avio karte
Avio karte Beograd Cirih

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - CirihOnline avio karte Beograd Cirih

Najpovoljnije povratne avio karte Beograd Cirih (ZRH) možete kupiti za samo 130€ sa uključenim ručnim prtljagom. Finansijski centar Švajcarske predstavlja prvoklasnu turističku destinaciju do koje lako možete stići direktnim letovima naše nacionalne kompanije „AirSerbia“ i švajcarske nacionalne kompanije „Swiss“.

Avio karte Beograd Cirih
Image by Sonyuser from Pixabay

Avio karte Beograd Cirih možete povoljno nabaviti samo ukoliko Vaše putovanje isplanirate dosta unapred, jer je ova destinacija jedna od najkomercijalnijih destinacija po pitanju avio saobraćaja u Evropi. Frekvencija putnika je posebno visoka u zimskim mesecima u vreme velikih praznika.

Rezervacija avio karte Beograd Cirih

Ukoliko planirate putovanje u ovom preriodu potrebno je da napravite besplatnu rezervaciju avio karte Beograd Cirih minimum pet do šest nedelja unapred. Kako bi ste obezbedili dobru cenu avio karte Beograd Cirih pratite promotivne ponude na našem portalu.

U svakom trenutku možete napraviti besplatnu online rezervaciju avio karte Beograd Cirih.

Jeftine avio karte za Cirih iz okruženja

Ukoliko imate potrebu da letite u Cirih iz gradova u okruženju, možete rezervisati avio kartu po nešto višim cenama za direktan let sa aerodroma Zagreb, Budimpesta I Sofije. Cena povratne karte na direktnom letu iz navedenih gradova u okruženju prema Cirihu kreće se od 200€ do 210€.

Pored avio karte Beograd Cirih i ostale avio karte možete u svakom trenutku platiti online na našem sajtu platnim karticama visa, american express i mastercard.

Let avionom do Ciriha

Beograd Cirih letovi traju 1 sat i 50 minuta. Pored naše nacionalne avio kompanije, švajcarski “Swiss International Air Lines “ poznatiji jednostavno kao Swiss najčešći je avio prevoznika na relaciji Beograd Cirih. Središte avio kompanije je na međunarodnom aerodromu u Cirihu, ali aerodromi u Bazelu i Ženevi takođe su značajne vazdušne luke sa kojih Swiss leti na različite evropske destinacije.

Pored Evropskih, Swiss ima redovne letove ka gradskim centrima u Aziji, Africi, Severnoj Americi i Juznoj Americi. Neki od ovih letova obavljaju se samostalno, a neki u saradnji s kompanijama iz svoje avio-mreže. Flota Swiss-a je podeljena na dve kategorije. Prvi deo flote čini 60 aviona za srednji i dugolinijski saobraćaj.

Lete pod imenom Swiss International Air Lines i čine ih avioni iz porodice A320 (319/320/321) i širokotrupni avioni (Airbus A330 i A340). Drugi deo flote leti pod imenom Swiss European Air Lines. Flota se sastoji od manjih mlaznih putničkih aviona za kratki i srednjelinijski saobraćaj Avro RJ100 ili Fokera 100.

Hoteli u Cirihu

Prilikom rezervacije avio karte Beograd Cirih, na Vaš zahtev, dostavićemo ponudu za hotelski smeštaj u Cirihu.

Kao komercijalni i kulturni centar Švajcarske sa preko 400.000 stanovnika Cirih raspolaže raznovrsnom hotelskom ponudom. Troškovi smeštaja, kako u celoj Švajcarskoj tako i u Cirihu biće najskuplja stavka vašeg putovanja.

Ukoliko je razlog vaše posete isključivo poslovan, predlažemo da izaberete hotele u blizini međunarodnog aerodroma kao što su hoteli Holiday Inn Express Zürich Airport 4* ili Radisson Blu Hotel Zurich Airport 4*.

