avio karte
Avio karte Beograd Dubai

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - DubaiJeftine avio karte Beograd Dubai

DUBAI… glavni grad jednog od sedam emirata, koji čine državu Ujedinjeni Arapski Emirati, smeštenu na severoistoku Arapskog poluostrva. Dubai putovanje je prava destinacija za ljubitelje luksuza, modernog, glamuroznog, nesvakidašnjeg…

Arhitektonska čuda su na sve strane, i još niču kao pečurke. Samo je čudo da je na ovom mestu pre 50-60 godina bila pustinja… a danas gomila nebodera, sa visinama preko 300 metara!

U dve reči, može se reći da je Dubai postao „grad čuda“! Čudo je najviša zgrada na svetu, čudo je njihov „metro sistem“, čuda su uz obalu u vidu brojnih veštačkih ostrvaca, Dubai hoteli su posebna priča, izbor nacionalnih kuhinja iz svih krajeva sveta se savršeno uklapa, a na ulicama grada se mogu čuti svi jezici sveta!

Dubai putovanje je otvoreno za svakog!
Iskoristite priliku da uživate u jedinstvenim doživljajima, u neobičnim iskustvima, u jednom posebnom spoju starog i modernog, jer ovde je i to moguće.

Avio karte Beograd Dubai marina soliteri
Image by Michael Kopp from Pixabay

Online avio karte Beograd DUBAI

Avio karte Beograd Dubai po najboljim cenama uz besplatnu rezervaciju u samo par klikova, bezbedno, brzo i lako. Nije svejedno gde kupujete Vaše avio karte.

Beograd je od Dubaija vazdušnom linijom udaljen oko 3.800 kilometara.
Avio kompanija Emirates/FlyDubai nudi direktan let za avio karte Beograd Dubai, u trajanju od 5.30-6h. Povratne avio karte Beograd Dubai su od 380 eura. Turkish airlines i Swiss nude avio karte Beograd Dubai za  letove sa jednim presedanjem za avio, u trajanju od 7.30-13h (zavisi koji let odaberete), a cena povratne avio karte Beograd Dubai je od 345-650 eura.

Rezervacije avio karte Beograd Dubai

Na našem sajtu možete u svakom trenutku možete uraditi besplatnu online rezervaciju avio karte Beograd Dubai. Da bi ste obezbedili najpovoljniju cenu avio karte Beograd Dubai predlažemo da uradite online besplatnu rezervaciju avio karte Beograd Dubai.

Pored besplatne online rezervacije avio karte Beograd Dubai imate i mogućnost online plaćanja odnosno kupovine. Avio karte Beograd Dubai kao i druge avio karte možete platiti online platnim karticama american express, visa i master card.

Avio karte Beograd Dubai kafa na aerodromu
Image by atulknareda from Pixabay

Moramo napomenuti da neke od niskobudžetnih avio kompanija nemaju mogućnost rezervacije ili rezervacija može da traje samo nekoliko sati. Stoga predlažemo da u ovim slučajevim odmah kupite vaše avio karte Beograd Dubai jer se cena konstantno menja.

Vaše avio karte Beograd Dubai možete rezervisati i putem telefona pozivom na naš call centar ili putem vibera ili whatsapp-a na našem mobilnom broju.

Da bi ste kupili avio karte Beograd Dubai po najpovoljnijim cenama savetujemo vam da kupovinu izvršite barem 3-4 nedelje pre planiranog putovanja. Svakako u svakom trenutku preko našeg sajta možete proveriti cenu avio karte Beograd Dubai potpuno besplatno.

Avio karte za DUBAI iz okruženja

Avio karte za Dubai iz Budimpešte

Iz Budimpešte do Dubaija možete stići koristeći usluge avio kompanija Wizair i Rayanair. U ovom slučaju avio karte Budimpešta Dubai su sa jednim presedanjem u odlasku, a direktnim letom u povratku. Letovi Budimpešta  Dubai nisu svakog dana. Povratne avio karte Budimpešta Dubai je od 330 eura, bez prtljaga. Let traje od 6 – 8.45h sati.

