avio karte
Avio karte Beograd Dizeldorf

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - DizeldorfJeftine avio karte Beograd Dizeldorf

Avio karte Beograd Dizeldorf sa direktnim letovima AirSerbia. Rezervišite na vreme Vaše avionske karte Beograd Dizeldorf i osigurajte Vaš let Beograd Dizeldorf.

Sama reč Dizeldorf znači „selo na reci Dizel“… bivše ribarsko selo na ušću idiličnog Dizela, koji se uliva u Rajnu, u istoriji dugoj preko 800 godina, koju su obeležili vojvode i prinčevi, preraslo je u divan grad…

Danas je DIZELDORF glavni grad nemačke pokrajne Severna Rajna-Vestfalija, u srcu najveće nemačke anglomeracije Rajna Rur. U njemu živi oko 580.000 stanovnika, i tako je deveti po veličini u Nemačkoj.

Na iznenadjenje mnogih, u Dizeldorfu živi kolonija od 7000 Japanaca, najveća u Evropi! Značajan industrijski, finansijski, tranzitni centar, jedan od najelegantnijih i najbogatijih nemačkih gradova, sedište je nekoliko velikih korporacija. Ovo je grad Hajnriha Hajna i njegove junakinje Lorelaj…

Da vas ne iznenadi, Dizeldorf je modna prestonica Nemačke i ponosno nosi nadimak „mali Pariz“… ali i „grad piva i grad senfa“.
Postoji izreka koja još uvek „živi“, a to je da Dizeldorf ima 5 godišnjih doba – peto doba je doba karnevala i festivala! Willkommen!

Avio karte Beograd Dizeldorf
Image by Michael Gaida from Pixabay

Online jeftine avio karte Beograd DIZELDORF

Beograd je udaljen od Dizeldorfa 1.240 kilometara, te je kupovina avio karte Beograd Dizeldorf ujedno i najjeftinija i najudobnija varijanta. Ako izaberete avio karte  Beograd Dizeldorf  sa direktnim letom, on traje oko 2.10h i ako uz rezervaciju avio karte Beograd Dizeldorf odaberete avio-kompaniju Air Serbia. Cena povratne avio karte Beograd Dizeldorf je od 180 eura (bez prtljaga),
a na sajtu aviokarta.rs, možete pratiti razne akcije i promotivne cene, gde možete obezbediti znatno povoljnije avionske karte Beograd Dizeldorf. Takođe povoljnije avio karte Beograd Dizeldorf možete obezbediti ako ih kupite nekoliko meseci pre putovanja.

Avio karte Beograd Dizeldorf avio-kompanije Lufthansa, Swiss i Austrian airlines povezuju ova dva grada sa jednim presedanjem, pa tako let traje od 4 – 7.30h (zavisi koji let izaberete), a povratna karta je za oko 20 eura jeftinija u odnosu na cenu avio karte Beograd Dizeldorf za direktan let (bez prtljaga).

Da bi ste obezbedili povoljnije avio karte Beograd Dizeldorf, potrebno je da ih rezervišete bar 2 meseca unapred. Uz rezervaciju Avio karte Beograd Dizeldorf na našem portalu možete obezbediti avio premium servis i podršku od početka do kraja Vašeg putovanja.

Avio karte za DIZELDORF iz okruženja

Iz Budimpešte se može doći do Dizeldorfa direktnim letom avio-kompanije Eurowings. Let traje oko 1.50h, a povratna karta je od 100 eura, bez prtljaga. Naravno, za ovu cenu je potrebna rezervacija leta bar 30 dana ranije.

Iz Temišvara najbolja veza sa Dizeldorfom je sa 1 presedanjem, a let obavlja Lufthansa. Povratna karta je skuplja od beogradske direktne opcije za 60 – 80 eura (zavisi koji let, a ima opcija u kojima su duge pauze na presedanju). U cenu ovih karata je i prtljag.

Napomene za putovanje u Dizeldorf

Nakon kupovine avio karte Beograd Dizeldorf važno je da znate sledeće : vremenska zona je ista kao u Srbiji. Valuta plaćanja je euro. U ovom gradu postoji Konzulat Republike Srbije, na adresi: Klosterstrasse 79.

