avio karte
Avio karte Beograd Karlsrue

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - Karlsrue / Baden-BadenJeftine avio karte Beograd Karlsrue

Za Karlsrue se kaže da je “grad zabave”, ali i „centar pravde“. Posle I svetskog rata, ovde je uspostavljeno sedište Saveznog Ustavnog suda i Saveznog suda pravde Nemačke. Grad je gradjen planski, na mestu koje je bilo prazno pre početka gradnje Palate Karlsrue.

Danas je drugi po veličini grad u pokrajini Baden-Wirtemberg, sa oko 315.000 stanovnika. Smešten je na desnoj obali reke Rajne. U gradu postoji čak 9 institucija visokog školstva, a najčuveniji je Tehnološki Institut.

Baden-Baden je oduvek privlačio aristokratiju, koja je dolazila ovde da uživa u zelenilu, parkovima, okolnim šumama, u Kazinu … I danas privlači mnoge turiste, koji koriste blagodeti mineralne vode u banjskom kompleksu Baden-Badena.

Avio karte Beograd Karlsrue
Image by Cornelia Schneider-Frank from Pixabay

Online jeftine avio karte BEOGRAD KARLSRUE / BADEN BADEN

Beograd je udaljen od Karlsruea oko 1.240 kilometara, a od Baden-Badena 1260 kilometara (putem preko Hrvatske, Slovenije i Salcburga), a vazdušnom linijom 1030 kilometara.

Let Beograd Karlsrue traje oko 2h ukoliko letite sa avio kompanijom Wizair, koja ima direktan let (ne svakim danom). Povratna karta je od 180 eura (bez prtljaga), a na sajtu aviokarta.rs, možete pratiti razne akcije i promotivne cene.

Avio karte za KARLSRUE / BADEN BADEN iz okruženja

Iz Temišvara postoji direktna veza sa Karlsrue, sa Wizair-om (ne svakim danom), a povratna karta je od 120€.
Iz Skopja postoji direktan let sa Wizair-om, ne svakim danom, a povratna karta je od 168€.

Napomene za putovanje u KARLSRUE/BADEN BADEN

Vremenska zona je ista kao u Srbiji. Valuta plaćanja je euro.

Za pomoć našim gradjanima, za one koji su u regiji pokrajine Baden Wirtemberg (u kojoj se nalazi Karlsrue i Baden-Baden), najbliži konzulat je u Stutgartu. Nalazi se na adresi: Taubenstrasse 4, ili pozvati na telefon: + 49711 / 601-706-0.

Avio karte Beograd Karlsrue Zoo
Image by sevenofnine-bw from Pixabay

Hotelski smeštaj u KARLSRUE/BADEN BADENU

Što se tiče smeštaja u okolini aerodroma, hotel „B&B hotel Baden Airpark“ je odmah do zgrade terminala (noćenje, dvokrevetna soba 68€).

Na par kilometara od aerodroma je privatan hotel Badischer Land gasthof Hirsch – 115€ dvokrevetna soba sa doruckom. Zatim, hotel „Zum Schwam“, 3 kilometra od aerodroma ka Karlsrue, dvokrevetna soba sa doruckom je 98€.

U istom naselju je i hotel Waldhaus, u kom je ista soba, bez dorucka, 90€.

Na putu do grada Karlsrue, je mesto Rastatt, u kom ima desetak hotelskih objekata, medju njima je hotel Best Western, 3*. Ovde je dvokrevetna soba, noćenje, od 70€. U obliznjem Ibisovom hotelu, 3*, dvokrevetna soba je od 72€.

Pansioni u Rastatu su od 45€ (dvokrevetna soba).

U Baden-Badenu hotel Leonardo Royal hotel je 89€ (dvokrevetna soba, samo spavanje). Guest house, u centru mesta, „Nathalie Leser“ i hotel „Neuer Karlshof“ su 50€, a malo skuplji je hotel Rose, 3*.

