avio karte
Avio karte Beograd Dortmund

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - DortmundJeftine avio karte Beograd Dortmund

Drugi najzeleniji grad u Nemačkoj, Dortmund ima oko 600.000 stanovnika, multietnički grad, ponosan na fudbalski klub Borusiju i na pivo!

Grad koji se razvio uz drevnu nemačku trgovačku rutu “Hellweg”, postao je veliki i jak industrijski centar. Ali, pored toga, razvijao se i u kulturnom pravcu.

Avio karte Beograd Dortmund
Image by InstagramFOTOGRAFIN from Pixabay

U Dortmundu se možete susresti sa preko 30 muzeja, za sve uzraste! Nekadašnja prestonica čelika, postala je multietnička metropola, sa brojnim festivalima, manifestacijama, raznim koncertima tokom cele godine…

Online avio karte Beograd Dortmund

Beograd je udaljen od Dortmunda 1.215 kilometara vazdušnom linijom, a auto-putem 1550 km (preko Budimpešte, Beča, Nirnberga). Ukoliko kupite avio karte Beograd Dortmund vas let će trajati oko 2 h Wizz Air Beograd Dortmund letom direktnom linijom, ali ne svakim danom (kalendar sa pretragom izbaciće vam raspoložive dane).

Cena avio karte Beograd Dortmund kreće od 51 euro po pravcu ukoliko je u pitanju direktan let.

Povratne avionske karte Beograd Dortmund se kreću od 120 eura (bez prtljaga), a na našem sajtu, možete pratiti razne akcije i promotivne cene. Avio-kompanije Air Serbia, Austrian airlines, Ryanair povezuju Beograd i Dortmund sa jednim presedanjem, pa tako let traje od 2 – 16h (zavisi koji let izaberete), a avio karte Beograd Dortmund u oba smera kreće se od 150 eura, pa na više.

Rezervacija avio karte Beograd Dortmund

Na našem sajtu možete u svakom trenutku možete uraditi besplatnu online rezervaciju avio karte Beograd Dortmund. Da bi obezbedili najpovoljniju cenu avio karte Beograd Dortmund predlažemo da uradite online rezervaciju avio karte Beograd Dortmund.

Pored online rezervacije avio karte Beograd Dortmund imate i mogućnost online plaćanja odnosno kupovine. Avio karte Beograd Dortmund kao i druge avio karte možete platiti online platnim karticama american express, visa i master card.

Napominjemo da je za neke nisko budžetne (low cost) avio kompanije moguće samo izvršiti online plaćanje avio karte bez prethodne rezervacije. 

Avio karte za Dortmund iz okruženja

Niš Dortmund avio karte

Iz Niša sa kompanijom Wizair postoji direktan letom odredjenim danima, za cenu povratne karte od 170 eura (bez prtljaga). Let traje 2.20h. Više informacija o avio kartama Niš Dortmund pogledajte na ovom linku.

Budimpešta Dortmund avio karte

Iz Budimpešte se može doći do Dortmunda direktnim letom avio kompanije Wizair (ne svakim danom!). Let traje oko 1.50h, a povratna karta je od 135 eura, bez prtljaga.

Naravno, za ovu cenu je potrebna rezervacija leta bar 30 dana ranije. Lufthansa leti sa jednim presedanjem, a povratna karta je od 200 eura.

Temišvar Dortmund avio karte

Iz Temišvara najbolja veza sa Dortmundom je sa Wizair kompanijom, avio karte sa direktnim letom. Trajanje direktnog leta je oko 2h, a cena je od 70 eura.

Avio karte Beograd Dortmund Arhitektura moderno i staro
Image by joerg kessler from Pixabay

Napomene za putovanje u Dortmund

Vremenska zona je ista kao u Srbiji.
Blage zime i relativno sveža leta su tipična klima Dortmunda. Najveće količine padavina su u julu, a najmanje u februaru.
Valuta plaćanja je euro.

Poželjno je imati putno-zdravstveno osiguranje u toku boravka u Nemačkoj. Više o putnom zdravstvenom osiguranju pogledajte ovde putno osiguranje.
Najbliži konzulat Republike Srbije za one koji borave u Dortmundu, a potrebna je bilo kakva pravna pomoć, nalazi se u Dizeldorfu, na adresi: Klosterstrasse 79, telefon: + 49211 / 239-55-00

Hotelski smeštaj u Dortmundu

Što se tiče smeštaja u okolini aerodroma, tu je najbolja opcija Ibis hotel, 3*, u kom je dvokrevetna soba, noćenje 58 eura (doručak 7.50 eura), a na samo 1km od aerodromske zgrade.

U rasponu do 5 km od centra, hoteli sa 3* su od 70 eura (dvokrevetna soba, sa doručkom), a to su hoteli “Furst garden”, “Home”, “Senator”, “Drei Kronen”… dok se u centru hoteli te kategorizacije mogu naći od 100-150 eura.

Najbolje rangirani hoteli sa 4* su od 110-170 eura za dvokrevetnu sobu, sa doručkom: “Leonardo”, “ Radisson Blue”, “Ringhotel Drees”, “Esplanade”, “Parkhotel Wittekindshof”…

Ukoliko Vam treba pomoć pri odabiru hotela u Dortmundu, slobodno nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Dortmund kako bi smo kreirali ponudu smeštaja prema Vašim zahtevima.

