avio karte
Beograd – Bodrum


Avionske karte Beograd – BodrumOnline jeftine avio karte Beograd Bodrum (BJV)

Avio karte Beograd Bodrum su veoma tražene, najviše u toku letnje sezone, te je potrebno znatno unapred izvršiti rezervaciju i kupovinu avionske karte, kako bi ste obezbedili najjeftinije avio karte Beograd Bodrum.

Najpovoljnija cena avio karte Beograd Bodrum iznosi 149 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom od 8 kg.

Ova cena može da se dobije isključivo ukoliko se avio karte Beograd Bodrum obezbede i nekoliko nedelja pre planiranog putovanja.

Avio karte Beograd Bodrum

Jeftine avio karte za Bodrum (BJV) iz okruženja

Do Bodruma možete doći i letovima iz gradova iz regiona, kao što su: Zagreb, Sarajevo, Sofija, Budimpešta. Letovi su sa presedanjem u Istanbulu. Cene su slične kao i za avio karte Beograd Bodrum.

Let do Bodruma

Let iz Beograda do Bodruma je sa presedanjem u Istanbulu. Let Beograd Bodrum se odvija sa kompanijom „Turkish Airlines“.

Preporučujemo Vam da kupite povratne karte koje su svakako povoljnije nego da kupujete posebno karte za oba pravca.

Bodrum avio karte i hotel

Bodrum je mesto koje mnogi sanjaju, mesto koje vas konstantno izaziva svojom lepotom, slobodom i neizmernom ljubavlju koju pruža svima. Zbog svoje posebnosti jedna je od najpopularnijih turističkih atrakcija u Turskoj.

Preporučujemo Vam hotele sa 4 ili 5 *, I to Hotel Costa Centro 4* Hotel Diamond Of Bodrum 5* koji pružaju all inclusive uslugu.

Našu sjajnu ponudu hotela u Bodrumu, možete pogledati na sledećem linku (kliknite ovde).

Šta videti u Bodrumu

Bodrum je lučki grad nazvan je i turski Sen Trope zbog velikog broja luksuznih hotela, urbanih klubova na otvorenom, sjajne gastro scene i mnoštva superjahti koje krstare njegovim tirkiznim vodama.

Bodrum na jugozapadnoj obali Turske, na obali gde se vode Egeja mešaju sa Sredozemnim morem. Udaljen je tek sat leta od Istanbula, a na pola puta između Marmarisa i Kušadasija.

Nasuprot Bodruma nalazi se prelepi grčki grad Kos, što vam daje mogućnost da tokom svog odmora posetite i tursku i grčku obalu.
U antičkoj Grčkoj je bio poznat kao Halikarnas a u srednjem veku kao Petronium koji je 1522. godine osvojio Sulejman Veličanstveni. Ovde je rođen grčki istoričar Herodot (484–420. pne.), otac istorije.

U centru Bodruma se nalazi mauzolej u Halikarnasu, jedno od Sedam svetskih čuda. Ova grobnica je sagrađena 350. godine pre nove ere. Od mauzoleja je danas ostao temelj, a sačuvane su i neke skulpture.

Pored centra i veoma impozantnih ostataka mauzoleja, dvorac Svetog Petra ili Petronium, koji su izgradili vitezovi Hospitalci je znamenitost koja se mora obići u Bodrumu. Dvorac se nalazi u veoma poznatoj luci u Bodrumu i danas je pretvoren u mauzolej u kojem je smešten Podvodni arheološki muzej.

Stara gradska kapija Mindos je jedna od najpoznatijih znamenitosti Bodruma. U njenoj blizini se nalaze Vetrenjače napravljene od kamena.
Bodrum ima neke od najveličanstvenijih plaža u Evropi, pa će svako ovde pronaći nešto za sebe I zato Vam preporučujemo top 5 plaža ukoliko izaberete da letujete u Bodrumu: Fener plaza, Gumusluk plaza, plaza Bitez, Kamilja plaza I Gumbet plaza.

Javni prevoz u Bodrumu

Generalno saobraćaj u Turskoj, tokom letnje sezone može da bude haotičan, ali za razliku od kušadasija, javni prevoz u Bodrumu, odlično je organizovan. Na raspolaganju su taksiji, mini busevi ili dolmuši i autobusi.

Više informacija o javnom prevozu u Bodrumu možete pogledati na sledećem linku (kliknite ovde).

Bodrum opšte i korisne informacije

Valuta: Turska lira – TRY
Vremenska zona: GTM +3 (1 sat u napred u odnosu na nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP F (kod nas se koristi TIP C)
Pozivni broj za zemlju: +90
Populacija: 35 hiljada
Udaljenost aerodroma od centra grada: 36 km
Metro sa aerodroma: NE
Voz sa aerodroma: NE
Shuttle Bus: DA

Aerodrom Bodrum

Aerodrom u Bodrumu (BJV) služi dva grada Milas i Bodrum. Udaljen je 36 km severo-istočno od Bodruma. Najveći promet putnika na aerodromu svakako je u toku letnje sezone.

Kako doći sa aerodroma do grada Bodruma

Sa aerodroma do grada Bodruma možete doći ukoliko iznajmite auto, autobusom ili taksijem.

Avio karte Turska
Polasci Beograd

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Canada
Air France
Air Serbia
Alitalia
Austrian Airlines
Belavia
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Fly Dubai
KLM
Lot
Lufthansa
Montenegro Airlines
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air