Hotelski smeštaj u DIZELDORFU

Što se tiče smeštaja u okolini aerodroma, na aerodromu je „Sheraton hotel“ 4*, u koji imate pristup sa Terminala C. Cena jednokrevetne sobe je od 94 eura (sa doručkom). Zatim, tu je i „Maritim“, 4*, nadomak Terminala C, a tu je noćenje sa taksama za dvoje 88 eura.

Na 2 kilometra od aerodromske stanice voza je „Gastehaus am flughafen“, dobro kotiran objekat, u kom je dvokrevetna soba, samo noćenje, sa taksama od 69 eura.

Na pola puta izmedju centra grada i aerodroma je super hotel „Mercure City Nord“, 4*, u kom je dvokrevetna soba od 59 eura! Hotel u istom lancu, ali u suprotnom pravcu, na 12 kilometara od aerodromskog Terminala C, je za 10 eura jeftiniji. Postoji mogućnost doplate i rezervacije prevoza do aerodroma.

U centru grada i okolini, hoteli sa 3* su od 50 eura (dvokrevetna soba, sa doručkom), a popularni su hoteli “Monopol” (centar), “Kempe Komfort”, “Holiday Inn”, “Altdusselldorf” (centar)… Svakako to je bolja opcija, jer za isti iznos ima dosta hotela, ali bez doručka: nadomak centra je hotel “Schumacher”, 3*, “Hotel Mondial”, “Hotel Wurms”, “An der Ko”, Boutique hotel Berial, “Hotel Famosa”, “Hotel Batavia”…

Ukoliko Vam je potrebna pomoć pri odabiru hotela, slobodno nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Dizeldorf kako bi smo kreirali ponudu smeštaja prema Vašim zahtevima.

Avio karte Beograd Dizeldorf panorama
Image by Michael Gaida from Pixabay

Šta videti u DIZELDORFU

Grad ima 26 gradskih muzeja i izložbi, mnogo privatnih kolekcija i muzeja i preko 100 galerija i umetničkih prostora. Isto tako, u kulturnom životu grada učestvuje i 17 različitih pozorišta! Muzeji imaju postavke od starog doba i stare umetnosti do klasične moderne i savremene umetnosti.

Većina muzeja ne radi ponedeljkom. Za ljubitelje muzejskih postavki, preporuka je obezbediti kartu „Art:walk48h“ – košta 25 eura, a imate ulaz u šest muzeja, za dva dana! Više o ovome pogledati na: https://www.duesseldorf-tourismus.de/en/book/art-walk48-ticket  ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Dizeldorf. U Starom gradu (Altstadt) je legendarni kej, uz reku Rajnu, a tu je i deo sa preko 260 restorana, pabova, kafea i pivara koji nosi ime „najduži bar na svetu“ (npr. Ulica Bolkerstrasse). U ovoj ulici na broju 53 nalazi se rodna kuća poete Heinricha Hajna, najpoznatijeg građanina Dizeldorfa, koji je postao čuven po pesmi „Lorelaj“.

Za ljubitelje šopinga, u Dizeldorfu je legendarna i elegantna Kraljevska aleja – Konigsallee, koja je u grupi internacionalnih čuvenih šoping ulica, građani Dizeldorfa je kratko zovu „Ko“. Nekada se zvala ulica Kestena, zbog ovog drveta sa obe strane ulice. Danas, po sredini je kanal Ku-Graben, a preko njega prelepi mostići. Na kraju je poznata robna kuća Galleria Kaufhof i fontana Tritona kod poslednjeg mosta.

Na ćošku kod parkića, tu kod mosta, je najčuveniji sat grada, poznat kao „Mršava Matilda“. To je, u stvari, sat-kula, koja je bila generacijama omiljeno mesto okupljanja i sastajanja. Danas, nezaobilazno mesto za fotografisanje.

U ovoj ulici je čuvena robna kuća Sevens (Konigsallee 56, ponedeljak – subota 10-20h) – spektakularan ambijent sa ogromnom LED kuglom u središtu, sa 70 šopova na 7 spratova (hrana, dizajn, kuća, multimedia…).

Na drugom kraju ulice, na broju 2 je ultra moderna zgrada, šoping mol Ko-Bogen (ponedeljak – subota 10-20h), na 5 spratova. Najduža fasada zgrade gleda u zgradu Opere i Baleta, koja je okružena parkom Hofgarten.

