avio karte
Beograd – Hanover

Promocije avio karata Beograd – Hanover


Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Hanover. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.


Avionske karte Beograd – HanoverOnline jeftine avio karte Beograd Hanover (HAJ)

Hanover se nalazi u severnom delu Nemačke, na reci Lajne, na oko 150 km od Severnog mora, u saveznoj državi Donja Saksonija i glavni je grad istoimenog regiona. Sa 518.000 stanovnika, Hanover je centar severne Nemačke i 13. grad po veličini u državi.

Najpovoljnije avio karte Beograd Hanover se kreću se od 49 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom. Ova cena je dostupna kod low cost avio prevoznika ”Wizz Air”.

Jeftine avio karte Beograd Hanover mogu se dobiti ukoliko uradite besplatnu rezervaciju dosta ranije, čak i do 6 nedelja pre Vašeg putovanja.

Avio karte Beograd Hanover, onosno let na ovoj relaciji odvija se četvrtkom i nedeljom.

Avio karte Beograd Hanover
Image by falco from Pixabay

Jeftine avio karte za Hanover (HAJ) iz okruženja

Napovoljnija cena avio karte Budimpešta Hanover iznosi oko 49 €. Najjeftnija cena avio karte iz Skoplja do Hanovera se kreće od 47 € a iz Bukurešta oko 57 €. U pitanju su direktni letovi sa low cost avio kompanijom ”Wizz Air”.

Let do Hanovera

Let iz Beograda do Hanovera traje oko 2 sata. Radi se o direktnom letu avio kompanije „Wizz Air”.

Avio karte Beograd Hanover, odnosno let na ovoj relaciji se obavlja direktnom linijom koja saobraća četvrtkom I nedeljom.

Avio kompanija „Wizz Air” u svoje cene avionskih karata usključuje, pored aerodromskih taksi, samo ručni prtljag težine do 8 kg, dok se redovan prtljag (torba/kofer) dodatno naplaćuju.

Hotelski smeštaj u Hanoveru

Nemačka kategorizacija se zasniva na standardima koje je propisalo nacionalno udruženje hotelijera i za klasu su bolji nego kategorizacije u Italiji, Grčkoj i Srbiji.

Ukoliko nemate prevelike zahteve u pogledu kvaliteta smeštaja, možete rezervisati i hotele sa 2*.

Cene noćenja po osobi se mogu naći po ceni od oko 25 evra. Hoteli u Hanoveru vrlo često nude samo uslugu smeštaja, dok se doručak doplaćuje (od 5 do 15 evra).

Nakon rezervacije avio karte Beograd Hanover, ukoliko zatražite dostavićemo Vam ponudu hotelskog smeštaja.

Šta videti u Hanoveru

Hanover je grad sajmova poznat po CeBIT-u i Hannover Messe, a 2000. godine je bio domaćin svetske izložbe Expo 2000. Pored toga što je Hanover sajamski grad, on je i festivalski centar poznat po atrakciji Oktoberfest Hanover jednoj od najvećih svetkovina na svetu.

Hanover je takođe veoma značajan kulturni centar sa velikim brojem svetski poznatih muzeja, galerijama i pozorištima. Njegovi ogromni parkovi i bašte  opravdavaju nadimak da je Hanover „Grad u državi“.

Izuzetno lep grad prepun atrakcija koji poseduje za svakog po nešto. Predložićemo Vam TOP 7 destinacija koje bi trebali da posetite ako se nađete u Hanoveru:

