avio karte
Avio karte Beograd Brisel

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - BriselJeftine avio karte Beograd Brisel

Avio karte Beograd Brisel
Image by Dimitris Vetsikas from Pixabay

Brisel– Srce Evrope i njen glavni grad

Sedište je preko 2000 multinacionalnih kompanija, internacionalni finansijski centar Evrope, podeljen je na 19 komuna. U njemu živi preko million stanovnika, od čega je oko 30% stranaca.

Online jeftine avio karte Beograd Brisel

Za Avio karte Beograd Brisel, odnosno na letovima između Beograda i Brisela saobraćaju avio-kompanije „Air France“, KLM, Turkish airlines.  

Takođe za kupovinu avio karte Beograd Brisel možete izabrati i nacionalnu nemačku avio-kompaniju „Lufthansa“.

Najjeftinija povratna avio karta Beograd Brisel je od 220 eura, sa svim taksama, sa jednim presedanjem, a ove avio karte Beograd Brisel realizuje Lufthansa. Ručni i ostali prtljag se naplaćuje dodatno. Avio karte Beograd Brisel imaju trajanje leta oko 3.30-3.45h.

Jeftine avio karte Beograd Brisel takođe možete dobiti ukoliko pratite promotivne ponude na našem portalu. Takođe jeftine avio karte Beograd Brisel možete obezbediti ako avio karte Beograd Brisel rezervišete bar 2 meseca pre nego što otpočne Vaše putovanje u Brisel.

Avio karte za Brisel iz okruženja

Iz Sarajeva saobraćaju avio kompanije Austrian Airlines i Lufthansa. Sa jednim presedanjem, povratna karta je od 360 eura.

Iz Temišvara najjeftinija povratna karta je sa jednim presedanjem Lufthansom, i košta od 140eura. Za ovu cenu je potrebna rezervacija minimum 45 dana unapred.

Iz Skopja saobraća Wizz air, i to je direktan let u trajanju 2.50h, a cena je od 95eura za povratno putovanje. Sleće se na aerodrom Charleroi, 60 km južno od centra grada Brisela.

Hotelski smestaj u BRISELU i regiji oko aerodroma

Prilikom rezervacije Vaše avio karte Beograd Brisel treba da rezervišete smeštaj. Najpristupačniji hoteli su u lancu Ibis, pa tako u blizini aerodrome je Ibis budget Brussels Airport hotel, ima besplatni wi-fi i shuttle-bus do aerodroma (25minuta vožnje, proveriti na recepciji raspored polazaka). Cena je od 39eura. U centru Ibis hotel 3*, sa doručkom je od 65eura.

U regiji Brisela hoteli do 3* mogu da se nadju i za 30eura po osobi, sa doručkom od 40eura. Za hotele više kategorizacije cene idu od 85 eura po osobi. Ako je uključen doručak, onda je cena od 100eura.

Vise informacija o cenama hotela i samom smestaju u Briselu možete da pogledate na ovom linku Fantast Tourist – Hoteli Brisel

Ukoliko Vam treba pomoć prilikom odabira hotela, obratite nam se prilikom kupovine avio karte Beograd Brisel, kako bi smo napravili ponudu smeštaja prema Vašim zahtevima.

Mnogi hosteli ne nude doručak, i tu cena može biti oko 15-25 eura, zavisi koliko kreveta ima u sobi. Naravno, potrebno je minimum mesec dana ranije rezervisati krevet.

Obzirom da je glavni grad Belgije centar mnogih medjunarodnih institucija, vrlo često je mesto održavanja raznih konferencija, simpozijuma, sajmova, kongresa… Zato je preporučljivo voditi računa da se na vreme rezerviše smeštaj, pogotovo u zoni oko aerodroma i oko kongresnih centara u samom gradu.

Šta videti u BRISELU

Atomium, otvoren svakim danom 10-18h, cena 15 eura.

Najpopularnija turistička destinacija Brisela, nastao je 1958.godine, simbolizuje Kristal čelika kog sačinjava 9 atoma. Ti atomi uvećani su 165miliona puta. Podignut je u čast metalne industrije i industrije čelika, simbolišući snagu i čvrstinu. Težak je 2400tona, a visok je 102metra. Unutra je lift koji posetioce za 20 sekundi vozi do najviše kugle, a odatle se pruža nezaboravan pogled na grad.

 

Atomium - Brisel avio karte
Image by Waldo Miguez from Pixabay

Park Mini Evropa, otvoren svakim danom 09.30-18h, ulaz 14.50 eura

Odmah do Atomijuma, ovaj zabavni park predstavlja prikaz preko 300 modela umanjenih evropskih značajnih objekata.

