avio karte
Avio karte Beograd Hong Kong

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - Hong KongAvio karte Beograd Hong Kong

HONG KONG ponosno nosi epitet „finansijska prestonica Azije“! Pored toga, zauzima visoku poziciju najskupljih gradova za život u 2020.godini, odmah iza Ciriha i Pariza!
Hong Kong je grad-država, okružena Južnokineskim morem, pripada Kini, ali funkcioniše kao zasebna administrativna teritorija za oko 7.5 miliona ljudi! Ovo je prostor na kom se nalazi najviše nebodera na svetu, preko 300! Važi za jedan od najsigurnijih gradova na svetu, a u prevodu znači „mirisna luka“.

avio karte Beograd Hong Kong
Image by carloyuen from Pixabay

Online jeftine avio karte Beograd HONG KONG

Rezervišite besplatno avio karte Beograd Hong Kong. Svi Beograd Hong Kong letovi na jednom mestu u par klikova. Avio karta Beograd Hong Kong uz online plaćanje.

Beograd je od Hong Konga vazdušnom linijom udaljen oko 8.570 kilometara. Avio karte Beograd Hong Kong za direktne letove ne postoje, a za tu destinaciju najpovoljnije je da koristite usluge avio kompanije Turkish airlines. Beograd Hong Kong letovi traju od 16-26 sati sa jednim presedanjem. Povratne avio karte Beograd Hong Kong na ekonomskoj klasi, sa uključenim jednim prtljagom i obrokom, koštaju od 530 eura.

Kako bi ste obezbedili što povoljnije avio karte Beograd Hong Kong potrebno je da napravite rezervaciju minimum 45 dana unapred. Takođe povoljne avio karte Beograd Hong Kong možete kupiti ukoliko pratite promocije i akcije na našem portalu.

Sve avio karte Beograd Hong Kong podrazumevaju poseban tretman od strane naših agenata u vidu premium usluge i stalnom podrškom tokom celog putovanja.

Za oko 110 eura skuplje avio karte Beograd Hong Kong su sa prevoznikom avio kompanija Air Serbia i Qatar, a let traje oko 20 sati, sa dva presedanja. Zato, na vreme obezbedite jeftine avio karte Beograd Hong Kong!

Avio karte za HONG KONG iz okruženja

Iz Budimpešte do Hong Konga možete stići koristeći usluge avio kompanija KLM, Airfrance i Turkish airlines. Povratna karta sa jednim presedanjem, jednim prtljagom i obrokom u avionu je otprilike kao i iz Beograda. Let traje od 15-30 sati (zavisi koji let odaberete).
Iz Sarajeva ka Hong Kongu najpovoljniji let nudi avio kompanija Turkish airlines. Cena povratne karte sa jednim presedanjem je od 650 eura, sa uključenim prtljagom i obrokom u avionu. Letovi su od 14-25 sati (zavisi koji let odaberete).

Važne napomene za odlazak u HONG KONG iz Beograda

Za turističku posetu Hong Kongu državljanima Srbije nije potrebna viza za boravak do 14 dana.
Hong Kong je u pojasu vlažne suptropske klime, sa čestim pojavama kiša. Leta su vrela i vlažna. Tajfuni se najčešće javljaju tokom septembra meseca.

Najhladniji meseci su decembar, januar i februar, sa temperaturom oko 15°C. Ako idete turistički u Hong Kong, najbolje je to zadovoljstvo planirati tokom jeseni (oktobar) ili proleća, zbog klime.
Preporuka je da se za put obezbediti polisa putnog osiguranja jer je odlazak u bolnicu skup. Vise informacija o polisama možete pronaci na strani putno osiguranje.

Zvanična valuta je hongkongški dolar (HKD, 1 SGD=0.11 eura, 100 SGD=13 USD). Najbolje je imati američke dolare i njh menjati u lokalnu valutu.

Hong Kong ima vreme +7 sati unapred u odnosu na Srbiju.
Za sve informacije oko odlaska za Honk Kong, a da je vezano se vizni režim, pravila, zakone, pasoše, raspitati se u Ambasadi Republike Kine u Beogradu.