Ipak ako je vaša poseta Cirihu motivisana razgledanjam i istraživanjem grada možete se smestiti u blizini centra grada u nekom od hotela Swiss Budget ili Ibis Budget lanaca po nešto povoljnijim cenama. Ako cena ne igra presudnu ulogu u izboru hotela počastite sebe smeštajem u nekom od hotela na samoj obali Ženevskog jezera i uživajte u neverovatnom pogledu na vodu i okolne planinske vrhove.

Vise informacija o cenama hotela i samom smeštaju u Cirihu možete da pogledate na ovom linku Fantast Tourist – Hoteli Cirih

Avio karte Beograd Cirih pogled iz vazduha na stari grad
Image by Hebi B. from Pixabay

Cirih gde i šta videti

Život na prostoru današnjeg Ciriha zabeležen je u praistoriji. Grad se kontinuirano razvijao najpre preko uticaja Rimljana, a potom Franačke države i Svetog rimskog carstva. Vojvodstvo Ciriha postalo je peti član Švajcarske konfederacije davne 1351. godine.

Grad je u srednjem veku bio sedište pokreta Reformacije na nemačkom govornom području konfederacije. Na prelasku u novo doba ruše se gradske zidine i počinje širenje i razvoj grada.

Avio karte Beograd Cirih trg u starom delu grada
Image by Julian Hacker from Pixabay

Danas je Cirih jedan od vodećih bankarskih centara na svetu sa centralama velikih i međunarodno poznatih švajcarskih banaka. Pored banaka grad je poznat i po globalno važnoj berzi i velikom naučno-istraživačkom i obrazovnom centru.

Pored modernog poslovnog dela kome dominiraju oblakoderi od čelika i stakla, stari grad je nešto što svaki posetilac Ciriha treba da obiđe.

U “Altštadu” dočekaće vas šarmantne ulice Minster, Naf i Špigel koje se odlikuju srednjovekovnom arhitekturom i u kojima možete obići kuće-muzeje u kojima su rođene ili živele neko od istorijskih ličnosti.

Sve gradske ulice slivaju se na jedno centralno mesto, a to je naravno obala prelepog Ciriškog jezera. Na obali su usidreni mali brodići kojima za svega desetak franaka možete krstariti po jezeru i doživeti grad na sasvim drugačiji način.

 

Avio karte Beograd Cirih pogled sa jezera
Image by Pentapfel from Pixabay

Od gradskih znamenitosti obiđite i prelep Birkli trg na kome se održavaju ulični marketi, zatim najatraktivniju šoping ulicu Banhofštrase i nezaobilaznu Bogorodičinu katedralu –Frauminster građenu u gotskom stilu u 13. veku.

U Cirihu, u preko 50 muzeja i galerija čuva se ogromno kulturno blago, pa ukoliko ste ljubitelj umetnosti imaćete priliku da uživate u njihovom obilasku.

Naravno, tu je i čokolada, bez nje kao da i niste bili u Švajcarskoj!

Kupovinom avio karte Beograd Cirih dolazite na samo korak od ovog predivnog grada.

Avio karte Beograd Cirih tramvaji stari i novi
Image by Markus Krebs from Pixabay

Transport u Cirihu

Javni prevoz u Cirihu je vrlo dobro organizovan tako da se lako možete snaći i obići grad.

U kabini ili na aparatu možete kupiti kartu za javni prevoz koja važi 1h ili ceo dan. Gradsko područje je podeljeno u zone kojima su date brojne oznake. Sam grad i njegov uži centar pripada zoni 110 dok je aerodrom zona 121. Neophodno je da uvek nosite kartu sa sobom, jer su kontrole u prevozu redovne.

Odlična zamena za dnevnu kartu je Zurich card (Cirih karta) koja se važi za Zonu 110, 111, 112, 121, 140, 150 i 154, a njeno trajanje može biti od 24 sata do 72 sata i sa njom ćete uživati u vožnji javnim prevozom kroz ceo Cirih.