Turkish airlines ima let sa jednim presedanjem u oba pravca, u trajanju oko 8h, a povratna avio karta Budimpešta Dubai je od 365 eura, a malo skuplja je cena avio karte ukoliko je avio prevoznik kompanija KLM, bez prtljaga.

Avio karte za Dubai iz Sarajeva

Iz Sarajeva ka Dubaiju najpovoljniji letovi su od Turkish airlines, putuje se od 8-9h, a povratna avio karta Sarajevo Dubai je od 360 eura, sa prtljagom.

Avio karte za Dubai iz Temišvara

Iz Temišvara su jeftiniji letovi, sa Wizair i Rayanair, putovanje je oko 12h u proseku sa jednim presedanjem, a povratne avio karte Temišvar Dubai su od 285 eura.

Avio karte za Dubai iz Sofije

Iz Sofije leti FlyDubai, direktan let oko 5h (ne svakim danom!), a povratna avio karta Sofija Dubai je od 235 eura.

Avio karte Beograd Dubai promena datuma

Ukoliko već imate avio karte Beograd Dubai i želite da promenite datume putovanja molimo vas da na kontaktirate telefonom ili putem emaila i posaljete nam vašu elektronsku avio kartu. Naše kolege će proveriti uslove po kojima može doći do promene vaše avio karte Beograd Dubai i kontaktiraće vas u najkraćem mogućem roku.

Važne napomene za odlazak u DUBAI iz Beograda

Bezvizni režim odnosi se na nosioce običnih i biometrijskih pasoša obe države, koji imaju pravo na ulazak, izlazak, tranzit i boravak na teritoriji UAE do 90 dana. Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti najmanje 6 meseci.

Preporučuje se da se ima putno zdravstveno osiguranje. Za više informacija o osiguranju pogledajte stranu putno osiguranje,  ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Dubai.

Za one koji bi da iznajme vozila od rent-a-car agencija u UAE, dovoljna je međunarodna vozačka dozvola izdata u Srbiji.

Voda je bakteriološki ispravna, ali se preporučuje da se za piće koristi flaširana voda, dok se voda iz vodovoda može koristiti za tuširanje i ostale potrebe.

Lokalna valuta je dirham (AED ili DH, 1 dirham ima 100 filsa; 10 AED = 2.72 $, 2.26€). Njena vrednost prema čvrstim valutama varira u zavisnosti od situacije na međunarodnom tržištu.

Karticama naših banaka: Visa Electron i Master Card se mogu kupovati robe i plaćati usluge, kao i podizati gotovina iz automata. U svim slučajevima se zaračunava procenat za naknadu troškova. Banke u UAE otvorene su svakodnevno od 08:00-13:00h. Slobodan dan je petak.

Obzirom da su UAE islamska zemlja, poželjno je prikladno oblačenje kako za žene tako i za muškarce.

Ženama koje putuju u UAE preporuka je da ne izlaze u šortsevima i majicama bez rukava. Kupaći kostimi i odeća za plažu su prihvatljivi uz bazen na licu mesta.

Alkohol se može konzumirati samo na mestu gde je obezbeđena dozvola za njegovo točenje

Dubai je u pojasu suptropske klime, i odlikuje ga suvo, toplo vreme, sa sparnim letima, jako malo padavina…
Od novembra do aprila je najbolje vreme za boravak u Dubaiju, kad je prosečna temperatura oko 25 C, a noću padne ispod 20 C.

Vrhunac turističke sezone je od sredine decembra do kraja februara i tad su najviše cene smeštaja. Januar je popularan zbog Šoping festivala u Dubaiju, kad su popusti i do 80%!

Savetujemo vam da uvek kupujete povratne avio karte Beograd Dubai.

Avio karte Beograd Dubai emirates A 380
Image by Darren Marsden from Pixabay

Za izbegavanje su letnji meseci, jun-avgust, kad je nepodnošljivo toplo i kad je velika vlažnost vazduha.