Avio karte Beograd hong Kong tramvaj central
Image by nextvoyage from Pixabay

Hotelski smeštaj u HONG KONGU

Lep, pristojan smeštaj (sopstveno kupatilo, manje sobe), u oblasti Koulun, odakle vam je sve blizu, možete naći i za 10 eura, samo noćenje! Neki od najpopularnijih objekata su Guest house “Taj Super Deluxe”, Guest house “Shanghai Hostel HK”, “New Hoover hostel”, “Crystal hostel”…

Soba za dvoje u nekom jeftinijem hotelu 3* košta od 25 eura (npr. Wi Fi Boutique hotel, Mini hotel Central, Causeway bay, Minimal hotel Culture, Minimal hotel Urban…). Medjutim, postoje i opcije sa hotelima 4*, npr. Best Western, u kom je samo noćenje oko 25 eura. Isto tako, hotel “Ease Causeway bay” je 4* sa super cenom za noćenje od 30 eura, kao i hotel “Rosedale hotel Hong Kong”! To su neki od popularnijih hotela, pa je potrebno na vreme rezervisati sobu, bar mesec dana unapred. Lanac hotela Dorsett nudi sobe od 45 eura, za noćenje, a isto tako zbog popularnosti (ima ih na više lokacija), potrebno je bar dva meseca unapred rezervisati.

Oni koji bi da uživaju u hotelima sa 5*, a da su bliže ostrvu Hong Kong, takvi hoteli koštaju od 80 eura za noć (npr. hotel Mira, Royal plaza, Royal garden, Cordis…). U centralnoj zoni Hong Konga, hoteli sa 5* su od 120 eura za noćenje. Cene zavise i od spratnosti, sobe na nižim spratovima su jeftinije.

Hotel Novotel kod aerodroma nudi noćenje od 105 eura po sobi.

Ukoliko Vam treba pomoć pri odabiru hotela, slobodno nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Hong Kong kako bi smo kreirali ponudu smeštaja prema Vašim zahtevima.

Šta videti u HONG KONGU

Centar grada-države je na ostrvu Hong Kong. Ono je najbliže kontinentalnom delu, a tu je deo grada Koulun. Zanimljivo je ostrvo Lantau, a na putu od aerodrome do Hong Konga prelazi se preko ostrva Tsing Yi.

Za kupoholičare, najveći tržni centar grada, Harbour City je na dužini od preko tri kilometra, a ima skoro 800 prodavnica.

Ne propustiti u 20h program “Simfonija svetlosti”. Tada se ceo Hong Kong, svi neboderi, njih preko 40, prelamaju u raznim laserima, svetlosnim animacijama, bojama, video instalacijama, slikama, a sve to prati muzika. To je najbolje posmatrati iz Kouluna, sa promenade. Ovaj program nalazi se u Ginisovoj knjizi rekorda, kao najbolji svetlosni šou na svetu!

Avio karte Beograd Hong Kng sinfonija svetlosti
Image by StockSnap from Pixabay

Ngong Ping 360 žičara je jedna od glavnih atrakcija države, a to je gondola žičara koja putuje 5.7km između Tung Chung centra grada i Ngong Ping sela na ostrvu Lantau. Putovanje traje oko 25 minuta. Žičara pruža nezaboravan pogled na bujnu zelenu džunglu u unutrašnjosti ostrva Lantau, kao i na okolno Južnokinesko more. Ovo zadovoljstvo košta 235 HKD. Ako želite paket aranžman, sa posetom turističkog sela Ngong Ping, to košta 290 HKD. Za decu od 11 godina je jeftinije. Na 600m od ove stanice žičare, nalazi se Veliki Buda – Tian Tan Buddha.

Neverovatan Tian Tan Buddha od preko 100 tona, visine 34 metra, jedna je od najvećih statua Buda na svetu! Možete se popeti stepenicama do stopala bronzanog Bude, a ima ih 268. U blizini je manastir Po Lin. Sam ulaz kod Bude je besplatan. Do Bude može da se dodje autobusom sa stanice Tung Chung.

Avio karte Beograd Hong Kong Tian Tan Buddha
Image by clachcl0 from Pixabay

Hong Kong-Zhuhai-Macao most (HKZM), arhitektonsko čudo – most dug 55km, od toga 12 km je hongkongški deo autoputa, a za 40 minuta se stiže u Makao. Most ide uz severnu obalu ostrva Lantau. Svakako ga vidite kad sletite na aerodrom, jer jednim delom je izmedju ostrva na kom je aerodrom i ostrva Lantau.

Na ostrvu Lantau je još jedna čuvena atrakcija – Diznilend. Za jedan dan uživanja u atrakcijama najjeftinija karta je 639 HKD. Zbog čestih izmena radnog vremena, najbolje je informisati se na sajtu: www.hongkongdisneyland.com

Peak tower i Sky terrace 428, svakako je atrakcija. Ta terasa je najviša tačka, najviši vidikovac odakle se pruža pogled na svu okolinu! Tu je i šoping mol Peak galleria, sa poznatim brendovima. Do ovog dela može se doći Peak tramvajem (radi svaki dan, na svakih 15-20 minuta, od 7-22h, a donja stanica je na adresi: 33 Garden Road, Central, Hong Kong). Peak tower radi od 10-22h, radnim danima, vikendom od 8 -22h, dok Sky terrace radi od 10-21 radnim danima, a vikendom od 8-21h. Postoji opcija da se objedini ulaznica za tramvaj i Sky terrace za 99 HKD (povratna karta), samo tramvaj povratna karta je 52 HKD i samo terasa je 52 HKD. Treba znati da se na gornjoj stanici može kupiti samo karta za tramvaj.