Zanimljiv je i šoping mol Schadow Arkaden (Schadowstr.11, ponedeljak – subota 10-20h) – na tri sprata, sa restoranima, kafićima, knjižarama, buticima…U sklopu ovog centra je i pozorište Theater an der Ko.

U ovom gradu postoji Muzej Getea (Jacobistr.2, ulaznica je 4 eura) u dvorcu iz 18. veka, sa predmetima izloženim u 11 soba, pa je posle Weimara i Frankfurta ovo treća kolekcija Getea po veličini. Naspram dvorca počinje Hofgarten park.

Hofgarten park je prvi javni park u Nemačkoj, formiran u 18.veku, ujedno jedan od najpopularnijih parkova u gradu. Inače je Dizeldorf grad bogat zelenilom. Skoro 1/5 gradske površine je pokrivena zonama za rekreaciju, zelenilom i šumom. Theatermuseum (Jagerhofstr. 1) smešten u Hofgartenu, muzej prikazuje eksponate i predmete iz pozorišta, njegovu istoriju i scenu. Jedini je pozorišni muzej u Nemačkoj. Ima svoj sopstveni studio i produkciju.

U Nordparku (Severni park) je Japanska bašta. Od maja do septembra ovde se održavaju nedeljom otvoreni i besplatni koncerti, a u julu i avgustu je serija subotnjih koncerata „Džez u Hofgartenu“. U Nordparku je AQUAZOO (Kaiserswertherstr. 380, ulaznica je 9 eura) – jedinstven objekat u Nemačkoj! Prirodno-istorijski muzej i ZOO pod jednim krovom. Ovde su tropska dvorana, akvarijum, terarijumi, insektarijumi, mesto za pingvine…

Istorijski šop i Muzej senfa, iz 1810.godine, nalazi se u ulici Holzmarkt 79. Za ljubitelje ovog gastronomskog dodatka, ovo će biti pravi raj. Šop sa istorijom pravljenja senfa od 1903. (Lowensenf), i sa degustacijom, možete posetiti i na kraju ulice Bergerstrasse, na broju 29, u starom gradu (Altstadt-u).

K20 (Grabbenplatz 5, dijagonalno od ulaza u Operu) umetnička kolekcija, smeštena u zgradi koja je istorijski spomenik, a jedna je od vodećih muzejskih prezentacija umetnosti 20.veka, fokusirana na slike iz Zapadne Evrope (Pikaso, Matis, Kandinski…) i moderne Amerike. Zgrada ima fasadu od crnog granita. Danas ima oko 5000 m2 izložbenog prostora. Objedinjena ulaznica za K20 i K21 je 12 eura.

K21 (Standehausstr. 1) – u objektu nekadašnjeg Pokrajinskog Parlamenta, danas Muzej savremene umetnosti, od 1980.g. Impresivna krovna kupola od stakla je bašta sa skulpturama.

Na 300 m od K20 je Burgplatz, popločan kaldrmom, a ovde je Schlossturm („toranj zamka“) – jedini je ostatak od nekadašnje prinčevske rezidencije iz 13.veka i jedan od simbola grada. U njemu je Pomorski muzej. Tu je pešačka zona, i kvart Altstadt – Stari grad: deo pun crkvi, umetnosti, pabova, palata i starih kuća iz perioda 17-19.vek… Ovaj stari deo je čuven po Altbeer-u, lokalno pivo, koje se još pravi po starom receptu.

Tu kod Schlossturma je trgić sa fontanom Zvezda (gimnastička figura) ispod drveća. Ovde se mala reka Dizel, koja je dala ime gradu, uliva u Rajnu. U pozadini je bivša crkva Sv. Lambertus sa svetilištem Sv. Apolinariusa. Ovo je ujedno i najstariji objekat u gradu, potiče iz polovine 12.veka. Kod mosta preko Dizela, nadomak fontane, je spomenik koji govori o 700 godina dugoj istoriji grada, od dana kad je dobio status grada, 1288.g.

Promenada uz reku Rajnu je jedna od najlepših na celom njenom toku. Pločnici su posebno dizajnirani za ovu Promenadu. Odavde se prave najbolje fotografije dizeldorfskog Tornja.