Temperatura mora tad dostižu i do 32 C! Tad su cene smeštaja najniže, a gužvi nema.

Treba imati na umu da je u vreme ramazana, posetiocima nemuslimanima dozvoljeno da tokom dana jedu i piju samo u za to određenim oblastima u hotelu i restoranima. Na javnim mestima tokom dana je zabranjeno konzumiranje hrane i pića, pušenje, pa čak i žvakanje žvake.

Govori se engleski jezik, a službeni jezik je arapski.
Električna energija: 220/240 V- 50 Hz

U zemlji postoji mnogo brzih pristupnih tačaka za bežični internet, posebno u hotelima i na mnogim javnim mestima postoji besplatan Wi-Fi.

Dubai ima vreme +2 sata unapred u odnosu na Srbiju.
Vozi se desnom stranom.
Savetujemo da pre polaska na putovanje proverite aktuelnu zdravstvenu situaciju na veb-sajtu Svetske zdravstvene organizacije.

Prilikom boravka u UAE, za konzularnu pomoć i zaštitu možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Abu Dabiju, putem sledećeg kontakt telefona: +971 2 44 76 444 i elektronske adrese consular.abudhabi@mfa.rs i embassy.abudhabi@mfa.rs

Avio karte Beograd Dubai hoteli
Image by Werner Satzger from Pixabay

Dubai hoteli

Generalno, Dubai hoteli sa 2-3*, dvokrevetna soba, noćenje sa doručkom, kreću se od 25-60 eura (Smana hotel Al Raffa, Landmark Plaza, Holiday Inn Express Jumeirah, Comfort Inn hotel Deira, Panorama hotel deira, Admiral Plaza, Hampton by Hilton Al seef, Le Wana, Holiday inn express Dubai Safa Park…).

Hoteli sa 4*, ista usluga, sa cenama od 45-70 eura  (Jumeira Rotana, Park Regis, Millenium central, Grand stay, Leva hotel, Gevora, Gulf court, Four points by Sheraton, Citymax, villa Rotana …).

Oni koji vole ekstra luksuz, Dubai hoteli ga ovde svakako nude u izobilju! Dvokrevetna soba sa doručkom je od 100-150 eura, povoljnije opcije: Dusit Thani, Sofitel, Taj Dubai, a onda su cene od 300 eura, i tu je veći izbor hotela: Palace Downtown, Address Dubai Mall, Address Boulevard, Address Fountain Views, Address sky view, Armani…

Avio karte Beograd Dubai plaža i hotel
Image by 3282700 from Pixabay

Čuveni hotel Burj Al Arab Jumeirah, nudi sobe, u zavisnosti od pogleda i spratnosti, od 1000-6000 eura.

Preporučujemo vam da prilikom odabira datuma avio karte Beograd Dubai odaberete boravak od minimum 5 dana u Dubaiju.

Na aerodromu su sledeći hoteli: “IHG”, “Atlantis”, “One&Only”, “Jumeirah” 5* (dvokrevetna sa doručkom od 115 eura), “Khamas Hospitaality” i “Golden sands”. Nalaze se na terminalu 1.

Na terminalu 3 je Dubai International hotel, a u blizini terminala 3 su hoteli “Holiday inn”2* (dvokrevetna sa doručkom 30 eura) i “Premier Inn Dubai” 3* (dvokrevetna sa doručkom od 42 eura).

Naravno, u okolini aerodrome ima još puno hotela različite kategorizacije, sa cenama od 40-80 eura za dvokrevetnu sobu sa doručkom (Millenium, Grand mercure, Ibis style, Le Meridien, Flora Inn, Movenpick Grand, Hampton by Hilton…).

Za skromniji smeštaj slobodno nas kontaktirajte nakon kupovine avio karte Beograd Dubai. Na aerodromu se nalaze 82 sobe, različitih stilova, za odmor na nekoliko sati, do nekoliko dana ili pogledajte ovde: sleep-n-fly.com

Ukoliko Vam treba pomoć pri odabiru hotela u Dubaiu, slobodno nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Dubai, kako bi smo kreirali ponudu smeštaja prema Vašim zahtevima.