 1. Marktplatz se nalazi u centru starog grada. Stara arhitektura usklađena je sa neoklasičnim zgradama i predstavlja zaista predivan prizor za sve posetioce.
 2. Opernhaus omiljeno je mesto za sve ljubitelje operskih predstava. Smeštena je u okrugu Georgstrasse.
 3. Gradska kuća je mesto koje obavezno treba posetiti, pogledati postavke o istoriji grada, a zatim i grad sa vidikovca na vrhu. Građevina je smeštena u izuzetnom parku Mašze, pored same reke Lajne.
 4. “Crvena nit” I centar Hanovera – Centar Hanovera je veoma interesantan: ceo je pešačka zona, sa biciklističkim stazama, uličnim sviračima, zabavljačima, a naslonjena na pešačku zonu, nalazi se i pokrivena gradska pijaca, veoma modernog izgleda totalno drugačija od naših. Ako se plašite da se nećete snaći u Hanoveru jer ste u njemu prvi put, verujte nam da je grad osmislio fenomenalnu foru. Pratite “Crvenu nit” – linije po ulicama koje će Vas voditi kroz najlepše delove grada I pokazati njene atrakcije.
 5. Eilenriede šuma i zoološki vrt – Hanover ima čuvenu Eilenriede šumu, vrlo impozantne površine (650 hektara), koja se jednim krakom spušta skroz do jezera kod Gradske kuće. Jedna od glavnih turističkih atrakcija je plovidba čamcem po jezeru. Šuma je divno uređena, sa širokim stazama! U okviru šume nalazi se i veliki zoološki vrt, koji je kompletno uređen pre 10tak godina. Od nosoroga, gorila, pelikana, pa do domaćih životinja – sve je tu – uključujući i veliki zabavni park za decu, rečicu „Zambezi“ koja vijuga po zoo vrtu i po kojoj plove brodići iz kojih možete videti životinje iz vrlo neuobičajenog ugla. Svakih pola sata se održavaju predstave za decu sa raznim životinjama.
 6. Akvarijum “Sea Life” – raznovrsan rečni i morski svet od lokalne reke Leine, preko Karipskog mora pa sve do Amazona. Ovaj podzemni svet je fascinantan: zauzima 3.500 kvadratnih metara i pruža stanište za preko 3.500 vrsta koje žive u vodi. Ono što je ovde još interesantno videti je da je ogroman bazen oivičen staklom i dok šetate pored njega, u vašoj blizini plivaju nesmetano ajkule i kornjače, a stakleni most će vas oduševiti jer ispod njega možete videti krokodile sa Kube. Sjajna destinacija za sve!
 7. Jezero Maschsee – je srce Hanovera. Završeno je 1936. godine i dužine je 2.4 kilometara i širine 530 metara, a gradski je najveći sportski i rekreativni centar, a posebno popularan kako među ljubiteljima plovidbe, tako i plivačima. Jezero je toliko lepo i živopisno da ga ne treba nikako zaobići. Toliko ima lepih stazica i puteljaka, da je idealan za piknike jer uvek možete da se osamite i uživate u prirodi i u miru i tišini, a opet ste u centru grada.

Hanover je grad izuzetno bogate kulture i tradicije. Ali ovo je, pre svega, grad zabave I uživanja. U brojnim restoranima posetioci mogu da uživaju u najboljim nemačkim i stranim jelima. Kafići i barovi nude osveženja od dugih šetnji gradom, a noćni klubovi provod do ranih jutarnjih sati.

Stoga, obezbedite avio karte Beograd Hanover, jer je avantura zagarantovana a i savršen odmor.

Javni prevoz u Hanoveru

Javni prevoz u Hanoveru je odlično organizovan. Možete se voziti, vozom, autobusom, taksijem ili autom.

Mobilne aplikacije su veoma korisne I predložićemo Vam nekoliko koje možete koristiti dok ste u Hanoveru:

 • Maps.Me (za lakše kretanje po gradu, nije potreban wi fi, samo je potrebno da uključite lokaciju)
 • Wayfinder (za lakši pronalazak određene adrese ili lokaliteta koji Vam treba)
 • EasyWay (za praćenje I pronalazak prevoza)
 • Pinterest I Tripadvisor (za više informacija o atrakcijama, restoranima, muzejima itd.)

Sve informacije o javnom gradskom prevozu u Hanoveru možete dobiti klikom na ovaj link (kliknite ovde).

Hanover opšte i korisne informacije

Valuta: Evro – EUR
Vremenska zona: GTM +1 (isto vreme kao i kod nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP C
Pozivni broj za zemlju i grad: (+49) 551
Populacija: preko 530 hiljada
Udaljenost aerodroma od centra grada: oko 11 km
Metro sa aerodroma: NE
Voz sa aerodroma: DA – (S – Bahn I RegionalExpress)
Autbus sa aerodroma: DA
Taxi: DA

Aerodrom Hanover (HAJ)

Međunarodni aerodrom u Hanoveru (HAJ) smešten 11 km severno od grada. Aerodrom opslužuje istočni deo Rurske oblasti. Aerodrom ima preko 6 miliona putnika godišnje.

Kako sa aerodroma do Hanovera

Sa aerodroma do centra grada možete doći taksijem, autobusom, vozom ili ukoliko iznajmite automobil (rent a car).

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Canada
Air France
Air Serbia
Alitalia
Austrian Airlines
Belavia
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Fly Dubai
KLM
Lot
Lufthansa
Montenegro Airlines
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air