Dobra opcija u Baden-Badenu je hotel „Holiday Inn express“, 89€ za dvokrevetnu sobu sa doruckom, ili na par kilometara od centra, za 80-85€ sa doruckom (Deutscher Kaiser, Gasthaus Linde, hotel Altenberg…).

U Karlsrue hoteli sa 3* u zoni centra i u okolini su od 60-80€ (dvokrevetna soba, spavanje) – Maurer, Newton Karlsrue, SEEGER Living Classic East, SEEGER Comfort downtown, Lowe am Tiergarten, Barbarossa…

Dobra opcija sa doruckom moze biti hotel Santo, 4*, nedaleko od centra, za 69€ (dvokrevetna soba). Privatni apartmani su od 35-50€. Hoteli sa 4*, samo spavanje, su u centru i okolini od 70-90€ (Allee, Arthotel ANA Eden, SEEGER Living Premium Downtown, Schlosshotel…).

Avio karte Beograd Karlsrue
Image by dlohner from Pixabay

Šta videti u KARLSRUE I BADEN BADENU

ZKM – Centar umetnosti i medija, u zgradi nekadašnje fabrike municije. Ovde se nalazi kolekcija savremene, moderne umetnosti i deo posvećen modernim medijima (film, muzika, mediji, performanse…).

Objekat se nalazi na adresi Lorenzstrasse 19. Ulaznice se kupuju online, na sledećoj stranici: https://shop.zkm.de/Tickets/

Schloss Karlsrue – Palata Karla III Viliama, vojvode od Badena, koji je osnovao grad, sagradio je palatu 1715.godine, a plan grada je takav da svi glavni putevi vode ka Palati. Skoro dva veka je Palata bila sedište vojvoda i knezova od Badena.

Danas je u Palati Regionalni muzej Badena. Ovde se mogu videti predmeti iz antičkog perioda, praistorije, pa do klasičnog perioda razvoja pokrajine Baden-Virtemberg.

Takodje, jedan deo prikazuje nameštaj, porcelanske predmete, oružje, vojvodin radni kabinet i istorijat Palate.
Adresa: Schlossbezirk 10, Muzej ne radi ponedeljkom, ostalim danima do 17h, vikendom do 18h.

ZOO vrt je otvoren 1865.godine, pa je tako jedan od najstarijih javnih ZOO vrtova u Nemačkoj. Prostire se na 22 ha. Danas ima oko 2000 životinja. U sklopu vrta je i Japanska bašta, jedna od prvih te vrste u Nemačkoj, otvorena 1918.godine. Zanimljivo je hraniti slonove i pingvine (proveriti satnicu na ulazu).

ZOO je na adresi Am Festplatz 9 (severni ulaz). Ulaznice se rezervišu na sledećoj stranici: https://zoo-karlsruhe.ticket¬fritz.de (odrasli 12€ , deca imaju popust).

Europabad – kompleks bazena, spa centar, sauna, tobogani, sportske hale… Nalazi se uz obalu reke Alb, par kilometara jugozapadno od centra grada. Adresa: Hermann-Veit strasse 5.

Botanička bašta – prva bašta je formirana za vreme grofa Karla Frederika, kao gradska bašta, jugozapadno od Palate. Ovde raste 20 vrsta egzotičnog drveća, a tu je i mediteranska vegetacija. Ulaznica za odrasle je 3 €.

Avio karte Beograd Karlsrue
Image by 13364784 from Pixabay

Gradska galerija ima kolekciju slika iz perioda 17-18.vek, holandski i francuski slikari (Direr, Pizaro, Rubens, Delakroa, Gogen…), a prikazuje predmete umetničke vrednosti starosti od osam vekova.

Zgrada u kojoj je Galerija je iza Botaničke bašte, a napravljena je polovinom 19.veka. Jedan deo je posvećen umetnicima do polovine 20.veka (Kandinski…).