Avio karte Beograd Dubai soliteri
Image by Makalu from Pixabay

Šta videti u DUBAIJU

Ukoliko ste napravili besplatnu rezervaciju avio karte Beograd Dubai evo par saveta kako da uzivate u njemu. Postoji aplikacija Groupon i Enterteiner preko kojih možete naći popuste za izlete, ako niste rezervisali sve on-line, pre polaska u Dubai.

Veštačko ostrvo u obliku palme. Verovatno bi mnogo bolji pogled bio odozgo, ali za to treba izdvojiti poprilično novca, ovako sa zemlje, izgleda kao da gledate u obično ostrvo (skakanje padobranom ili let helikopterom nude sve lokalne agencije).

Možete se voziti tzv. monorailom, sa visine gledati sve, sesti napred i posmatrati krake “palme” levo i desno, jer ta vrsta “nadzemnog metroa” ide po sredini palme.

Avio karte Beograd Dubai hotel Atlantis
Image by DerWeg from Pixabay

Na kraju ostrva je hotel Atlantis, koji liči na potopljeni grad Atlantidu, i u njega je nemoguće ući ako niste gost. Unutar Atlantisa nalazi se najveći zabavni park na svetu (Aquaventure Waterpark), koji se vidi sa zadnje stanice monoreila.

U njemu se nudi i plivanje sa delfinima, spuštanje niz najveći vodeni tobogan na svetu ili prolaz kroz rezervoar sa ajkulama. Ulaznice su od 269 AED; online rezervacije uraditi na sledećoj stranici: www.atlantis.com/dubai/reservations/aquaventure-waterpark/book-now ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Dubai.

Arapi imaju svoju Veneciju – “Madinat Jumeira”. Zelena boja u kanalima, okolo arhitektura koja podseća na njihovu tradicionalnu, u ovom kompleksu je i veliki šoping-mol “Souk Madinat Jumeirah”, preko 25 restorana raznih nacionalnih kuhinja.

Sa ovog mesta se Burdž al Arab dobro vidi. Ovo je deo hotelskog rizorta sa 5* “Madinat Jumeira”, najvećeg u Emiratima, na preko 40 ha. Ispred ulaza u hotelski kompleks naići ćete na mnoštvo zlatnih konja u skulpturama. Prodavnice rade od 10-23h, restorani 08-02h.

Dubai Marina je deo grada uz obalu, sa gustim skupom nebodera, odmah do Palme Jumeirah. Kanal, koji prolazi kroz ovaj kvart, nastao je veštačkim putem.

Avio karte Beograd Dubai marina
Image by Martinschuschi from Pixabay

Ovde su hotel Ritz, Sheraton, Le royal Meridien, Hilton, Sofitel…a ako želite da uživate u pogledu na Marinu od gore, potražite The Adress hotel, na 4. spratu je restoran Shades sa bazenom na koji možete ući iako niste gost. Na poluostrvu ispred Marine je panoramski točak.

Panoramski točak – Dubai skywheel, visine neverovatnih 210 metara, najviši na svetu! Popularno se zove “Oko Dubaija”. Ima 48 luksuznih klimatizovanih kabina.

Avio karte Beograd Dubai panoramski točak
Image by analogicus from Pixabay

Dubai Water Canal – naspram “World islands” (veštačka ostrvca koja, gledajući iz vazduha, formiraju raspored kontinenata, u moru nadomak obale Dubaija), u more uliva se ovaj kanal, kog obavezno treba da vidite, najbolje noću, pošto predstavlja veličanstven prizor!

Naime, ispod glavne saobraćajnice Road Sheikh Zayed je vodopad, koji je noću obojen u raznim bojama. Preko kanala ima nekoliko zanimljivih mostova, treba ih videti i slikati, a preko mosta Dubai Water canal food bridge treba preći, izgleda kao da je uvrnut.

Uz kanal je Safa park, sa jezerom po kom plove brodići, i veštačkim vodopadom. Tu gde kanal izlazi u more, nalazi se Jumeirah plaža.