Muzej Madam Tiso na ostrvu Hong Kong je mesto okupljanja ljubitelja poznatih, da uživaju u voštanim figurama čuvenih lica. Ovde možete da pronadjete posebne tematske delove muzeja, kao na primer Kung fu zona, Modna zona, Zona glamura…Postoje razni popusti, pogodnosti za porodice, paketi ulaznica…

Ako imate vremena i zanima Vas, možete iskoristiti povoljnost da kupite jednu kartu sa kojom možete da posetite Muzej Madam Tiso i Legoland! Takva karta košta 419 HKD.
Muzej se nalazi u zgradi Peak Tower, na platou gde je i Peak galleria. Znači, do muzeja se koristi Peak tramvaj.

Avio karte Beograd Hong Kong pogled sa viktorija pika
Image by moritzklassen from Pixabay

Najviši vrh na ostrvu Hong Kong je vrh Viktorija, 554 m (ime dobio po engleskoj kraljici Viktoriji). Tu se nalazi teleskop, na nekoliko mesta je obeležno kao vidikovac, da se naprave prelepe fotografije okoline. Dovde se može doći sa Peak tramvajem. Sa njim do gornje stanice i odatle oko 20minuta peške do vrha Viktorija.

Na istom ostrvu je Okeanski park sa akvarijumima sa ajkulama, tu su i delfini, foke, morski svet…Važi za najveći park ove vrste na svetu! Ulaznica je 498 HKD, naravno za decu je jeftinije (249 HKD). Radno vreme zavisi od godišnjeg doba.

ZOO vrt i Botanička bašta nalaze se nadomak sedišta Vlade Hong Konga. Ispred zgrade, sa druge strane bulevara, je ogromna fontana, a okolo staze za šetnju, zelenilo, cveće….To već pripada Botaničkoj bašti. U njoj se nalazi i statua engleskog kralja Džordža VI. Ulaz u Zelenu kuću (Green house) se ne naplaćuje.

Glavni trg Hong Konga je Statue square, district Central. To je finansijski i društveni centar države. Okružuju ga bitne gradjevine, medju njima The Hongkong and Shanghai Banking Corporation (HSBC), visine 179m i Bank of China Tower, visine 315m (4.po visini zgrada u Hong Kongu). U okruženju su tržni centri Galeria i Landmark, a u središtu trga je statua Sir Tomasa Džeksona, velikog bankara. Sa druge strane trga je Gradska kuća.

Neboder The Center, poslovna zgrada sa nekoliko kafića na nižim nivoima, ima 73 sprata, a prepoznatljiva po futurističkom foajeu i neonskim svetlima.

Na južnoj obali poluostrva Koulun nalazi se luka Star Ferry, a na ostrvu Hong Kong na severnoj strani. Odavde, sa ovih pristaništa, brodovi prevoze putnike do ostrva Hong Kong, i obrnuto. Ovaj vid prevoza uglavnom je atraktivan i koriste ga turisti, jer su ove površine povezane podvodnim tunelima kroz koje tutnje metroi. Sa karticom Octupus možete platiti kartu za brodić, sesti na gornju palubu i uživati u vožnji. Postoji opcija i za noćno krstarenje, traje 45 minuta. Raspitati se u luci.

Nadomak pristaništa u Koulunu, u luci Viktorija, malo zapadnije, na samoj obali nalazi se Muzej umetnosti (uglavnom kineske fine umetnosti), uz njega je Muzej svemira i astronomije, a malo dalje, takodje uz obalu, prošetajte Avenijom zvezda, koja vas vodi do Bašte Zvezda (Garden of Stars, u kojoj je statua Brus Lija, koji je rodjen u ovom gradu). Sa ove Avenije puca pogled na silne nebodere u centru Hong Konga! Uz Aveniju primetićete i umetnički neobičan, ogroman šoping mol K11 Musea, sa raznim umetničkim instalacijama, kreacijama, tu je i park skulptura….