Šta videti u Dortmundu

Westfalenpark je prvi otvoreni park, sa 2600 vrsta ruža u “Nemačkom Rozarijumu”, tu je i TV toranj Florian, sa liftom koji vozi do vrha i odakle se pruža fantastičan pogled na grad i region Rura. Tu je i rotirajući kafe-restoran. Toranj je otvoren 1959.godine, visine je skoro 220m, a restoran je na 137m.

Signal Iduna Park (adresa: Strobelallee 50; sve informacije oko posete, pogledajte na: www.signal-iduna-park.de/en/infos.htm) je najveći nemački stadion (kapacitet 81.365 gledalaca), sa najvećom tribinom za stajanje.

Avio karte Beograd Dortmund stadion Signal Iduna Park
Image by holly2801 from Pixabay

Otvoren je utakmicom za Svetski kup 1974.godine. ovo je dom čuvenog tima Borusija, koja je jedan od simbola grada. Postoji tura koja vas vodi kroz istoriju ovog kluba, a tu je I Muzej BVB-Borosseum.

ZOO (adresa: Mergelteichstrasse 80, radno vreme-svakim danom 10-17.30h)), mesto zabave, gde borave pingvini, žirafe, kenguri, tropska fauna, zmije, reptile… a ono što ga izdvaja od ostalih ZOO-parkova, je da je ovaj prestonica mravojeda.

Dortmunder U-tower je Muzej umetnosti (adresa: Leonie-Reygers-Terrasse; ulaz je besplatan), ima umetničku instalaciju na vrhu tornja, koja se može videti iz svih pravaca ulaska u grad. Tu je i restoran, klub, Muzej Ostwall, vidikovac-platforma, ima i lift. Ova zgrada je bivša pivara.

Avio karte Beograd Dortmund U
Image by Anke Sundermeier from Pixabay

German Football Museum – Muzej nemačkog fudbala (adresa: Platz der Deutschen Einheit 1; ulaznica je od 10 eura; radno vreme od 10-17h, sem ponedeljkom), tik uz glavnu železničku stanicu grada, za ljubitelje sporta, fudbala, ovo je pravi raj! Ovde je i Dvorana slavnih, 3D bioskop i deo posvećen pobedi na Svetskom kupu 2014.godine.

The Museum für Kunst und Kulturgeschichte (MKK) – Muzej umetnosti i istorije kulture (adresa: Hansastrasse 3; ponedeljkom ne radi, ostalim danima 11-18h), vodi vas u istoriju grada i pokrajine Vestfalije. Ovde se nalazi bogata riznica zlata. Nalazi se u zgradi nekadašnje štedionice. Ovde su kolekcije slika, nameštaja, skulptura, ilustracija iz istorije grada i regiona od starog doba do 20.veka.

Zanimljiva je zgrada Biblioteke. Nalazi se odmah prekoputa glavne Železničke stanice. Izgradjena je 1999. god. a projektovao ju je švajcarski arhitekta Mario Botta.

U centru grada postoje još uvek četiri srednjevekovne gradske crkve:

Reinoldi Church – crkva nazvana po svecu zaštitniku grada, Sv.Reinoldiju, koji se prvi put pominje u tekstovima 1261.godine.

St. Petri Church – evangelistička crkva Sv. Petra (adresa: Westenhellweg) ovde je jedno od najvećih dela umetnosti u gradu, koji su sačuvani iz srednjeg veka. To je tzv.Zlatno čudo, izrezbaren i pozlaćen oltar, visine 5.6m i širine 7.4m. Crkva je gradjena u prvoj polovini 14.veka.

Protestant church of St. Marien – Protestantska crkva Sv. Marije, najstarija gradska crkva, iz druge polovine 12.veka.

Propsteikirche – katolička crkva, jedina katolička crkva u centru grada. Gradjena je u prvoj polovini 14.veka kao dominikanski manastir. Posle reformacije postaje katolička crkva.

Brewery Museum Dortmund – Dortmundski muzej piva (adresa: Steiger str.16, ulaz je besplatan ), pored FK Borusije, pivo je još jedan simbol grada, na koji su gradjani ponosni. Muzej se nalazi u nekadašnjoj pivari. Ovde ćete puno toga naučiti o proizvodnji piva, o istoriji pravljenja ovog napitka, od nekadašnjeg procesa do današnjih dana.

PHOENIX See lake – jezero Feniks (adresa: Hafenpromenade), idealno za šetnje, ovde su brojni kafići, restorani, staze za trčanje, jedno je od najpopularnijih mesta za rekreaciju lokalcima.
Na jednom kraju jezera je uzvišenje Kaiserberg, odakle se pruža pogled na grad. Do vrha vodi staza u cik-cak.

Avio karte Beograd Dortmun jezero Feniks
Image by C. Koch from Pixabay

LWL Industrial Museum Zeche Zollern colliery – Industrijski muzej rudarstva (adresa: Grubenweg 5; ulaznica je 5 eura; radno vreme 10-18h, sem ponedeljkom) ovde se može videti istorija rudarstva u ovom delu Nemačke.