Burj khalifa – najviša zgrada na svetu, sa svojih 828 m, ceo grad je kao na dlanu! Zgrada ima 160 spratova i 30.000 stanova.

Avio karte Beograd Dubai Burj khalifa
Image by Hans-Jürgen Schmidt from Pixabay

Ispred zgrade se nalazi fantastična Dubai fontana, koja izbacuje vodu u visinu do 150m, prateći ritam od klasične do savremene arapske i svetske muzike. Burdž Kalifa je okružena sa 11ha parka, koga čine šest vodenih objekata, bašte, staze oivičene palmama i cvetnim drvećem.

Da biste se popeli na neki od najviših spratova Burdž Kalife potrebno je izdvojiti od 40-100 evra, u zavisnosti da li želite da budete na 124. i 125. spratu ili da idete skroz do 148.

Postoji i opcija posete Atmosphere restoranu na 122. spratu, na 452 m visine. Do njega stižete kroz ulaz u Armani hotel, liftom za 1 minut. Bilo bi poželjno napraviti rezervaciju ako želite sto pored prozora.

Za sto je inače potrebno potrošiti minimum 50 evra po osobi, osim ako dodjete od 7-9h ujutru kada imaju akciju, koja se zove ,,Morning coffee in the clouds”.

Tada se u jednom delu restorana služe samo pića i možete uživati u ovom pogledu za manje od 25 evra (minimalni trošak po osobi je 100 AED (oko 23 evra). S obzirom da espresso košta 35, kapućino 44, sok 40, čaj 45-60 AED, lako ćete potrošiti predviđeni minimum.

Kontaktirajte nas prilikom kupovine avio karte Beograd Dubai ili pogledajte ovde ponudu: atmosphereburjkhalifa.com. Sve vrste poseta, ulaznica, kombinacije ulaznica, rezervacije, pogledajte na: tickets.atthetop.ae

Burj al Arab – visine je 321m, čuveni hotel, jedini sa 7*, a u obliku jedra. Restoran je na 200.metru. Tu je i neobičan restoran Al Mahara, do kog se stiže simuliranom podmornicom, proglašen je jednim od 10 najboljih na svetu!

Avio karte Beograd Dubai Burj al Arab
Image by Free-Photos from Pixabay

Miracle Garden i Butterfly garden (Bašta čuda i bašta leptirova) nalaze se jedno do drugog, Bašta čuda, najfotogeničnije mesto u gradu, biće posebno zanimljivo deci. Preporuka je da dođete odmah po otvaranju da izbegnete redove ljudi ispred svake lepše postavke.

Razni oblici od 150 miliona cvetova: veliki avion, devojke, srca, kućice….To je sve na otvorenom. Odmah iza prvog kružnog bulevara oko Bašte čuda, nalazi se hala u kojoj je Bašta leptirova, najveća zatvorena bašta te vrste na svetu!

U njoj je preko 15.000 leptirova. Mapa bašte i radno vreme, pogledajte ovde: www.dubaibutterflygarden.com ili nas kontaktirajte prilikom kupovine avio karte Beograd Dubai
(Bašta čuda, adresa: Al Barsha South 3; ulaznica 55 AED, za decu 3-12 je 40 AED, deca do 3 godine ne plaćaju)

La Perle by Dragon. Ako kupite karte unapred, on-line, možete ih naći za 250 AED (bronzani tip karte). Odličan je pogled sa ovih mesta, a šou će vas ostaviti bez teksta. Nešto neverovatno, i vredi i vremena, i novca!

Napravljena je zgrada, specijalno samo za šou: 60 akrobata, igrača i izvođača iz celog sveta. Više od 2,5 miliona litara vode se koristi prilikom svakog izvođenja..videćete i kišu i poplavu i vratolomije i jezero, i sve to u okviru predstave, koja traje 90 minuta.

