avio karte
Avio karte Beograd Geteborg

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - GeteborgOnline avio karte Beograd Geteborg (GOT)

Geteborg, drugi je po veličini i značaju grad Švedske i središte njenog jugozapadnog dela. Grad ima veliki značaj i izvan granica zemlje, pa se smatra petim po značaju gradom u Nordijskim zemljama.

Geteborg je istovremeno i jedna od opština u okviru okruga Vestra Jetaland. Danas grad ima oko 600 hiljada stanovnika, to je kosmopolitski grad i kulturno, privredno i upravno središte severne Evrope.

Najjeftinije avio karte Beograd Geteborg se kreću se od 59 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom od 8kg. Ova cena je dostupna kod low cost avio prevoznika ”Wizz Air”.

Jeftine avio karte Beograd Geteborg mogu se dobiti ukoliko planirate Vaše putovanje u toku jesenjih meseci.

Avio karte Beograd Geteborg, dostupni su ukoliko izaberete polazak u četvrtak a povratak u nedelju.

Avio karte Beograd Geteborg
Image by ThomasPikolin from Pixabay

Jeftine avio karte za Geteborg (GOT) iz okruženja

Napovoljnija cena avio karte Budimpešta Geteborg iznosi oko 57 €, direktan let je u pitanju, sa low cost avio kompanijom “Wizz Air”, dok je cena najpovoljnije avio karte Skoplje Geteborg iznosi 59 €.

Cene iz Tuzle za Geteborg najpovoljnije I kreću se od 22 €, takođe sa avio kompanijom “Wizz Air”.

Iz Niša za Geteborg najpovoljnija cena iznosi 35 € za povratno putovanje. Radi se o direktnom letu kompanije “Air Serbia”. Letovi se odvijaju dva puta nedeljno, ponedeljkom I sredom.

Let do Geteborga

Geteborg je jedan od gradova u Severnoj Evropi do koga je najlakše i najpovoljnije, s obzirom na udaljenost. U ovom momentu Beograd Geteborg avion kompanije “Wizz Air” leti direktno četvrkom I nedeljom.

Wizzair Beograd Geteborg direktan let traje 2h I 30 minuta. Kada pogledamo na udaljenost ova dva grada, cena je više nego prikladna I povoljna, a tek brzina transporta, zaista fenomenalno.

Hotelski smeštaj u Geteborgu

Postoje veliki broj aplikacija koje možete koristiti da pronađete smeštaj u Geteborgu, ali naš savet je da nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Geteborg I dostavićemo ponudu za hotelski ili apartmanski smeštaj, shodno Vašim zahtevima I strukturi putnika.

Cene hotela po osobi mogu da iznose oko 30 € po danu. Više informacija o cenama I ponudama hotelskog smeštaja možete pronaći na sledećem linku (kliknite ovde).

Šta videti u Geteborgu

Geteborg je jedan od kulturnih i ekonomskih centara severne Evrope i velika švedska luka, smeštena duboko u zalivu Severnog mora. Grad je smešten na ušću kanala Gota u zaliv Skagerak. Upravo kanal Gota sa sistemom jezera i prevodnica povezuje vodenim putem dva najveća grada Švedske, Stokholm i Geteborg i Severno sa Baltičkim morem.

U poslednje vreme, Geteborg privlači veliki broj turista, kako zbog izuzetnih gastronomskih specijaliteta, isto tako I zbog geografske pozicije, turističkih atrakcija, muzeja, mostova, uličnih umetnosti, zelenih površina, bašta I parkova itd.

Predložićemo Vam TOP 7 atrakcija koje morate da posetite ukoliko boravite u Geteborgu:

Krstarenje arhipelagom – u velikoj meri utiče na broj turista koji pristižu svakodnevno u ovaj grad. Jedan od ključnih razloga zašto je Geteborg postao trend u poslednje vreme u pogledu povećanja broja svetskih turista.

Jedrenje, ribolov, seal safari, izleti brodom su samo neke od aktivnosti koje su na raspolaganju. Moći ćete da posetite najstarije selo Bin (Byn) koje je osnovano 1752. godine.

Avio karte Beograd Geteborg krstarenje
Image by Pasi Mämmelä from Pixabay

Muzej umetnosti je dom zbirke dela koja se smatra jednim od najlepših u Severnoj Evropi. Zbirka obuhvata dela iz 15. veka do savremenih dela, s posebnim naglaskom na nordijsku umetnost.

Muzej takodje ima privremenu izložbu, kao i porodične aktivnosti, predavanja, radionice, organitovane ture, trgovinu i kafić. Izložbe fotografije na Haselblad centru u muzeju takodje vredi videti.

Haga je najstariji deo grada Geteborga, koje datiraju iz 17. veka. Prošetajte šarmantnim ulicama Hage Nigate koja je okružena lepo očuvanim drvenim kućama i ugostiteljskim objektima.

Preporučujemo vam da posetite nekih od kafića, spa centar ili riblji restoran odnosno restoran sa plodovima mora.