Groote Markt, glavni trg, jedan od najlepših trgova Evrope! Zbog izuzetnog značaja i istorijske važnosti, trg je na listi UNESCO kulturne baštine. Formiranje trga je započeto u 15.veku, tu je bila pijaca, a okolo su se gradile kuće u kojima su bila sedišta gildi (udruženja zanatlija). Na trgu je Gradska kuća. U jednoj od kuća na trgu živeli su Marks i Engels, tu su napisali svoj “Manifest komunističke partije”. U avgustu mesecu, svake druge godine, trg je prekriven cvetnim tepihom, i to je postalo prava turistička atrakcija. Bude i preko million cvetova, na prostoru 1800 kvadratnih metara, a traje samo 5 dana.

Avio karte Beograd Brisel Grotte Market
Image by Walkerssk from Pixabay

Figura Maneken Pis, simbol grada – dečko koji mokri, nalazi se nedaleko od glavnog trga, Grote Markt-a, u ulici Rue de l’Etuve. Figura je veličine oko 30 cm, pa se svi iznenade kad vide figure kolika je. U pitanju je, u stvari, fontana. Smatra se da je bronzana figura iz 17.veka. Maneken pis ima preko 800 svojih kostima, koji se nalaze u Muzeju Grada na glavnom trgu.

Parc du Cinquantenaire, nadomak kvarta objekata EU. Na ulazu u park dominira Trijumfalna kapija. U sklopu parka se nalazi nekoliko muzeja (Umetnosti i istorije, Autosvet…). Park je formiran za 50.godišnjicu nezavisnosti Kraljevine Belgije.

Kraljevska crkva Église Notre-Dame de Laeken, konstruisana je u 19.veku, posvećena je prvoj belgijskoj kraljici Lujzi Mariji. Sadrži kraljevsku kriptu. U ovoj crkvi su grobnice značajnih ličnosti belgijske istorije, umetnosti, muzike… Nalazi se uz južnu ivicu velikog Parka Laeken. Ulaz je besplatan.

Muzej Horta, rue Américaine 25, ne radi ponedeljkom, ostalim danima od 14h (vikendom od 11h) do 17.30h, ulaz 8 eura.

Ova zgrada je nekada bila dom poznatog arhitekte Viktora Horte (1861-1947). Muzej je poznat po unutrašnjoj dekoraciji, mozaicima, vitražima, slikama…Ujedno je i centar za istraživanje rada Horte i negovanje umetnosti pravca art-nuovo.

Avio karte Beograd Brisel prodavnica cokolade
Image by Ji-Sun Yoo from Pixabay

Muzej čokolade, Rue De Neck 20, ne radi ponedeljkom, ostalim danima od 9h (vikendom od 10h) do 18h, ulaz je 8 eura. Nalazi se u bivšoj fabrici čokolade i keksa. Muzej prikazuje kako se pravi čokolada, čuvena poslastica iz Belgije.

Muzej piva, na glavnom trgu. Belgijanci su ponosni na svoja piva. Danas su najpoznatije vrste: Leffe, Orval, Palm, i posebno pivo Kriek, kao kuriozitet jer se pravi do trešnje.

Umetničko-istorijski muzej, jedan od najposećenijih muzeja u Belgiji. Nalazi se u Parc du Cinquantenaire, ne radi ponedeljkom, a ostalim danima od 9.30h (vikendom, od 10h) do 17h. Karta je 8eura. On je deo Kraljevskog muzeja istorije i umetnosti (pokriva i Muzej muzičkih instrumenata i Muzej umetnosti Dalekog Istoka). Ovo je svakako jedan od najvećih muzeja u Belgiji.

Basilique Nationale du Sacré-Cœur, grandiozna art-deko crkva koja dominira Koekelberg-om.

Kralj Leopold II je imao ideju da izgradi crkvu po uzoru na baziliku Sakr-Ker u Parizu (Montmartr). Tako je bazilika počela da se gradi početkom 20. veka, a završena je 1970. godine i tad je bila 5. crkva po veličini na svetu! Visoka je 141m.

Kraljevska palata je jedno od mesta koje obavezno treba da posetite. Ona je otvorena samo u letnjoj sezoni i posetioci mogu da vide neke njene delove. Napravljena je na mestu bivše palate Vojvode od Brabanta, koja je izgorela u požaru 1731.godine. Ova, nova palata je počela da se gradi za vreme vladavine kralja Vilijema, 1820.godine, a nakon 10 godina je formirana Kraljevina Belgija.

Ispred palate je prelep Briselski park, a oko palate je nekoliko bitnih muzeja: BELvue, Muzej lepih umetnosti, Muzej Magritte, Kraljevski muzej umetnosti sa Muzejom instrumenata, Galerija Horta, a u bližem okruženju su brojne ambasade i konzulati. Naspram Kraljevske palate, kad se prodje kroz park, izbija se na Palatu Nacija.