Nadomak Burgplatz-a, tu je još jedan zanimljiv trg – Marktplatz. Na njemu je Gradska kuća, 16.vek, kao i Zgrada Suda. U središtu je spomenik Janu Wellemu (suprug Ana Marie Lujze Mediči, poslednja naslednica te čuvene firentinske porodice). Osnivač je Likovne galerije u Dizeldorfu. Njegovo vreme je bilo vreme procvata kulture u ovom gradu. Živeo je u palati koja se nalazila na obližnjem Burgplatzu. U ovom gradu je rodjen, a tu je i sahranjen.

Avio karte Beograd Dizeldorf panorama sa reke
Image by Michael Gaida from Pixabay

Malo južnije od Altstadt-a je kvart Karlstadt. Deo grada gde su brojne galerije i prodavnice antikviteta. Tu je Citadellstrasse sa svojim elegantnim rezidencijama iz 18-19.veka, sa ulicama koje su skoro nepromenjene do današnjih dana. U Karlstadtu su živeli Robert i Klara Šuman, 1850-54., i svojim radom proslavili grad u muzičkom svetu. Na centralnom trgu, Carlsplatz, nalazi se istorijska pijaca, sa preko 60 tezgi.

KIT – Kunst im Tunnel (Mannesmannufer 1b, radi od utorka do nedelje, 11-18h, ulaznica 4 eura) – u prostoru između dva tunela za motorni saobraćaj, ispod ozidane obale Rajne, a naspram Ministarstva za porodične poslove, ovo je postalo najspektakularnije mesto za izložbe, od 2007.godine, kad je otvoreno! Nov izložbeni prostor za savremenu umetnost.
Tu je i most Rheinknie, a iza njega je prvo pozorište Apolo, jedno od najlepših pozorišta, pa onda uz njega zgrada Parlamenta pokrajine Rajna Vestfalija, koja se nalazi na obali Rajne.

Odmah do zgrade Vlade je jedan od simbola grada, a to je Toranj! Najvišlji objekat u gradu, na 168 metru je prelep i atraktivan bar i platforma za posmatranje. Kad je vedro vide se tornjevi Katedrale u Kelnu! Ulaznice za ovu atrakciju su od 9 eura (deca imaju popust). Toranj se nalazi na ulazu u Medijsku luku. Sve opcije i radno vreme, pogledati na: https://www.rheinturm.de/en/tickets.html

MEDIAHAFEN – „Medijska luka“- na mestu gde je pre nekoliko decenija bila industrijska luka, Mediahafen se izgradila sa nekoliko spektakularnih remek-dela:

Parlament, Rajna-toranj i čuvene zgrade „Gehry – Neuer Zollhof“ (arh. Frenk Geri) – popularno zvane „igrajuće zgrade“, koje su gradu dale novi imidž, zatim studio nemačke stanice WDR, brojni restorani, hotel „Hyatt“.. . Ovde je i staklena Gradska kapija (Stadttor, neboder, poslovna zgrada u kojoj radi oko 1000 ljudi). Zanimljiv je most koji povezuje obale luke, a uz njega, na vodi je kocka u kojoj je ekskluzivni restoran Lido Hafen.

Na suprotnoj obali Rajne je veliki prostor na kom se održava čuveni festival sa vatrometima, Kirmes – jedan od većih luna parkova u Evropi, a najveći u dolini Rajne, koji traje 9 dana, krajem jula.

ul. IMMERMANNSTRASSE, ulica Japanaca, njihovih prodavnica, restorana… Probati suši! Zbog velikog broja Japanaca, u Dizeldorfu se svake godine održava Nedelja Japana u maju i Japanski dan sa japanskim vatrometom-krajem maja. Tu se može probati japanska kuhinja, upoznati se sa njihovom kulturom, ima raznih performansa, demonstracije samuraja….

Javni prevoz u DIZELDORFU

Sistem naplate karata za prevoz je podeljen na 6 zona, i u zavisnosti od zone grada (ili predgradja) i vremena korišćenja, zavisi i cena. Jedna karta važi za sve vidove prevoza. Konkretno, za grad Dizelldorf je zona A3.
Dizeldorf ima metro sistem, koji se zove Dusseldorf Stadbahn. Grad je povezan sa 11 metro linija.
U gradu postoje još i tramvaji, autobusi i vozovi.

