avio karte
Avio karte Beograd Izmir

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - IzmirOnline avio karte Beograd Izmir (ADB)

Avio karte Beograd Izmir su najviše tražene u toku letnje sezone, te je potrebno znatno unapred izvršiti rezervaciju i kupovinu avionske karte, kako bi ste obezbedili najjeftinije avio karte Beograd Izmir.

Najpovoljnija cena avio karte Beograd Izmir iznosi 149 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom od 8 kg.Ova cena može da se dobije isključivo ukoliko se avio karte Beograd Izmir obezbede i nekoliko nedelja pre planiranog putovanja.

Da bi ste osigursli najnižu cenu koju ste pronašli prilikom pretrage uvek možete napraviti besplatnu online rezervaciju avio karte i tako osigurati pronadjenu cenu.

Avio karte Beograd Izmir
Image by slh_altuntas from Pixabay

Jeftine avio karte za Izmir (ADB) iz okruženja

Do Izmira možete doći i letovima iz gradova iz regiona, kao što su: Zagreb, Sarajevo, Sofija, Budimpešta. Letovi su sa presedanjem u Istanbulu. Cene su slične kao i za avio karte Beograd Izmir.

Let do Izmira

Beograd Izmir avion leti  sa presedanjem. Let Beograd Izmir se odvija sa kompanijom „Turkish Airlines“. Preporučujemo Vam da kupite povratne karte koje su svakako povoljnije nego da kupujete posebno karte za oba pravca.

Izmir avio karte i hotel

Izmir je metropola na obalama Egejskog mora na zapadu Turske. Treći grad po veličinu u Turskoj sa 3,5 miliona stanovnika je druga po veličini luka u Turskoj i važan ekonomski centar zemlje.

Najpovoljnije cene za avio karte do Izmira je sa „Turkish Airlines“ avio kompanijom. Preporučujemo Vam hotele sa minimum 3 ili 4 zvezdice.

Avio karte Beograd Izmir ribarski camci
Image by Dilaver Komur from Pixabay

Šta videti u Izmiru

Jedan od najljepših gradova u Turskoj, nalazi se na zapadnom delu odnosno istočnom Sredozemlju i radi se o Izmiru. Smyrna je drevni naziv grada. Poznat je kao izrazito lučki grad, a značajno se razlikuje od ostalih delova Turske budući da je grad dosta moderan i liberalan.

U gradu preovladava umereno klima sa izuzetno toplim letima i blagim zimama.

Grad duge istorije i tradicije koja doseže i do 3.500 godina unazad je svoj najveći procvat doživeo za vreme Ahajskog perioda i perioda Aleksandra Velikog kada grad postaje metropola. Grad kasnije pada u ruke Rimskog carstva, Vizantije.

Ono što predstavlja srce Izmira je Sahat kula na centralnom gradskom trgu, koja je ujedno i simbol grada, a pored nje i Konak džamija, jedna od lepših džamija u Turskoj. Kažu da je Sahat kula izgrađena kao poklon sultanu „Aleksandrijskim stilom“.

Avio karte Beograd Izmir sahat kula
Image by Haldun Öztürk from Pixabay

Pored Sahat kule, veliko znamenje grada jeste spomenik Kemal Paši Ataturku, prvom predsedniku Turske Republike, „ocem nacije“.

Izmir Clock Tower je istorijsko kulturni sat, smešten na Konak trgu. Izgrađen početkom 20. veka, ima 4 fontane i visok je 25m.

Jedan od najživahnijih delova Izmira smestio se u strogom centru grada. Kemeraltı je tržišni bazar koji mnogi nazivaju srcem Izmira. U njemu možete pronaći zaista sve što možete zamisliti.

Jedna od istorijsko turističkih važnih destinacija je stara Agora. Stare helenističke i novo romanske Smyrna forme te ostatke građevina danas možete videti na otvorenom muzeju u Izmiru pod nazivom Izmir Agora.

Drevne ruševine Ephesusa nezaobilazna su stanica svakog turista u Izmiru. Najbolje sačuvani klasični antički grad u istočnom Mediteranu pripada upravo Ephesusu. Takođe, nalaze se i brojni drugi hramovi, hram Artemide…

Javni prevoz u Izmiru

Za vožnju autobusima, trajektima koji su deo gradskog prevoza, ili metroom, u Izmiru možete kupiti “Kentkart” – gradsku kartu koja u sebi ima kredit za do 5 vožnji i koju morate očitati na automatu unutar vozila.

U Izmiru postoji i nekoliko linija železnice (İzmir Metrosu), od kojih je samo jedna (crvena) podzemna. Osim metora, gradski prevoz čine još autobusi i dolmuši.

Za više informacija o javnom prevozu u Izmiru pogledajte na sledećem linku (kliknite ovde).

Avio karte Beograd Izmir marina
Image by Muratcan Kırmızıgül from Pixabay

Izmir opšte i korisne informacije

Valuta: Turska lira – TRY
Vremenska zona: GTM +3 (1 sat u napred u odnosu na nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP F (kod nas se koristi TIP C)
Pozivni broj za zemlju: +90
Populacija: 3,5 mil
Udaljenost aerodroma od centra grada: 12 km
Metro sa aerodroma: NE
Voz sa aerodroma: NE
Shuttle Bus: DA

Aerodrom Izmir

Izmir Adnan Mendreres (ADB) je aerodrom nazvan po bivšem premijeru grada Izmira. Udaljen je 12 km od centra Izmira i godišnje usluži preko 12 miliona putnika.

Kako sa aerodroma do grada Izmir

Sa aerodroma do grada Bodruma možete doći ukoliko iznajmite auto, vozom, autobusom ili taksijem.

Sadrzaj: avio karte Beograd - Izmir
Online avio karte Beograd Izmir (ADB)
Jeftine avio karte za Izmir (ADB) iz okruženja
Let do Izmira
Izmir avio karte i hotel
Šta videti u Izmiru
Javni prevoz u Izmiru
Izmir opšte i korisne informacije
Aerodrom Izmir
Kako sa aerodroma do grada Izmir

Promocija Avio karte Beograd Izmir

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Izmir. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Turska
Polasci BeogradMagazin - Izmir (ADB)

  Avio kompaije - Izmir (ADB)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air