Ovaj spektakularni šou uglavnom se održava dva puta u toku dana. Odaberite datum, satnicu, ulaznicu. Za sve informacije nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Dubai ili posetite stranicu laperle.com
Adresa: Al Habtoor city, 260 Sheikh Zayed.

Global Village – tematski park; Tu su i ringišpili, prodavnice igračaka, restorani, suvenirnice…ovde možete naći i ćevape. Ponedeljkom je takozvani porodični dan, pa muškarcima samcima (bez porodice) nije dozvoljen ulazak.

U ovom kompleksu je Muzej verovali ili ne (Ripley’s Believe it or not). Muzej ima šest jedinstvenih tematskih galerija, sa čudnovatim staklenim lavirintom. Adresa: Sheikh Mohamed Bin Zayed Road and Emirates roud-exit 137. Cena ulaza: 15 AED (oko 4 evra). Od 18 – 02h su otvorene prodavnice.

Avio karte Beograd Dubai zabeel park
Image by Rikki Andersen from Pixabay

Zabeel park – Mnogo arapskih porodica dolazi vikendom da se opusti ovde. U parku je čuveni i prepoznatljiv veliki Zlatni ram – Golden Frame, zgrada u obliku rama, koja nudi spektakularni pogled na Dubai i okolinu.

Visoka je 150 metara, ima 48 spratova. Takođe, u neposrednoj okolini je i Ice Park, Dinosaur Park, Glow garden…
Adresa: Zabeel area, otvoreno od 08-22h.

Avio karte Beograd Dubai zgrada zlatni frejm
Image by Kon Karampelas from Pixabay

Sve atrakcije Garden Glow-a, pogledajte ovde: www.dubaigardenglow.com
Karte rezervišite online, po željenom datumu, na sledećoj stranici: https://online.dubaigardenglow.com/package/main ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Dubai

Golden frame – otvoren za posete od 11-19h, ulaznica 50 AED. Ovde možete rezervisati ulaznicu ili doručak: dubaiframe.ae/en

Ice park – park sa skulpturama od leda.

Dinosaur park – tematski park sa imitacijama dinosaurusa, animiranim modelima, muzej sa replikama skeletal…bašta je osvetljena noću.

Stari deo Dubaija (Bur Dubai) – tu je najstarija škola u gradu, Al Ahmadi, iz 1912.godine. Ovaj Okrug čuva stare tradicionalne zgrade, koje se redovno obnavljaju, čuvaju.

Avio karte Beograd Dubai stari grad kuće
Image by Roshan Rajopadhyaya from Pixabay

Ovde je Gold Souk (Zlatni suk), najpoznatije mesto za trgovinu zlatom i zlatnim nakitom. Cene se baziraju na osnovu težine i kvaliteta izrade.Adresa: Gold corner building, 3rd floor, Gold souk, Deira; 09-21.30h, petkom od 16h.

U starom delu grada je i Tvrdjava Al Fahidi, tu je i Muzej istorije Dubaija, tvrdjava je iz 1787.godine. U okruženju se nalazi još nekoliko muzeja: Coin museum bur Dubai (Muzej kovanog novca), Coffee museum (Muzej kafe), Al Bastakia historic neighbourhood (Istorijski muzej), zatim hinduistički hram, džamija Al Farooq, brojne prodavnice, fondacije…

Džamija Džumeira, najveća u gradu. Nalazi se na bulevaru Jumeirah Jumeirah 1. Otvorena je 1979.godine.

Museum of Illusions – Muzej iluzija, svet iluzija, zabave, zanimljivih prikaza… Za sve informacije o muzeju, i kupovini online-ulaznica, obratite nam se prilikom kupovine avio karte Beograd Dubai ili pogledajte ovde: museumofillusions.ae
Adresa: Al Seef, Dubai Creek.

Etihad museum – MUZEJ ETIHADA. Prikaz istorije UAE. Interaktivni paneli, video prikazi razvoja, kako je bilo pre pronalaska nafte, od vremena kad je ovde bilo ribarsko selo, otkrijte kako se “rodio” Dubai. U zgradi futurističkog oblika, otvorenoj 2017.godine.
Adresa: 1 Jumeirah St-Al Mina. Radno vreme: svakim danom 10-17h.