Na ovom mestu nekada su bile jame, rudnici. Muzej je u originalnoj zgradi, smatra se za pravi biser iz vremena nemačke ekspanzije razvoja industrije.

The Rombergpark botanic gardens – Botanička bašta (adresa: Am Rombergpark 49b), popularna je za posete tokom cele godine. Park je kreiran 1927.godine u engleskom stilu. Najprivlačnija je Avenija trešnjinog cveta, predivno jezero i Zelena kuća. Park je jedan od najvećih na svetu, na površini 65 ha.

Westenhellweg – glavna šoping ulica u gradu, pešačka zona, jedna od najpopularnijih šoping-promenada u Nemačkoj. Ovde ćete naći sve, od velikih robnih kuća, kao Kaufhof i Karstadt, do brojnih butika, parfimerija, knjižara, prodavnica obuće….

Thier Gallery Shopping Mall – gradski prestižni šoping-centar.

Avio karte Beograd Dortmund železnička stanica
Image by Erich Westendarp from Pixabay

Javni prevoz u Dortmundu

U gradu postoje sledeće vrste javnog prevoza, koje su pod nadležnosti kompanije VRR: metro, autobus, tramvaj.

Autobuske karte (kao i karte za druge vrste prevoza) koštaju 2.90 eura i važe 90 minuta od vremena overavanja, tzv. “single ticket” (deca od 7-14 godina 1.70 eura). Mogu da se kupe na aparatima na stanici ili kod vozača, u sitnom novcu.

Dortmund pripada zoni A3, kad se kupuju karte na aparatima, na stanicama. Jedna karta važi za sve vidove prevoza.
Sve vrste karata pogledajte u sledećoj tabeli: www.bus-und-bahn.de/tickets/preistabelle
Karta, tzv. “kurzstrecke”, je za kratke vožnje do 3 stanice (i do 20 minuta, bez presedanja, za bus, metro i tramvaj), košta 1.70 eura.

Više o zonama i tarifama pogledati na: www.vrr.de/en/tickets-fares/tariff-zones-regions-fare-categories/ ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Dortmund

Avio karte Beograd Dormund panorama
Image by Evgeni Tcherkasski from Pixabay

Aerodrom Dortmund (DTM)

Aerodrom u Dortmundu je smešten oko 13 km istočno od centralne stanice u gradu, u predgradju Wickede. Oko 2.7 miliona putnika je opslužio 2019.godine. Po prometu putnika je treći u pokrajini Rajna Vestfalija.

Uglavnom se koristi za kompanije sa jeftinim letovima i za čartere. Opslužuje uglavnom istočni deo Rurske industrijske oblasti Nemačke, kao najveću urbanu anglomeraciju u državi.

Na aerodromu postoji tzv.Visitor’s terrace, najbolji pogled na aerodrom, besplatno je, a otvorena je do ponoći. Tu je i restoran. Postoji i služba za organizovanje privatnih letova iznad grada i okoline. Ukoliko se odlučite za kupovinu avio karte Beograd Dortmund po povratku višak vremena na aerodromu možete utrošiti na razgledanje.

Prvi internacionalni let obavljen je 1925.godine.

Kako doći do/od aerodroma Dortmund (DTM)

Najjednostavniji prevoz sa aerodroma do centra je autobusima ili vozom.
Shuttle-but vozi oko 25 minuta, direktno do glavne železničke stanice u gradu. Karta se kupuje kod vozača, u kešu. U jednom pravcu karta je 9 eura, deca do 6 godina ne plaćaju, a od 6-14 godina karta je 2 eura.

Postoji karta 24h, za bus+voz, košta 7.20 eura po osobi (ista vrsta može da se kupi i za 2, 3, 4 i 5 osoba, kao i za 48h). Detaljan pregled svih autobuskih linija i voza, pogledajte ovde: www.dortmund-airport.com/bus-and-train

tarife karata pogledajte ovde: www.vrr.de/en/tickets-fares/ticket-overview/

Na nivou dolazaka su taksi stajališta, kod istočnog izlaza. Prosečno cena prevoza do centra košta oko 30 eura. Zakazivanje i sve ostale vrste usluga taksi-vozila, pogledajte ovde: www.airport-taxi-dortmund.de 

Na aerodromu postoji šest kompanija rent-a-car, gde možete iznajmiti auto. Njihovi info-pultovi su na nivou 0, na dolaznom terminalu.

Sadrzaj: avio karte Beograd - Dortmund
Online avio karte Beograd Dortmund
Rezervacija avio karte Beograd Dortmund
Avio karte za Dortmund iz okruženja
Napomene za putovanje u Dortmund
Hotelski smeštaj u Dortmundu
Šta videti u Dortmundu
Javni prevoz u Dortmundu
Aerodrom Dortmund (DTM)
Kako doći do/od aerodroma Dortmund (DTM)

Promocija Avio karte Beograd Dortmund

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Dortmund. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Dortmund (DTM)

  Avio kompaije - Dortmund (DTM)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air