Za promenu, mala noćna “akcija” može biti odlazak na noćni market – Temple Street Night Market (Koulun). Osetite duh Hong Konga kroz uličnu noćnu pijacu! Ovde ima svega, od igle do locomotive! A kad kupujete – cenkanje je obavezno!

Najznačajniji hram u Hong Kongu je udaljen 12km od centra Hong Konga, severno – Wong Tai Sin. Napravljen je 1921. godine, posvećen taoizmu.

Heritage museum, Muzej nasledja Hong Konga (ulica Man Lam 1,Sha Tin, na obali reke Shing Mun) , predstavlja kombinaciju istorije, umetnosti, kulture Hong Konga. Pored toga, ovde je i posebna kolekcija posvećena Brus Liju. Utorkom ne radi, ostalim danima 10-17h.

Blizu ovog muzeja, nalazi se šoping mol Hilton, a tu je i možda najpristupačniji po cenama, šoping mol New town Plaza. Kod ovog drugog šoping mola je i Gradska kuća Sha tin (deo Hong Konga).

Pokretne stepenice Central Mid – zapanjujuće, fantastično uradjeno! Najduže pokretne stepenice na svetu! Ima 20 pokretnih stepenica sa prelazima, koje od 10h idu na gore, do ponoći.
Sa svih strana gledate prodavnice, restorane, moćete izaći, ući gde želite… besplatno je.

Prošetajte ulicom Holywood Road, sa puno barova, restorana, noćni život je ovde vrlo bučan, aktivan…U ovoj ulici je i hram Man Mo.

U Hong Kongu je popularna i veoma raširena masaža stopala. Pronadjite ili se raspitajte u hotelu, za najbliži masaža-centar, tj. salon. Prepoznaćete ih po neonskom znaku u obliku stopala iznad ulaza.

Opuštanje može biti i na plaži! Jedna od najlepših je Repulse bay beach (na ostrvu Hong Kong, južna obala), Mui Wo (Lantau ostrvo), zaliv Tai long Wan, sa dugom plažom, na jugu ostrva Lantau.

Avio karte Beograd Hong Kong javni prevoz
Image by ekidin from Pixabay

Javni prevoz u HONG KONGU

U Hong Kongu je javni prevoz savršen, perfektno funkcioniše, metroi su možda i najbolji na svetu! Na svim stanicama postoje natpisi na engleskom jeziku.

Javni prevoz (kompanija MTR) obuhvataju metroi, vozovi, tramvaji, autobusi, a tu su i taksi vozila. Ima i brodića, za prelazak sa jedne strane na drugu stranu luke, tj. ostrva.

Najbolja opcija je da na aerodromu kupite Octupuscard (više o njoj pročitati u delu “Kako stići od aerodroma”) i sa njom možete da plaćate svaki vid prevoza po gradu (i mnogo toga još). Kad budete napuštali Hong Kong, u odredjenim ofisima možete tu karticu da vratite i dobićete povraćaj kredita koji vam ostane na njoj. Raspitati se za to odmah prilikom kupovine u “Airport Express Customer Service Centre”, kao i o načinu dopunjavanja.

Naravno, najbrži prevoz je metroom, a i ako vam ne treba, vredi samo provozati se njim.
Treba iskoristiti tramvaj na sprat kao vid upoznavanja grada. Jeste malo sporije, ali puno zadovoljstva pruža. Tramvaji prelaze skoro celo ostrvo Hong Kong, a oni koji žele da se voze sa njim, stanu u red na stanici i čekaju kad mogu da udju, bez guranja.

Aerodrom HONG KONG (HKG)

Otvoren je 1998. godine i važan je regionalni kargo i putnički centar, kao i tranzitna tačka na putu ka Kini, Jugoistočnoj i Istočnoj Aziji. Gradio se 6 godina na ostrvu Ček Lap Kok, a mostovima je povezan sa najbližim ostrovom Lantau. Dobijao je nagradu “Najbolji aerodrome” svake godine od 2001-2005. godine, a ima maksimalnih 5*. Preko njegovih terminal je 2019.godine prošlo oko 71.5 miliona putnika! Održava veze sa preko 200 gradova širom planete. Pod krovom aerodrome posluje preko 220 prodavnica i butika, a možete probati specijalitete u 60 restorana.

Aerodrom Hong Kong ima dva terminala , a Terminal 1 je druga po veličini terminalna zgrada na svetu! Procedura ulaska u državu traje od 5 do 15 minuta, isto toliko je potrebno da se sačeka prtljag na pokretnoj traci. Izmedju terminala 1 i 2 je besplatan “Automated People Mover”, koji ide na svaka 2 minuta. U sali za dolaske Terminala 1 nalaze se i tri info-turistička centra, gde možete dobiti besplatnu mapu grada i sve ostale bitne informacije o gradu i prevozu. Naravno, tu su i menjačnice novca.