Državni Prirodno-istorijski muzej – Staatliches Museum für Naturkunde je mesto gde možete videti zoo kolekcije, forme i funkcije modela iz prirode, odeljak iz geologije, paleontologije, botanike, a tu je i terarijum…

Objekat je nekada bio kabinet kurioziteta vojvotkinje Karoline-Lujze od Hesse-Darmstadt dinastije.
Adresa: Erbprinzenstraße 13, ne radi ponedeljkom, a ostalim danima od 9.30-17h (vikendom do 18h).
Ulaznica za odrasle je 7€, a za decu do 6 godina je besplatno.

Nadomak Muzeja nalazi se prelepa katolička crkva posvećena Sv.Stefanu, a gradjena po uzoru na rimski Panteon.

Izgradjena je u pomen i posvećena Stéphanie de Beauharnais, polusestri Napoleonove prve žene Džozefine i naslednice dinastije prinčeva iz Monaka. Adresa: Erbprinzenstra.14.

Marktplatz – glavni trg, sa čuvenom piramidom u centru, kao jedan od prepoznatljivih simbola grada. Piramida je jednom stranom okrenuta ka parku i Palati. Sa suprotne strane, na Trg gleda i Gradska kuća. U tom središtu je grob osnivača grada, grofa Karla III Viliama, a radjen po uzoru na egipatske piramide.

Avio karte Beograd Karlsrue palata Gottesaue
Image by Portraitor from Pixabay

Kaiserstrasse – „Carska ulica“, glavna šoping ulica u gradu.

Majolika državna manufaktura – u parku iza Palate. Fabriku je osnovao Veliki vojvoda Frederik I početkom 20.veka i još uvek radi. U sklopu fabrike je šop, gde se možete upoznati sa razvojem proizvodnje keramičkih pločica, načinom izrade, crtanja, umetničkim stilovima…

Izletište Turmberg, sa najstarijim funikularom u Nemačkoj, od 1888.godine radi neprestano. Ide do vrha 246m, gde se nalazi ostaci nekadašnje utvrde i panoramska terasa na okolinu. Nalazi se oko 9 km istočno od Glavne železničke stanice Karlsrue.

Palata Karlsburg, u delu grada koji se zove Durlach. Palata je bila sedište vojvoda i grofova 150 godina (izgradio ju je grof Karlo II od Badena), dok Karlo III Viliam nije osnovao Karlsrue, 1715.godine.

U njoj se održavaju razni balovi, skupovi, koncerti, proslave…Adresa: Pfinztalstr.9.

Palata Gottesaue – danas je tu Biblioteka za Visoku školu muzike, kao i Univerzitet muzike. Palata je u stilu renesanse, gradjena da bude letnja rezidencija grofova, u 17.veku. Adresa: Am Schloss Gottesaue 7

Avio karte Beograd Karlsrue reka sumrak
Image by Max Gössler from Pixabay

U BADEN-BADENU se izdvaja, od znamenitosti:

Ruska pravoslavna crkva, na adresi: Lichtentalerstr.76. Crkva je otvorena od 10-17h.
U istoj ulici na broju 10 nalazi se Gradski muzej, sa prikazom razvoja mesta i banjskog lečenja.

Malo dalje, u parku, u istoj ulici na broju 8b je još jedan zanimljiv muzej – Museum Frieder Burda, muzej moderne umetnosti, sa jednom od najvećih kolekcija te vrste u Nemačkoj (ne radi ponedeljkom, ostalim danima 10-18h).

Na kraju iste ulice je još jedan muzej – Muzej umetnosti i tehnike. Prikazuje vezu izmedju umetnosti i tehnologije u 19.veku: prve vizuelne masovne medije, prva turistička kretanja, razvoj papirnog novca, revolucije u umetnosti…

Ne radi ponedeljkom, ostalim danima 11-18h. Ulaznica je 7€, a deca do 12 godina besplatno, od 12 godina imaju popust. Inače, Lichterntalerstrasse je aleja duga 2,3km, paralelna sa rekom Oos. Kazino , jedan od najpopularnijih u Nemačkoj.