Deira Clocktower – Sat – kula Deira, na kružnom toku ukrštanja puteva Umm Hurrair Road i route D 89 (Al Maktoum Road). Gradjena je 1965.godine, kao symbol Dubaija.

Najbolja plaža za leškarenje i opuštanje je Kite beach, duž cele plaže možete jesti hranu iz preslatkih kombija u američkom stilu. Tu je i gradska plaža, kod Al Mamzar parka.

Zabavni park Laguna Waterpark by Meraas – zabavni park za sve generacije. Odmah do kompleksa parka je javna plaza Jumeirah 1. Sve aktivnosti, akcije, ponude, pogledajte ovde: lagunawaterpark.com  ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Dubai

Adresa: La Mer, Jumeirah 1.

Zabavni park Wild Wadi Waterpark – zabavni vodeni park na otvorenom, kod hotel Burj al Arab. Rolerkoster, talasi, razni vodeni oblici… Ulaznice od 149 AED.

The green planet – Zelena planeta, otkrijte biosferu, tropska flora, šuma, preko 3000 biljaka, životinjski svet…Adresa: na raskrsnici Al Wasl Road i Safa Road; ulaznice od 89 AED. Sve ponude, kao i radno vreme, pogledajte ovde: thegreenplanetdubai.com

Šoping-molovi koje vredi posetiti: Dubai Mol (u njemu je veliki teren za klizanje; drugi najveći tržni centar na svetu, sa preko 1200 prodavnica.

Avio karte Beograd Dubai šoping mol
Image by Mika Aarensberg from Pixabay

Ispred prodavnice Hollister je fontana, a tu je i Akvarijum; fontane ispred mola prave spetakl muzike i svetlosnih efekata, na svakih pola sata od 18-23h), Mol Emirata (tu je skijalište na zatvorenom).

Wifi mol (sagrađen u egipatskom stilu-uveče su svetlosne projekcije u vidu piramida, sfingi i faraona).

City walk, glavni korzo u gradu. Jedna vrsta šoping-mola, u kom se dve glavne trase ukrštaju na mestu fontane.

Javni prevoz u DUBAIJU

U javnom prevozu Ujedinjenih Arapskih Emirata za muškarce i žene postoje zasebni vagoni u vozovima i delovi u autobusima. U Dubaiju mnoga autobuska stajališta su potpuno zatvorena i klimatizovana.

Metroi su iznad zemlje, sve stanice su zlataste boje, linije pokrivaju skoro ceo grad, sve bitne lokacije. Do ostalih se stiže autobusima. Kupujte dnevnu kartu ako planirate više vožnji u toku dana, u suprotnom se ne isplati.

Avio karte Beograd Dubai metro
Image by Roshan Rajopadhyaya from Pixabay

Iza prvog vagona nalazi se vagon za žene. Ako ste žensko a vozite se sa partnerom, možete izabrati da li ćete boraviti u samo ženskom odeljku ili biti u delu određenom za muškarce-ovde nema zabrane.

Javni prevoz se sastoji od metroa, autobusa, vodenog autobusa i tramvaja. Transportna mreža javnog prevoza podeljena je na sedam zona. Cena karte zavisi kroz koliko zona se vozite. Deca do 5 godina ne plaćaju prevoz. Metro i autobusi ne primaju gotovinu, samo NOL CARD-beskontakno plaćanje.

Za posetioce, tj. turiste se preporučuje tzv. “red ticket” (70 AED, od toga je 20 AED kredit za plaćanje vožnje).