Aerodrom poseduje jedan od najvećih tržnih centara u Hong Kongu, a po zakonu, cene ne smeju biti veće nego što su u centru grada-države.
Ovde su sedišta aviokompanija China Airlines i China Eastern Airlines.

Kako doći do/od aerodroma HONG KONG (HKG)

Prevoz od aerodroma do ostrva Kovlun i Hong Kong je odlično organizovan. Aerodrom je udaljen oko 40 km od ovih delova grada-države Hong Kong.

Sve vrste karata za sve prevoze možete dobiti u ofisu Airport Express Customer Service Centre. Najbolje je obezbediti kartu pre ulaska u prevozno sredstvo.

Na svakih 15-30 minuta polaze vozovi “Airport express”, kojima do Hong Kong centralne stanice treba 24 minuta vožnje. Sve stanice imaju pomoćno osoblje koje se uvek nađe pri ruci da pomogne sa stvarima, informacijama, a što je najinteresantnije – besplatno. Ovo je najbrži i najpopularniji vid prevoza od aerodroma do centralnog dela Hong Konga (ili do ostrva Tsing Yi, ili poluostrva Koulun), ujedno i jedna od najboljih aerodromskih veza na svetu!

Cena ove vozne karte, sa karticom Octupus, iznosi 110 HKD. Deca imaju popust (55 HKD).

Šta sve možete plaćati karticom Octupus, i šta predstavlja, pogledajte ovde:
http://www.octopus.com.hk/en/consumer/tourist/what-is-octopus/index.html ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Hong Kong

Kako kao turista obezbediti karticu Octupus, pogledajte ovde:
http://www.octopus.com.hk/en/consumer/tourist/channels/air/index.html

Može da se kupi i karta za jednu vožnju (single ticket), a cena te karte zavisi od dužine vožnje i važi za vožnju u danu kad je kartica kupljena. Na svim metro stanicama postoje aparati na kojima se kupuju ove karte (ljubičasta-za odrasle, od 11 godina i plava-za decu 3-11 godina i starije od 65 godina).

Može se kupiti i povratna karta do aerodroma i važi 30 dana od dana izdavanja.

Više o ovim vrstama karata: http://www.mtr.com.hk/en/customer/tickets/tf_index.html ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Hong Kong

Od aerodroma do centra Hong Konga, okolnih ostrva, Novog Grada (Tuen Mun), postoji 5 autobuskih linija. Zbog raznolikosti cene karata (zavisi od dužine putanje) i različitog operativnog vremena, najbolje je da pogledate mapu stajališta, tabelu sa cenama I vremenom kad saobraćaju pojedini autobusi:
https://www.hongkongairport.com/en/transport/to-from-airport/public-buses.page  ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Hong Kong

Ako odsedate u nekom od glavnih hotela ili u hotelu nekog jakog hotelskog lanca, hotel može poslati svoj autobus po Vas na aerodrom, naravno uz prethodnu rezervaciju. U tom slučaju, takvi autobusi, shuttle-bus servis, čekaju Vas na: Terminalu 1, Counter B18, Arrivals Hall B, Arrivals Level (L5).

Taxi stanica na aerodromu je blizu leve rampe kod Hale za dolaske. Taksi vozila su obojena u tri boje, zavisi na kojoj teritoriji saobraćaju – crvena, zelena i plava. Tako su tarife za vožnju do ostrva Hong Kong od 285 HKD. Više o taxi prevozu, tarifama i zonama pogledajte na:
https://www.hongkongairport.com/en/transport/to-from-airport/taxis.page

Ako želite da pogledate kako izgleda vožnja najnovijim tunelom koji povezuje aerodrom i Novi Grad (Tuen Mun), kao i rute i vožnju od aerodroma do ostrva Lantau: https://tm-clkl.hk/eng/arrangement_tmclkl.html ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Hong Kong.

Sadrzaj: avio karte Beograd - Hong Kong
Online jeftine avio karte Beograd HONG KONG
Avio karte za HONG KONG iz okruženja
Važne napomene za odlazak u HONG KONG iz Beograda
Hotelski smeštaj u HONG KONGU
Šta videti u HONG KONGU
Javni prevoz u HONG KONGU
Aerodrom HONG KONG (HKG)
Kako doći do/od aerodroma HONG KONG (HKG)

Promocija Avio karte Beograd Hong Kong

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Hong Kong. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Kina
Polasci BeogradMagazin - Hong Kong (HKG)

  Avio kompaije - Hong Kong (HKG)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air