Avio karte Beograd Brisel kraljevska palata
Image by Nikky Smolders from Pixabay

Besplatan je ulaz u Parlamentarium, muzej koji će vas odvesti na interaktivno putovanje i upoznati sa zemljama članicama EU, na 24 jezika. Otvoren je od 9/10h-18h. Za više informacija obratite nam se prilikom kupovine avio karte Beograd Brisel.

Većinu muzeja, galerija i ostalih kulturnih institucija možete posetiti besplatno jednom mesečno – prve srede ili nedelje u mesecu. Najbolje je informisati se u info-centru, gde se mogu dobiti i besplatne mape grada.

Javni prevoz u Briselu

Nakon kupovine avio karte Beograd Brisel važno je znati kako funkcioniše javni prevoz u Briselu.
Putnici, turisti i svi ostali koji borave u Briselu, mogu da se služe sa nekoliko vrsta javnog gradskog prevoza: metro, premetro (podzemni tramvaj), tramvaj ili bus. Javno preduzeće koje organizuje i održava većinu prevoznih sredstava je STIB (Société des Transports intercommunaux bruxellois).

Metro linije povezuju istočne i zapadne kvartove grada. Briselski metro ima četiri linije: 1 (ljubičasta), 2 (narančasta), 5 (žuta) i 6 (plava). Metro vozi otprilike od 06h do ponoći, zavisi od linije, a noću vozi desetak autobuskih linija, a njih ćete najlakše prepoznati po tome što ispred svog broja imaju slovo ‘N’.

Na svakoj STIB bus, metro ili tramvajskoj stanici postoje aparati za bezkontaktno plaćanje karata (debitnom ili kreditnom karticom sa logom za takvo plaćanje), jeftinije je 0.50-1.50 eura po karti u odnosu na druge vidove kupovine. Takodje, karte u papirnom obliku se mogu kupiti kod prodavaca novina. Jednodnevna karta (24h) za prevoz u STIB mreži je 7.50eura.

Redovna standardna karta košta 2.10 eura (van vozila), tj. 2.50 eura u vozilu, i važi 1h od overavanja, na svim STIB linijama po gradu (u jednom pravcu), sem do/od aerodroma (linije 12, 21).

Što se tiče korišćenja usluga taksi vozila, treba znati da je start 2.40 eura dnevna vožnja, 4.40 eura noćna vožnja, a 1.80eura po predjenom kilometru u okviru grada.

Aerodrom Brisel BRU/ Zaventem

Aerodrom Brisel-Zaventem, medjunarodni aerodrom (BRU) se nalazi 15 km sevoroistočno od centra belgijskog glavnog grada Brisela. Prostire se na području opštine Zaventem. Više informacija o samom aerodromu Brisel BRU možete videti na sajtu aerodroma https://www.brusselsairport.be ili nam se obratite prilikom kupovine avionske karte Beograd Brisel.

Kako doci do/od aerodroma Brisel BRU – Zaventem

Od aerodroma do grada (stanica Brussel-Centraal), svakih 10 minuta, polazi voz (IC), a putovanje traje 15-ak minuta. Cena standardne karte u jednom pravcu je oko 9eura (karta važi za ceo dan, za sve vozove na teritoriji grada, II klasa).

Na relaciji prema gradu voze i autobusi broj 12 i 21, svakih 20-ak minuta, povezani su s Place de Luxembourg u Europskoj četvrti, a vožnja traje oko pola sata.

Na autobuskoj stanici na platformi C je aparat-automat, na kom se može kupiti karta 24h za 7.50 eura (važi 24h od overavanja, i može da se preseda u drugo prevozno sredstvo u gradu u STIB mreži). Deca ispod 12 godina imaju popust, kao i porodice sa 3 ili više dece. Isto tako, možete kupiti standardnu kartu za 4.50 eura (van vozila), tj. 6eura u vozilu, do centra (važi 1h od overavanja, STIB mreža).

Aerodrom je inače podeljen na nekoliko nivoa, autobusi kreću s nivoa 0, a vozovi sa -1.

Taxi je oko 35-40 eura. Ukoliko želite više informacija, slobodno nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Brisel. Neka Vaše putovanje u Brisel bude nezaboravno ! Srećan put !

Sadrzaj: avio karte Beograd - Brisel
Jeftine avio karte Beograd Brisel
Brisel– Srce Evrope i njen glavni grad
Online jeftine avio karte Beograd Brisel

Promocija Avio karte Beograd Brisel

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Brisel. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Brisel (BRU)

  Avio kompaije - Brisel (BRU)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air