avio karte
Avio karte Beograd Dablin

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - DablinOnline avio karte Beograd Dablin (DUB)

Avio karte Beograd Dablin su postale izuzetno atraktivne, te je potrebno znatno ranije, predlažemo barem nekoliko meseci ranije, da uradite besplatnu rezervaciju, putem forme koja se nalazi iznad ovog teksta. Takođe povoljne avio karte Beograd Dablin možete kupiti ako pratite naše promocije i akcije.

Avio karte Beograd Dablin i svi Beograd Dablin letovi uz online plaćanje, brzo, lako i bezbedno. Dablin putovanje iz snova na relaciji Beograd Dablin avionom.

Napovoljnija cena avio karte Beograd Dablin (DUB) kreće se oko 185 €, sa uključenim aerodromskim taksama i ručnim prtljagom od 8kg.

 

Avio karte Beograd Dablin
Image by LNLNLN from Pixabay

Jeftine avio karte za Dablin (DUB) iz okruženja

Najpovoljnija cena avio karte Budimpešta Dablin se kreće od 95 € za povratno putovanje, na letu sa low cost avio kompanijom „Ryanair“.
Cena najpovoljnije avio karte Sofija Dablin kreće se od 67 € takođe sa avio kompanijom „Ryanair“.

Let do Dablina

Avio karte Beograd Dablin, odnosno Beograd Dablin letovi se obavljaju I od strane drugih nacionalnih avio kompanija, kao što su: „Turkish Airlines“, „Swiss Airlines“, „Lufthansa“, „Air Serbia“ i mnoge druge. Važno je napomenuti da su u pitanju letovi sa jednim ili više presedanja i cene su znatno više.

Avio karte Beograd Dablin most
Image by Claire Tardy from Pixabay

Hotelski smeštaj u Dablinu

Dablin je postao izuzetno popularno turističko odredište u poslednje vreme, pogotovo među mlađom populacijom (18-30 godina).

Cene smeštaja po osobi I po danu se kreću od 25 €. Predlažemo Vam da izaberete hotele sa 2 ili 3 zvezdice, sa uslugom ND ili BB (noćenje sa doručkom).

Vise informacija o cenama hotela i samom smeštaju u Dablinu možete da pogledate na ovom linku Fantast Tourist – Hoteli Dablin ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Dablin.

Ukoliko planirate da upoznate noćni život, pabove u Dablinu, najbolji deo grada za rezervaciju smeštaja jeste u blizini Temple Bar-a. Bogatu ponudu hotela ili hostela možete pronaći na sledećem linku (kliknite ovde). ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Dablin.

Ukoliko Vam treba pomoć oko odabira hotela, molimo Vas da nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Dablin, kako bi smo kreirali ponudu smeštaja prema Vašim zahtevima.

Šta videti u Dablinu

Dablin, sa pola miliona stanovnika predstavlja najveći grad I prestonicu Republike Irske. Dablin je kulturna metropola, koja uspeva da spoji staro I tradicionalno sa novim I modernim. Ključni sastojci predivnog grada su hiljadu godina istorije, utopljene u bogato nasleđe, dekorisano hedonizmom…

Nalazi se na istočnoj obali Irskog ostrva uz dolinu reke Lifi (Liffey). Spoj je tradicionalnog i savremenog, prepun istorijskih spomenika i zanimljivih detalja. Ovaj zeleni grad apsolutno nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Avio karte Beograd Dablin crkva
Image by Mary Bettini Blank from Pixabay

Originalno ime Dablina je Dubh Linn – crno jezero, što je povezano s najstarijim poznatim prirodnim jezerima melase u Severnoj Evropi. Grad se nalazi u blizini mora i planina, pa je svima poznat i po predivnim zelenim predelima koji ga okružuju.

Specifičan je i po tome što gotovo da nema stambene ili poslovne zgrade čija visina nadmašuje tri sprata. Svojim posetiocima nudi veliki broj atrakcija, koje ne smete propustiti, ali mi ćemo Vam preporučiti top 7 destinacija:

Temple Bar – najpoznatiji pab i mesto koje je nekoliko godina za redom proglašavano najboljim Irskim pabom. Boemska četvrt koja je vremenom postala ulica pabova i zabave. Ipak, ono po čemu je ovo mesto poznato, jesu irski pabovi, koji se bukvalno „naslanjaju“ jedan na drugi. Iskoristite priliku pa popijete kriglu sjajnog Ginisa!

Most i ulica O‘Conell – smatra se prvom centrom Dablina, gde su smešteni brojni hosteli, hoteli, restorani, kafići, pabovi, brojne stanice do koje dolaze brojni turisti sa aerodroma. Most O’Conell jedan od deset mostova na reci Lifi, svakkao je najpoznatiji i najatraktivniji, jer povezuje sve gradske puteve.

