avio karte
Avio karte Beograd Istanbul

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - IstanbulOnline avio karte Beograd Istanbul (IST)

Na našem sajtu u svako vreme možete proveriti cenu avio karte Beograd Istanbul i u svakom trenutku napraviti rezervaciju ili kupiti avio kartu online.

Cena avio karte Beograd Istanbul

Visoke sezone, kada su avio karte Beograd Istanbul skuplje su u vreme praznika, prvomajskih i novogodišnjih. Najpovoljnije avio karte Beograd Istanbul se kreću od 99 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom i direktnim letom.

Jeftine avio karte za Istanbul možete rezervisati preko našeg sajta online tokom promocija i akcija ili nas možete kontaktirati putem telefona.

Rezervacija avio karte Beograd Istanbul

Istanbul je jedna od najprodavanijih destinacija, te se jeftina avio karta Beograd Istanbul može nabaviti samo ukoliko se rezervacija obavi nekoliko nedelja pre putovanja.

Pored njih, na liniji Beograd Istanbul (IST) leti i turska nisko budžetna avio kompanija „Pegasus“. Na našem websajtu u svakom trenutku možete napraviti besplatnu online rezervaciju za avio karte Beograd Istanbul u oba smera.

Takodje možete napraviti i rezervaciju za avio kartu Beograd Istanbul ili avio kartu Istanbul Beograd u jednom smeru.

Telefonska rezervacija avio karte Beograd Istanbul

Ukoliko želite da rezervišete klasičnim putem naše kolege ce vam u svakom trenutku izaći u susrte. Dovoljno je da nas pozovete telefon na broj telefona 021 310 1 300 ili na naš mobilni broj 063 51 11 53 .

Svakom trenutku nas možete kontaktirati putem call centra na broj 0800 400 104.

Avio karte Beograd Istanbul direktan let

Avio-kompanije koje saobraćaju na letu Beograd Istanbul su naša nacionalna avio-kompanija „Air Serbia“, kao i nacionalna tuska avio-kompanija „Turkish Airlines“. Ukoliko zelite jeftine avio karte Beograd Istanbul pogledajte cene niskobuđetnog avio prevoznika (low-cost) Pegasus na našem sajtu.

Avio karte Beograd Istanbul
Image by 1963kafkas from Pixabay

Jeftine avio karte za Istanbul (IST) iz okruženja

Avio karte Zagreb Istanbul

Najjeftinija cena aviosnke karte Zagreb Istanbul iznosi 199 € sa uključenim ručnim prtljagom, a iz Zagreba do Istanbula se najjeftinije leti sa jednim presedanjem u nekoj od evropskih prestonica.

Avio karte Sarajevo Istanbul

Najniža cena avio-karte Sarajevo Istanbul iznosi 109 € za povratno putovanje, na direktnom letu koji saobraća svakodnevno sa sarajevskog aerodroma.

Avio Karte za Istanbul iz Budimpešte

Avio karte za Istanbul iz Budimpešte iznosi 119 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom. Let je direktan, a prevoznik je „Turkish Airlines“.

Avio Karte za Istanbul iz Sofije

Najjeftinije avio karte za Istanbul iz Sofije kreće se od 99 €, povratni avionski let, sa uključenim ručnim prtljagom. Let je direktan, nekoliko puta nedeljno.

Avio karte za Istanbul iz Podgorice

Najpovoljnija, odnosno najniža cena avio karte za Istanbul iz Podgorice iznosi 99 €, a za ovu najnižu cenu avio-karte je potrebna rezervacija znatno pre planiranog putovanja.

Na našem vebsajtu pore avio karte Beograd Istanbul možete kupiti i avio karte za sve prave koristeći platne kartice visa, mastercard i american express.

Let avionom do Istanbula

Let iz Beograda do Istanbula traje oko 1 sat i 50 minuta. U pitanju je direktan let avio kompanija „Pegasus“, „Air Serbia“ ili „Turkish Airlines“.

Letovi za avio karte Beograd Istanbul se obavlja direktnom avio-linijom koja saobraća svim danima u nedelji, nekoliko puta dnevno. Jutarnji let, popodnevni let ili večernji let.

Avio kompanije „Pegasus“ i „Turkish Airlines“ u svoje cene avionskih karata usključuju i redovan prtljag, težine do 20 kg („Pegasus“), odnosno težine do 30 kg („Turkish Airlines“).

Istanbul avio karte i hotel

Svakako, uz kupljene avio karte Beograd Istanbul, možete dobiti brzo i našu sjajnu ponudu za smeštaj u hotelima različite kategorizacije u Istanbulu.

Za Istanbul Vam preporučujemo uvek da birate hotele u centru grada, u kvartovima Aksaraj, Laleli, Taksim ili Sultanahmet. Minimalna kategorizacija 4*.

Cena smeštaja po danu se kreće u zavisnosti od sezone putovanja i trenutka kada ste se odlučili za putovanje u Istanbul (što ranije, to bolje, cena smeštaja kao i avionske karte će biti niža), se kreće od 18 € po osobi i jednom noćenju sa doručkom u standard sobi.

Preporučujemo Vam hotel „Asmali“ u Istanbulu sa 4****, lociran u istorijskoj četvrti Sultanahmet, na pešačkoj udaljenosti od najpoznatijih turističkih atrakcija Istanbula.

