilema je ogromna. Grad koji je decenijama funkcionisao kao dva zasebne celine, danas nema centar grada u pravom smislu te reči.

Aleksanderplac se smatra centralnim trgom, Posdamer plac je glavni trg nekadašnjeg Zapadnog Berlina, a Nikolaivirtel je predstavlja nekadašnji centar Istočnog Berlina. I svaki ovaj trg ima svoju čar…

Čuvena ulica Unter den Linden je svakako idealna za šetnju i uživanje u elegantnoj arhitekturi. Početak ovog bulevara je iza Branderburške kapije, simbola Berlina.

Avio karte Beograd Berlin brandenburška kapija
Image by Nikolaus Bader from Pixabay

Nedaleko odatle je i čuvena stanica Zoo, poznata po knjizi “Mi deca sa ulice Zoo”. Nije za preporuku ići tamo, jer je bila i ostala stecište narkomana.

Berlin, kao retko koji grad nudi izuzetno širok dijapazon muzeja. Ima ih čak 180. Najvredniji vaše pažnje su svakako oni na Museum Insel-u (Muzejsko ostrvo). Cene ulaznica nisu visoke (oko 10 evra), a bogatstvo zbirki će vas ostaviti bez daha.

Za ljubitelje istorije preporučujemo da posete Muzej Štazi (tajne policije Istočnog Berlina), “Check point Charlie” – mesto gde je počinjala američka okupaciona zona grada, kao i ostatke Berlinskog zida.

Avio karte Beograd Berlin svetski sat
Image by WagnerAnne from Pixabay

Javni prevoz u Berlinu

Javni gradski prevoz u Berlinu je fantastično organizovan. Od podzemne i nadzemne željeznice, preko autobusa, tramvaja i metroa,

Berlin ima izgrađen Sve autobuske linije su obeležene trocifrenim brojevima, a najznačajnije za turiste su linije 100 i 200, jer ih možete koristiti za obilazak grada.

Berlinski željeznički sistem (SBahn and UBahn) ima dužinu od 473Km. Ako dodamo na to još 120Km tramvajskih linija i čak 150 autobuskih stanica gradskog prevoza, shatićete da je ovo jedan od najimpresivnijih saobraćajnih sistema na svetu.

Poređenja radi – pariški željeznički sistem ima oko 220km dužine, a londonski 400km. Cena karte je 2,80 evra. Može se kupiti na automatima kod stanica, u busu i tramvaju možete to uraditi i kod vozača.

Avio karte Beograd Berlin krstarenje rekom
Image by jiriposival0 from Pixabay

Preporučujemo da kupite dnevnu kartu (oko 11 evra) ili neku od varijanti turističke karte za gradski prevoz. Ona košta između 23 € i 49 € u zavisnosti da li ostajete dva, tri ili šest dana. Sa ovom kartom ćete takođe ostvariti popuste za ulaznice.

Više o turističkoj karti možete saznati na linku (kliknite ovde).

Sve informacije o javnom gradskom prevozu u Berlinu možete dobiti klikom na ovaj link: JAVNI PREVOZ BERLIN

Berlin opšte i korisne informacije

Valuta: Evro – EUR

Vremenska zona: GTM +1 (isto vreme kao i kod nas)

Struja: 220 Volti

Utičnica za struju: TIP C

Pozivni broj za zemlju i grad: (+49)30

Populacija: oko 3,8 miliona

Udaljenost aerodroma od centra grada: oko 8 km

Metro sa aerodroma: NE

Voz sa aerodroma: DA – za druge gradove

Autbus sa aerodroma: DA (linije 109 i 128), TXL JetExpressBus, X9 JetExpressBus

Taxi: DA

Avio karte Beograd Berlin aerodrom Tegel Berlin
Image by https://megapixel.click – betexion – photos for free from Pixabay

Aerodrom Berlin (TXL)

Međunarodni aerodrom u Berlinu je Tegel (TXL) is vi letovi se obavljaju peko ovog aerodroma, sve dok ne proradi novi aerodrom, koji bi trebalo da preuzme funkciju i Tegela i Šenefelda.

Očekivani datum otvaranja novog Berlin – Branderburg aerodroma je 31.10.2020.

Više o novom aerodromu možete saznati ukoliko pročitate sledeći članak (kliknite ovde).
Adresa: Berliner Flughafen-Gessellschat mbH, 13405 Berlin, Germany

Kako sa aerodroma do Berlina

Do grada sa aerodroma možete doći nekim od autobuskih linija ili ekspres busa.

Linije 109 (S +U Zoologischer Garten – S+U Jungfernheide – U Jakob-Kaiser-Platz – Flughafen Tegel) i 128 (Osloer Straße – U Franz-Neumann-Platz – U Kurt-Schumacher-Platz – Flughafen Tegel), TXL JetExpressBus

(S+U Hauptbahnhof – S Beusselstraße – Flughafen Tegel), X9 JetExpressBus (S+U Zoologischer Garten – S+U Jungfernheide – Flughafen Tegel).

Javni prevoz je dostupan 24/7. Više informacija možete saznati klikom na sledeći link (kliknite ovde)

Sadrzaj: avio karte Beograd - Berlin
Online jeftine avio karte Beograd Berlin (TXL)
avio karte Beograd Berlin
Jeftine avio karte za Berlin (TXL) iz okruženja
Let do Berlina
Berlin avio karte i hotel
Šta videti u Berlinu
Javni prevoz u Berlinu
Berlin opšte i korisne informacije
Aerodrom Berlin (TXL)
Kako sa aerodroma do Berlina

Promocija Avio karte Beograd Berlin

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Berlin. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Berlin (TXL)

  Avio kompaije - Berlin (TXL)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air