Trinity College – Triniti koledž – najstariji koledž u Irskoj, osnovan 1592. godine od strane Kraljice Elizabete. Ovaj koledž krasi književno bogatstvo svetskog značaja. U njemu se nalazi prepis Biblije iz 800. godine, koji se smatra najlepšim rukopisom srednjeg veka i Knjiga Kelta. Predivne šarene fasade izuzetno su interesantne.

Guinness pivara – poseta fabrici Guinness piva će Vam dobrodošlicu poželeti rečenicom „Guinness is good for you“. Dablin je dom Guinness-a, najpoznatijeg i najuspešnijeg brenda piva na svetu. Saznaćete sve priče i istoriju nastanka dva veka starog crnog piva, o njegovim sastojcima, marketingu, pabovima, proizvodnji i naravno imaćete pravo da ga degustirate.

Katedrala Sv. Patrika – najveća crkva u Irskoj, nastala još u 12. veku, sa detelinom s tri lista predstavlja simboliku Svetog trojstva, pa je na taj način postala glavna irska ikona. Blizu je i Isusova crkva, uz Svetog Patrika najstarija dablinska crkva, čija dva dela zgrade povezuje predivni gotski “most”.

Dablinski dvorac (zamak) – sagrađen u XIII veku, nekadašnja kraljevska rezidencija.

Avio karte Beograd Dablin dvorac
Image by papagnoc from Pixabay

Nacionalni muzej Irske – Sama zgrada je atrakcija – ali blago koje se nalazi unutra je neprocenjivo. Raznovrsne izložbe i eksponati su zaista spektakularni i jedinstveni!

Takođe postoje još veliki broj drugih lokaliteta, koji su impresivni i moraju da se posete. Nabrojaćemo neke od njih a to su: Park Phoenix, ulica Grafton, Memorijalna kuća pisca Džejmsa Džojsa, zatvor Kilmainham, most Hepeni (The Hepenny bridge), najstarija crkva u Dablinu (Christ Church Chatedral).

Dablin je prestonica Irske, a Irska je zeleno ostrvo, dom Sv. Patrika, zemlja Ginisa, starih Kelta. Kad pitate nekoga ko je bio u Dablinu, kako mu je bilo, izmamićete osmehe na licima ljudi i probuditi divna sećanja koja imaju iz tog grada.

Verovali ili ne, Irci su toliko dobroćudni i spontani da će vam prići čim primete da ste stranci (što nije teško zaključiti ako nemate plavu ili narandžastu kosu kao Ed Širan ili Saoirse Ronan), samo kako bi saznali odakle ste, čuli malo o vašoj zemlji, i ponudili se da vam pokažu put. Takve stvari se događaju neprestano, na ulici, u pabu, dok sedite, hodate, uvek ćete biti poželjni sagovornik za znatiželjne stanovnike Dablina.

Prepustite se avanturi, uživaćete, popićete koji Guinness ili čuveni Jameson, ali pre toga rezervišite avio karte Beograd Dablin.

Javni prevoz u Dablinu

Dublin ima odlično rasprostranjenu mrežu autobusnih linija, od kojih je većina pod upravom kompanije Dublin Bus, a na njih se nadovezuju i tramvajske te železničke linije prevoza.

Sve informacije o javnom prevozu u Dablinu možete pronaći ovde (kliknite ovde). ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Dablin.

Dablin opšte i korisne informacije

Nakon kupovine avio karte Beograd Dablin potrebno je znati sledeće:
Valuta: Evro – EUR
Vremenska zona: GTM +1 (1h unazad od nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP C
Pozivni broj za zemlju i grad: +353 1
Populacija: oko 500 hiljada
Udaljenost aerodroma od centra grada: oko 7 km
Voz sa aerodroma: NE
Autobus sa aerodroma: DA
Taxi: DA

Avio karte Beograd Dablin aerodrom
Image by dozemode from Pixabay

Aerodrom Dablin (DUB)

Aerodrom Dublin (DUB) je međunarodni aerodrom koji opslužuje Dablin, glavni grad Irske. Aerodrom se nalazi 7 km severno od Dublina. Kroz aerodrom je u 2019. godini prošlo skoro 33 miliona putnika, što je na aerodromu postala najprometnija godina. To je 12. najprometniji aerodrom u Evropi i po ukupnom putničkom prometu je najprometniji aerodrom u Irskoj.

Kako sa aerodroma do Dablina

Sa aerodroma do centra Dablina možete stići taksijem, autobusom ili ukoliko iznajmite automobil (rent a car).

Sadrzaj: avio karte Beograd - Dablin
Jeftine avio karte za Dablin (DUB) iz okruženja
Let do Dablina
Hotelski smeštaj u Dablinu
Šta videti u Dablinu
Javni prevoz u Dablinu
Dablin opšte i korisne informacije
Aerodrom Dablin (DUB)
Kako sa aerodroma do Dablina

Promocija Avio karte Beograd Dablin

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Dablin. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Dablin (DUB)

  Avio kompaije - Dablin (DUB)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air