Taksi prevoz u Cirihu takođe je razvijen, ali i skup za naše standarde. Ipak, ukoliko žurite ili prosto želite da idete taksijem – postoji više taksi-prevoznika u ovom gradu koje možete dobiti pozivom na njihove brojeve telefona, a recepcioner u hotelu ili lokalac na ulici rado će Vam učiniti uslugu i ovo uraditi umesto Vas.

Taksi će stići u vremenskom periodu od 3-10 minuta, a možete ga naći i na taksi-stanicama koje se nalaze širom grada.

Bicikli su takođe vrlo popularno prevozno sredstvo u Cirihu, a ovo pogotovo važi u toku leta i proleća, kada je vožnja biciklom i najprijatnija. Širom Ciriha nalaze se stanice za bicikl, mesta za njihovo iznajmljivanje, a ovaj grad vrlo je kvalitetne infrastrukture pa je pogodan za vožnju ovim dvotočkašima.

Cirih opšte i korisne informacije

Valuta: Franak
Vremenska zona: GTM +1 (isto kao i kod nas)
Struja: 220 Volti
Uticnica za struju: TIP C (kao i kod nas)
Pozivni broj za zemlju: +41
Populacija: oko 365.000 stanovnika
Udaljenost aerodroma od centra grada: 10 km
Metro sa aerodroma: DA
Voz sa aerodroma: NE
Shuttle Bus: DA

Avio karte Beograd Cirih aerodrom
Image by Jörg Möller from Pixabay

Aerodrom Cirih (ZRH)

Aerodrom u Cirihu je poznat pod imenom Kloten. Najveći je međunarodni aerodrom u Švajcarskoj i glavna je vazdušna luka švajcarske nacionalne kompanije Swiss International Airlines.

Aerodrom se sastoji od 3 terminala A , B, D i E i poseduje info centar, prodavnice, restorane, kafiće, free šopove, banke i bankomate, medicinski centar, apoteku, igraonice za decu, sekciju lost & found, parking, prostorije za odlaganje prtljaga (locker room), besplatan wi-fi, internet kioske, rent a car kancelarije.

Kako sa aerodroma do centra Ciriha

Do grada sa aerodroma možete doći taksijem, vozom, tramvajem, autobusom. Ukoliko je odlučite za taksi, od aerodroma do centra Ciriha stići ćete za 30 minuta.

Više informacija možete videti na sledećem linku (taksi sa aerodroma).

Vozom sa aerodroma do glavne železničke stanice u Cirihu možete stići za svega 15 minuta. Raspored voznih linija kao i više informacija možete pogledati na sledećem linku (voz sa aerodroma).

Autobusi sa aerodroma do centra ili glavne autobuske stanice u Cirihu polaze na svakih 10 min. Više informacija možete pogledati na sledećem linku (autobus sa aerodroma).

Avio karte Beograd Cirih aerodrom beoing 777
Image by Sarah Lötscher from Pixabay
Sadrzaj: avio karte Beograd - Cirih
Online avio karte Beograd Cirih
Jeftine avio karte za Cirih iz okruženja
Let avionom do Ciriha
Hoteli u Cirihu
Cirih gde i šta videti
Transport u Cirihu
Cirih opšte i korisne informacije
Aerodrom Cirih (ZRH)
Kako sa aerodroma do centra Ciriha

Promocija Avio karte Beograd Cirih

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Cirih. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Cirih (ZRH)

Avio kompaije - Cirih (ZRH)Pogledajte ostale ponde avio karata:

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Baltic
Air Cairo
Air Canada
Air France
Air Serbia
American Airlines
Austrian Airlines
British Airways
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Eurowings
Fly Dubai
ITA Airways
KLM
Lot
Lufthansa
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Sri Lankan Airlines
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air