avio karte
Beograd – Havana


Avionske karte Beograd – HavanaOnline jeftine avio karte Beograd Havana (HAV)

Najjeftinije avio karte Beograd Havana (HAV), a koje se kreću od 590 € za povratni let sa uključenim svim aerodromskih taksama i prtljagom. Cene avio karata se razlikuju u zavisnosti od sezone.

Havana spada u najpopularnije turističke destinacije, stoga je potrebno uraditi besplatnu rezervaciju koristeći formu iznad ovog teksta, nekoliko meseci ranije pre planiranog putovanja.

Avio karte Beograd Havana
Image by rafarabassa92 from Pixabay

Jeftine avio karte za Havanu(HAV) iz okruženja

Do Havane možete doći i letovima iz gradova iz regiona, kao što su: Zagreb, Sarajevo, Budimpešta. Cene su slične kao i za avio karte Beograd Havana.
Iz Beograda do Havane možete doći sa jednim presedanjem, najčešće u Moskvi, Parizu ili Amsterdamu. Iz Beograda najpovoljnije cene nude avio kompanije “Air France“, “Aeroflot” i “Turkish Airlines“.

Havana avio karte i hotel

Kupovinom avio karte Beograd Havana, možete dobiti jednostavno i našu sjajnu ponudu za smeštaj u hotelima različite kategorizacije u Havani.

Cena smeštaja po danu se kreće u zavisnosti od sezone putovanja i trenutka kada ste se odlučili za putovanje u Havanu, naš savet je ukoliko ranije rezervišete avio kartu i hotelski smeštaj, cena će biti dosta niža.

Izuzetnu bogatu hotelsku ponudu možete pogledati na sledećem linku (kuba hoteli). Kada izaberete odgovarajući hotel slobodno nas kontaktirajte.

Šta videti u Havani

Putovanje na Kubu koje je miks autentične Kube i luksuznog letovališta. Havana je zaista jedan fascinantan grad kojim možete lutati beskrajno dugo i stalno otkrivati neke nove stvari. Prestonica Kube je puna istorijskih mesta, zanimljivih restorana i kafića, uređenih trgova i parkova, lepih zgrada i neobičnih detalja. Gde god da krenete u Havani, videćete nešto što će vam se dopasti.

Obavezno morate videti palatu Muzeja Revolucije, nekadašnju rezidenciju diktatora Batiste, potom Malekon šetalište uz obalu mora, dugo čak 8 km, potom Plaza de la Revolution, poznat po bronzanoj silueti (muralu) Če Gevare. Tu je i njegov citat “Hasta la Victoria Siempre” (Do pobede, uvek).

„El Kapitolio“ – simbol Havane, spada među najposećenija mesta u gradu, izgražen u periodu od 1926.-1929.godine, uz finansijsku pomoć SAD-a. Ovu građevinu porede sa Vašingtonskim Kapitolom.

Centralni Park se nalazi pored El Kapitolia, jedan od glavnih gradskih trgova ukrašen palmama i drugim biljkama i fontanama. U samom centru ovog trga je smeštena statua Hoze Martija, prva statua ovog kubanskog nacionalnog heroja podignuta u zemlji 1905. godine. Na trgu ima tačno 28 palmi koje simbolišu datum Martijevog rođenja.

Trg Revolucije – Najbitniji trg na Kubi, Trg Revolucije je pre svega poznat strancima po čeličnom memorijalu Čegevare, sa citatom Hasta la Victoria Siempre, na zgradi Ministarstva unutrašnjih poslova.

Odmah pored se nalazi memorijal Kamilu Sjenfuegosu, za koji mnogi misle da je Fidel Kastro, sa rečima Vas bien, Fidel.
Paseo del Prado – Nastavljajući se na ulicu uzduž zapande strane Centralnog parka, Paseo del Prado (poznat i kao Paseo del Marti). Predivna promenada je jedna od najstarijih ulica u Havani koja je svoje sadašnje ruho dobila krajem dvadesetih prošlog veka.

Logično je da posetite i predivne plaže dok ste u Havani, najbliža plaža udaljena je 30km i do nje možete stići taksijem. Naziv plaže je „del Este“, velika i predivna u svakom smislu, podeljena je na nekoliko delova.

Dok ste u Havani ono što se smatra must do jeste odlazak na neki od veličanstvenih izleta. Uzbudljiv i nesvakidašnji boravak na Kubi možete ostvariti posetom kuće čuvenog američkog pisca Ernesta Hemingveja, ili odlazak do plantaže duvana i fabrike čuvenih kubanskih cigara, ili nešto dalje do santa Klare, Trinidada…

Izeli smo par preporuka za šta videti ili raditi u Havani, ali kasno je da ovaj grad nudi još mnogo toga za turiste. Ipak je skoro sve u kubanskoj prestonici podređeno strancima.

Besplatno rezervišite avio karte Beograd Havana i prepustite se avanturi!

Javni prevoz u Havani

Javni prevoz u ovom gradu je dobro organizovan, a najčešće se koristi taksi prevoz, koji možete da nađete u svakom delu grada, u bilo koje doba dana.
Sve informacije o javnom prevozu, nazivima autobuskih linija, cenama, redu vožnje možete pogledati na sledećem linku. (javni prevoz Havana).

Havana opšte i korisne informacije

Valuta: Nekima je već poznato da na Kubi postoje dve valute. Jedna je za tamošnje stanovništvo (CUP) i druga, konvertibilni pezos (CUC), koju koriste turisti. Preporučljivo je se novac menja u menjačnici na aerodromu ili u bankama u centru grada (u ulici Obispo, na trgu San Francisco).
Vremenska zona: GTM -4 (-6 sati u nazad u odnosu na nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: utičnice su pljosnate, a ne okruglaste, te je potrebno poneti adaptere
Pozivni broj za zemlju: +53
Populacija: 2.2 miliona stanovnika
Udaljenost aerodroma od centra grada: 15km
Metro sa aerodroma: NE
Voz sa aerodroma: NE
Shuttle Bus: DA

Aerodrom Havana

Međunarodni aerodrom u Havani (HAV), nosi ime po Kubanskom patrioti i pesniku Hoze Martiju (Jose Marti). Udaljen je od Havane 15 km i nalazi se u oblasti Boyeros.

Kako sa aerodroma do grada Havane

Sa aerodroma do Havane možete doći taksijem ili autobusom. Naš predlog je da izaberete taksi i na taj način dođete do Vašeg hotela ili centra grada.

Avio karte Karibi
Polasci Beograd

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Canada
Air France
Air Serbia
Alitalia
Austrian Airlines
Belavia
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Fly Dubai
KLM
Lot
Lufthansa
Montenegro Airlines
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air