Više informacija o cenama hotela i samom smeštaju u Istanbulu možete da pogledate na ovom link Fantast Tourist – Hoteli Istanbul

Šta videti u Istanbulu

Ovo je grad izuzetno bogate kulturno-istorijske baštine. Vekovima je predstavljao prestonicu Zapadnog Rimskog carstva, odnosno Vizantije, a potom Otomanske imperije. Preko 1000 znamenitosti se nalazi u ovom gradu, a neke od najpoznatijih su:

Aja Sofija – neverovatna građevina iz vremena vladavine vizantijskog cara Justinijana, 6. vek. Ovaj moćni vladar je želeo da svetu podari najveću crkvu na svetu, kakvu do tada niko vide nije, i u tome je i uspeo. Tokom Otomanske vladavine, crkva je bila pretvorena u džamiju, a danas je to muzej sa sjajnim pričama.

Avio karte Beograd Istanbul Aja Sofija
Image by Eduart Bejko from Pixabay

Topkapi palata – sedište moći Otomanske imperije, odnosno sultanova rezidencija. Nalazi se na Zlatnom rogu, a njeni vrtovi nude fantastične poglede ka Bosforu.

Čitav kompleks, grad u gradu, sa sultanovim privatnim odajama, haremom, odajama za prijem stranih državnika. Luksuz na svakom koraku, baš onako kako to dolikuje sultanima.

Avio karte Beograd Istanbul topkapi
Image by falco from Pixabay

Hipodrom – ostaci antičkog hipodroma iz vremena vladavine cara Justinijana. Na hipodromu se i danas priča o slavnim trkama dvokolicama, kao i o Nika ustanku koji je bio usmeren protiv cara Justinijana, a koji je u krvi ugušen.

Sa ovog mesta su Mleci odneli čuveni četvoropreg i njime ukrasili pročelje balzilike Sv. Marka u Veneciji.

Dolmabahče palata – još jedna fantastična sultanova rezidencija, izgrađena u evropskom duhu, na samoj obali Bosfora sa sjajnim vrtovima. Podeljena je na dva dela, salemluk – muški deo, i Haremluk – ženski deo.

Unutrašnjost je spektakularna, i prava bi bila šteta da posetite Istanbul, a da ne posetite ovu palatu.

Krstarenje Bosforom je nestvarno i vodi Vas u čudesni svet istorije, intriga, bogatstva i moći. Na krstarenju ćete videti najlepša znamenja Istanbula i uživati u čudesnim pričama.

Rumeli Hisar, čuvena tvrđava, Ortakoj džamija sa neodoljivim izgledom, Devojačka kula, mostovi, priče o Mustafi Kemalu Ataturku, ovu nacije,…

Avio karte Beograd Istanbul krstarenje Bosforom
Image by falco from Pixabay

Javni prevoz u Istanbulu

Istanbul je ogroman grad, i gotovo da je nemoguće da ga obilazite a da ne koristite sredstva javnog prevoza. Sve je odlično organizovano, i u Istanbulu su Vam na raspolaganju autobusi, tramvaji, metro, brod, dolmuš i taksi.

Kako funkcioniše, mape prevoza, cene karata i sve druge informacije oko javnog prevoza u Istanbulu, možete dobiti jednostavnim klikom na sledeći link: JAVNI PREVOZ U ISTANBULU

Istanbul opšte i korisne informacije

Valuta: Turska lira – TRY
Vremenska zona: GTM +3 (1 sat u napred u odnosu na nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP F (kod nas se koristi TIP C)
Pozivni broj za zemlju: +90
Populacija: 15.5 mil
Udaljenost aerodroma od centra grada: 20 km
Metro sa aerdorma: NE
Voz sa aerodroma: DA
Shuttle Bus: DA

Avio karte Beograd Istanbul aerodrom
Image by Şinasi Müldür from Pixabay

Aerodrom Istanbul

Aerodrom u Istanbulu je jedan od najvećih aerodroma na svetu, udaljen 35 km od centra Istanbula.

Nalazi se u Evropskom delu grada Istanbul. Aerodrom poseduje 4 terminala i 6 pisti. Više od 100 avio kompanija koristi usluge aerodroma, kao i Turska nacionalna kompanija Turkish Airlines.

Informacije o novom aerodromu u Istanbulu, kao i sadržaje možete pogledati (aerodrom Istanbul).

Aerodrom istanbul letovi

Vise informacija o o polascima sa aderodroma Istanbul možete pronaci na ovo linku aerodrom Istanbul odlazni letovi

Ukoliko su vam potrebne informacije o dolaznim letovima na aerodrom Istanbul njih možete pronaci na linku aerodrom Istanbul dolazni letovi

Kako sa aerodroma do Istanbula

Sa aerodroma do grada možete doći taksijem, autobusom ili ukoliko izaberete da rentirate auto na aerodromu.

Postoji veliki broj autobuskih linija koje voze do i sa aerodroma, a vreme putovanja varira od 15-90 minuta u zavisnosti do krajnje destinacije u Istanbulu. Više informacija o javnom prevozu možete videti (ovde) .

Taksijem od aerodroma do centra Istanbula možete stići otrpilike za 35-60 minuta u zavisnosti od gužve u saobraćaju. Više informacija možete videti na sledećem linku (ovde).

Sadrzaj: avio karte Beograd - Istanbul
Online avio karte Beograd Istanbul (IST)
Jeftine avio karte za Istanbul (IST) iz okruženja
Let avionom do Istanbula
Istanbul avio karte i hotel
Šta videti u Istanbulu
Javni prevoz u Istanbulu
Istanbul opšte i korisne informacije
Aerodrom Istanbul
Kako sa aerodroma do Istanbula

Promocija Avio karte Beograd Istanbul

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Istanbul. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Turska
Polasci BeogradMagazin - Istanbul (IST)

Avio kompaije - Istanbul (IST)Pogledajte ostale ponde avio karata:

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Baltic
Air Cairo
Air Canada
Air France
Air Serbia
American Airlines
Austrian Airlines
British Airways
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Eurowings
Fly Dubai
ITA Airways
KLM
Lot
Lufthansa
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Sri Lankan Airlines
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air