Postoji više vrsta karata, a najčešće se koristi “singl ticket”, koja važi do 90minuta (2.90 eura, deca od 7-14 godina 1.70 eura). Možda najbolja opcija je kupovina DusseldorfCard, koja može da važi 24h, a košta 10 eura po osobi (48h – 15.50 eura…).

Sa tom kartom koristite javni gradski prevoz, a u muzejima imate popuste ili besplatan ulaz, kao npr. u Aquazoo, Filmski muzej… (raspitati se o svemu u info-centru ili na sajtu: https://www.duesseldorf-tourismus.de/en). Ovu kartu možete kupiti na aparatima za kupovinu karata na železničkim stanicama, online, u turističkom info-centru…

Karta, tzv. “kurzstrecke”, je za kratke vožnje do 3 stanice (i do 20 minuta, bez presedanja, za bus, metro i tramvaj), košta 1.70 eura. Više o zonama i tarifama pogledati na:
https://www.vrr.de/en/tickets-fares/tariff-zones-regions-fare-categories/

Avio karte Beograd Dizeldorf metro
Image by Michael Gaida from Pixabay

Aerodrom DIZELDORF (DUS)

Aerodrom u Dizeldorfu je smešten oko 9 km severno od centra grada. U Nemačkoj je treći po veličini, posle Frankfurta i Minhena. Oko 25.5 miliona putnika je opslužio 2019.godine. Aerodrom ima tri putnička terminala, odakle putnici mogu da odu na preko 190 destinacija širom sveta.
Prvi internacionalni let obavljen je 1929.godine.

Avio karte Beograd Dizeldorf aerodrom
Image by Josch13 from Pixabay

Kako doći do/od aerodroma DIZELDORF (DUS)

Najjednostavniji prevoz sa aerodrome do centra je korišćenje regionalnog voza S-Bahn. Linija S-Bahn S11 povezuje aerodrom (polazi ispod terminala C) sa glavnom železničkom stanicom u gradu. Dusseldorf Airport Terminal Station je stanica na aerodromu za S-Bahn. Vožnja do centra traje 7 minuta. Karte se mogu kupiti na aparatima gde je platforma za Skytrain.

Najbolja opcija je kupovina karte 24h – 7.20 eura (samo za prevoz važi, ili 10 eura sa nekim besplatnim ulazima u muzeje, ili popustima za ulaznice u muzeje).

Moderni i futuristički SkyTrain, u vidu visećih kabina, povezuje zgradu gde su putnički terminali, sa železničkom stanicom Intercity (ICE), na par kilometara od aerodroma. To je neka vrsta unutar-aerodromskog povezivanja.

Vožnja traje 7 minuta, a ima samo par stanica. Noću (u periodu 01:05-03:25h), veza izmedju stanice intercity i putničkih terminala (i obrnuto) obavlja se autobusima. Dusseldorf Flughafen Bf je stanica na aerodromu za intercity. Intercity ide direktno na glavnu stanicu Dizeldorfa.

Na nivou i dolazaka i odlazaka su taksi stajališta. Prosečno cena prevoza do centra košta oko 35 eura. Postoji mogućnost korišćenja i Uber-a (pozivanje vozila za prevoz do centra).

Avio karte Beograd Dizeldorf taksi stanica
Image by Michael Gaida from Pixabay

Shuttle-bus broj 896 vozi od aerodroma do Sajamskog kompleksa, samo u vreme održavanja nekog sajma.
Gradski autobusi imaju stajališta kod hale za dolaske. Autobuske karte (kao I karte za druge vrste prevoza) koštaju 2.90 eura i važe 90 minuta od vremena overavanja. Mogu da se kupe na aparatima na stanici ili kod vozača. Autobus broj 721 vozi do glavne železničke stanice.

Sadrzaj: avio karte Beograd - Dizeldorf
Jeftine avio karte Beograd Dizeldorf
Online jeftine avio karte Beograd DIZELDORF
Avio karte za DIZELDORF iz okruženja
Napomene za putovanje u Dizeldorf
Hotelski smeštaj u DIZELDORFU
Šta videti u DIZELDORFU
Javni prevoz u DIZELDORFU
Aerodrom DIZELDORF (DUS)
Kako doći do/od aerodroma DIZELDORF (DUS)

Promocija Avio karte Beograd Dizeldorf

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Dizeldorf. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Dizeldorf (DUS)

  Avio kompaije - Dizeldorf (DUS)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air