Botanička bašta je sjajno mesto za relaksaciju. Površine 432 hektara sa pešačkim stazama kroz stable, predstavlja jednu od najvećih evropskih botaničkih vrtova. Mirna oaza I dom preko 15 hiljada različitih biljnih vrsta uključujući i neke vrlo retke primerke. Botanička bašta je predivna u svako doba godina ali posebno preporučujemo da je posetite tokom proleća.

Avio karte Beograd Geteborg univerzitet
Image by Jens Junge from Pixabay

Universeum – jedan od najvećih evropskih naučnih centara nalazi se u srcu Geteborga. Akvarijum koji se u njemu nalazi je jedan od najvećih u Europi. Istražite unutarnju prašumu, ili safari i uživajte u blizini guštera, ptica, insekata i nekoliko vrsta majmuna.

Tvrdjave Skansen Kronan I Alvsborg – ukoliko želite da saznate mnogo više o istoriji, sa kojim ciljem su bile građene tvrđave, ova dva utvrđenja su pravo mesto za Vas. Poseta do Alvsborg tvrđave je jedan od najpopularnijih izleta brodom u Geteborgu. Putovanje uključuje dramatičnu istorijsku turističku vožnju, koja je u isto vreme  informativna i zabavna.

Zabavni park Liseberg prava je atrakcija Geteborga I ukoliko dolazite sa decom, postaće omiljeno mesto u gradu. Rolerkosteri, raznorazni točkovi, vožnje i ostale stvari koje će svakako izmamiti osmehe na Vašim licima.

Sa Lisenberg točka se pruža neverovatan pogled na grad I ne sumnjamo da ćete uspeti da napravite fenomenalne fotografije.

Više informacija o turističkim atrakcijama I zanimljivostima u gradu možete pogledati na sajtu turističke organizacije grada Geteborg na sledećem linku (kliknite ovde) ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Geteborg.

Nadamo se da smo Vam približili Skandinavski dragulj, s toga uradite besplatnu rezervaciju avio karte Beograd Geteborg i uživajte u severnoj Evropi!

Avio karte Beograd Geteborg javni prevoz
Image by TheoRivierenlaan from Pixabay

Javni prevoz u Geteborgu

Geteborg kao I savršena Švedska, je izuzetno moderan I savremen grad, takav je i javni gradski prevoz. Čini ga odlična mreža gradskih autobusa, tramvaja i metroa. Za lakše snalaženje I korišćenje javnog prevoza savetujemo Vam da instalirate Reseplaneraren (Travel Planner) aplikaciju na mobilni telefon.

Mobilne aplikacije su veoma korisne I predložićemo Vam nekoliko koje možete koristiti dok ste u Geteborgu :

 • Me (za lakše kretanje po gradu, nije potreban wi fi, samo je potrebno da uključite lokaciju)
 • Wayfinder (za lakši pronalazak određene adrese ili lokaliteta koji Vam treba)
 • EasyWay (za praćenje I pronalazak prevoza)
 • Pinterest I Tripadvisor (za više informacija o atrakcijama, restoranima, muzejima itd.)

Sve informacije o javnom gradskom prevozu u Geteborgu možete dobiti klikom na ovaj link (kliknite ovde) ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Geteborg

Geteborg opšte i korisne informacije

Nakon rezervacije avio karte Beograd Geteborg važno je znati sledeće:
Valuta: Švedska kruna – SEK
Vremenska zona: GMT +2 (isto kao i kod nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP C (isto kao i kod nas)
Pozivni broj za zemlju: +46 31
Populacija: 600 hiljada
Udaljenost aerodroma od centra grada: 20 km
Metro sa aerodroma: NE
Taksi sa aerodroma: DA
Shuttle Bus: DA

Aerodrom Geteborg (GOT)

Aerodrdom u Geteborgu (Göteborg Landvetter – GOT) je zvanično jedini aerodrom koji služi gradu i regionu Geteborga u Švedskoj. Drugi je najprometniji aerodrom u Švedskoj, odmah posle Arlanda aerodroma u Stokholmu. Nalazi se 20 km jugoistočno od centra Geteburga. Godišnji promet putnika je preko 7 miliona.

Kako sa aerodroma do Geteborga

Sa aerodroma do centra Geteborga možete doći taksijem, autobusom ili ukoliko iznajmite auto (rent a car).

Sadrzaj: avio karte Beograd - Geteborg
Online avio karte Beograd Geteborg (GOT)
Jeftine avio karte za Geteborg (GOT) iz okruženja
Let do Geteborga
Hotelski smeštaj u Geteborgu
Šta videti u Geteborgu
Javni prevoz u Geteborgu
Geteborg opšte i korisne informacije
Aerodrom Geteborg (GOT)
Kako sa aerodroma do Geteborga

Promocija Avio karte Beograd Geteborg

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Geteborg. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Geteborg (GOT)

  Avio kompaije - Geteborg (GOT)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air