Za putovanje metroom (ili busom, tramvajem) treba da posedujete NOL Card ili NOL ticket. Ulaznice se kupuju na svim metro stanicama i na sedam autobuskih stanica. Postoji pet vrsta NOL card. Pogledajte ovde: dubaimetro.eu

Avio karte Beograd Dubai tramvaj
Image by analogicus from Pixabay

Tramvaj je ušao u upotrebu krajem 2014.godine i ima samo 11 stanica:
dubai-online.com/transport/tram/

Postoje četiri rute vodenog autobusa:
rta.ae/wps/portal/rta/ae/public-transport/marine/dubai-water-bus

O svim vrstama prevoza, NOL karticama i tiketima, linijama, mapi prevoza i stanicama, obratite nam se prilikom rezervacije avio karte Beograd Dubai ili pogledajte ovde: rta.ae/wps/portal/rta/ae/public-transport

Radno vreme svih prevoznih sredstava po Dubaiju, sve linije prevoznih sredstava (uključujući I lokalni prevoz abra), vrste ulaznica, kao i cene odredjenih destinacija, pomoći će Vam ova stranica, gde možete odrediti koja vrste karte Vam je potrebna, koji prevoz, koja je cena:
rta.ae/wps/portal/rta/ae/public-transport/timetable ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Dubai.

Avio karte Beograd Dubai aerodrom pista
Image by Emslichter from Pixabay

Medjunarodni aerodrom DUBAI (DXB)

Istorija civilnog vazduhoplovstva u Dubaiju počinje 1937.godine. Početak gradnje sadašnjeg aerodroma je 1959.godina i već sledeće godine je obavljen prvi let.

Danas je ovo najveće vazdušno čvorište na Bliskom Istoku, a prostire se na preko 3500 ha (mapa aerodroma po terminalima i halama: dubaiairports.ae/while-youre-here ). Nalazi se na oko 5km istočno od Dubaija, u četvrti Al Garhoud.

Kontrolni toranj je visine 87m, a aerodrom ima tri putnička terminala i jedan kargo terminal. Terminali 1 i 3 su za medjunarodne letove. Za putnike u tranzitu, organizovan je shuttle prevoz izmedju terminala (vožnja 20-30 minuta).

U 2019.godini prošlo je oko 83.4 miliona putnika kroz medjunarodni terminal.
Na aerodromu se na svim terminalima nalaze menjačnice novca.

Ovde je sedište i aviokompanije FlyDubai, a nadomak terminala 3 je sedište avio-kompanije Emirates. Australijska avio-kompanija Qantas koristi Dubai kao glavnu transfernu tačku za letove prema Evropi. Trenutno avio kompanija Fly Dubai nudi najpovoljniju cenu avio karte Beograd Dubai.

Avio karte Beograd Dubai terminal
Image by mmemeiyo from Pixabay

Kako doći do/od Medjunarodnog aerodroma DUBAI (DXB)

Postoji metro, bus i taksi prevoz od aerodroma do grada. I naravno, rent-a-car agencija na aerodromu, kojih ima osam.
Za sve informacije o metro prevozu, slobodno nas kontaktirajte prilikom kupovine avio karte Beograd Dubai pogledajte ovde: dubaiairports.ae/before-you-fly/to-from-the-airport/by-metro

Za sve informacije o autobuskim vezama i shuttle-servisu, slobodno nas kontaktirajte prilikom kupovine avio karte Beograd Dubai ili pogledajte ovde: dubaiairports.ae/before-you-fly/to-from-the-airport/by-bus
Na svakom terminalu postoje taksi-stajališta. Od aerodroma je oko 25 AED vožnja do grada, a svaki km je 1.90 AED.

Sadrzaj: avio karte Beograd - Dubai
Jeftine avio karte Beograd Dubai
Online avio karte Beograd DUBAI
Rezervacije avio karte Beograd Dubai
Avio karte za DUBAI iz okruženja
Avio karte Beograd Dubai promena datuma
Važne napomene za odlazak u DUBAI iz Beograda
Dubai hoteli
Šta videti u DUBAIJU
Javni prevoz u DUBAIJU
Medjunarodni aerodrom DUBAI (DXB)
Kako doći do/od Medjunarodnog aerodroma DUBAI (DXB)

Promocija Avio karte Beograd Dubai

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Dubai. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Bliski istok
Polasci BeogradMagazin - Dubai (DXB)

  Avio kompaije - Dubai (DXB)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air