Banjski kompleks Kurhaus, u čijem vrtu se održava godišnja manifestacija „Letnje noći“. Zanimljiv je Faberge museum, otvoren 2009.godine, posvećen predmetima iz ruske draguljarnice Faberge.

Avio karte Beograd Karlsrue Baden Baden Kurhaus
Image by Th G from Pixabay

Brahmshaus – kuća Johana Bramsa, kompozitora, pretvorena u muzej.

Nedaleko od železničke stanice, uz prugu, nalazi se Postavka Fride Kalo – Art Museum Gehrke-Remund, čuvene španske slikarke (adresa: Güterbahnhofstraße 9, ne radi ponedeljkom, ostalim danima 11-17h, ulaznica 13 €).

Festspielhaus Baden-Baden je druga po veličini festivalska hala u Evropi.

Ostaci rimskih kupatila, termi, pronadjeni polovinom 19.veka. U banjskom kvartu (Baderviertel) je Stiftskirche, glavna crkva u mestu, sa grobovima 14 grofova i vojvoda od Badena. U kvartu se nalazi kompleks Friedrichsbad i Karakala terme.

Baden-Baden je poznat kao banjsko mesto kroz koje protiče mala reka Oos, blizu je francuska granica.

Mesto je okruženo je šumama, pa se tako istočno od naselja uzdiže planina Merkur (668 m), do čijih padina se stiže funikularom, dužine 1.2 kilometra. Tu, kod te gornje stanice funikulara, se nalazi Merkurturm – Kula Merkur.

Aerodrom KARLSRUE/BADEN-BADEN (FKB)

Aerodrom je smešten u Rheinmünsteru, 40km jugozapadno od glavne stanice u Karlsrue i oko 10km zapadno od glavne stanice u Baden-Badenu, nemačka pokrajina Baden Wurttemberg.

U ovoj pokrajini je drugi aerodrom po veličini. Nije daleko ni francuski grad Strazbur, samo 25 km jugozapadno.

Aerodrom je gradjen polovinom 20.veka kao vojni aerodrom, da bi tek 2001.godine se preorjentisao za regionalne komercijalne letove. Danas ima jedan putnički terminal. U 2019.godini imao je preko 1.3 miliona putnika.

Avio karte Beograd Karlsrue
Image by OliverHeim from Pixabay

Kako doći do/od aerodroma KARLSRUE/BADEN-BADEN (FKB)

Kako doći do aerodroma vozom ili autobusom iz više pravaca, pregledajte sve informacije na sledećem linku: www.baden-airpark.de/en/

Ispred terminala su taxi-stajališta. Ako želite da angažujete taxi-vozilo, pogledajte brojeve telefona svih regularnih taxi-udruženja: https://www.baden-airpark.de/en/directions-and-parking/taxi-shuttle-services/taxi-companies/

Na aerodromu se nalaze tri rent-a-car agencije, u kojima možete iznajmiti automobil.

Sadrzaj: avio karte Beograd - Karlsrue / Baden-Baden
Jeftine avio karte Beograd Karlsrue
Online jeftine avio karte BEOGRAD KARLSRUE / BADEN BADEN
Avio karte za KARLSRUE / BADEN BADEN iz okruženja
Napomene za putovanje u KARLSRUE/BADEN BADEN
Hotelski smeštaj u KARLSRUE/BADEN BADENU
Šta videti u KARLSRUE I BADEN BADENU
Aerodrom KARLSRUE/BADEN-BADEN (FKB)
Kako doći do/od aerodroma KARLSRUE/BADEN-BADEN (FKB)

Promocija Avio karte Beograd Karlsrue

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Karlsrue. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Karlsrue / Baden (FKB)

  Avio kompaije - Karlsrue / Baden (FKB)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Baltic
  Air Cairo
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  ITA Airways
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air