avio karte
Avio karte Beograd Kijev

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - KijevJeftine avio karte Beograd Kijev (KBP)

Kijev je glavni grad Ukrajine, bogat istorijom, sa raznovrsnom turističkom ponudom. Krase ga crkve, zelenilo, ulice, arhitektura, parkovi i bogata istorija. On takođe čuva mnoge tajne za koje malo ko zna kao što je npr. Kijev bio najveći grad Evrope u XI veku.

Online avio karte Beograd Kijev

Kijev putovanje uz Air Serbia Beograd Kijev direktno. Avio karte Beograd Kijev dostupne u par klikova. Avionska karta Beograd Kijev uz besplatnu rezervaciju.

Najpovoljnija cena avio karte Beograd Kijev kreće se od 149 €, sa uključenim aerodromskim taksama I ručnim prtljagom od 8 kg. Iz Beograda možete lako stići do Kijeva sa redovnom i direktnom linijom avio kompanije „Air Serbia“ uz avio karte Beograd Kijev ali i linijom avio kompanije „Lot Polish Airlines“ sa jednim presedanjem u Varšavi. Avio karte Beograd Kijev mozete kupiti online na našem portalu ili napraviti besplatnu online rezervaciju.

Avio karte Beograd Kijev takođe možete obezbediti brzo, lako I jednostavno, samo je potrebno da isplanirate Vaše putovanje bar šest nedelja ranije. Takođe ukoliko redovno pratite naše promocije i akcije možete obezbediti znatno niže cene avio karte Beograd Kijev.

.Avio karte Beograd Kijev

Image by Katatonia from Pixabay

Jeftine avio karte za Kijev (KBP) iz okruženja

Najniža cena avio karte Budimpešta Kijev kreće se od 109 € za povratno putovanje sa avio kompanijom “Ukraine International Airlines” u pitanju je direktan let I u cenu su uključene aerodromske takse I ručni prtljag od 8 kg. Cena najpovoljnije avio karte Sofija Kijev je 155 evra sa avio kompanijom “LOT”, u pitanju je let sa jednim presedanjem u Varšavi, a avio karta Zagreb Kijev je od 182 evra.

Let do Kijeva

Let iz Beograda do Kijeva traje oko 1 sat i 50 minuta. U pitanju je direktan let avio kompanije Air Serbia Beograd Kijev. Avio karte Beograd Kijev, odnosno let na ovoj relaciji se obavlja direktnom linijom koja se odvija svakodnevno.

Avio kompanija „Air Serbia” u svoje cene avionskih karata usključuje, pored aerodromskih taksi, samo ručni prtljag težine do 8 kg, dok se redovan prtljag (torba/kofer) dodatno naplaćuju do 55 €.

Hotelski smeštaj u Kijevu

Kijev je zaista pravi simbol Ukrajine, prekriven zelenim površinom, što se može videte na ulicama, parkovima, bulevarima. Prepun atrakcija I zaista spada među najlepše gradove, I privlači veliki broj turista.

Hotelska industrija u Kijevu zaista je doživela napredak I predlažemo Vam da izaberete hotel sa minimalnom kategorizacijom 3* sa uslugom ND ili BB (noćenje sa doručkom). Cena po osobi I po danu iznosi od 20-30 €.

Kao i avio karte Beograd Kijev, isto tako i smeštaj je potrebno rezervisati nekoliko nedelja ranije, ukoliko želite da cene budu što povoljnije. Više informacija o hotelskom smeštaju I cenama u Kijevu možete dobiti ukoliko nas kontaktirate prilikom kupovine avio karte Beograd Kijev.

Avio karte Beograd Kiev crkva
Image by Zephyrka from Pixabay

Šta videti u Kijevu

Kijev je bio centar kulture i vojne moći i čak pedeset puta veći od tadašnjeg Londona i deset puta veći od tadašnjeg Pariza. Najveći grad u Evropi u period od 1016.-1054. Godine. Nalazi se na severu zemlje na obalama moćne reke Dnjepar. Impresivni Kijev, koji je uspeo da uskladi tradiciju sa modernim dobom.

Puno je toga što mora da se vidi u Kijevu, ali preporučićemo Vam top 7 atrakcija koje morate da posetite kada se nađete u Ukrajinskoj prestonici:

Kijevsko – pečerska lavra je pravoslavni manastir sagrađen u XI veku, jedan od glavnih gradskih simbola, najvažniji religiozni kompleks u zemlji i najposećenija turistička atrakcija u Kijevu.

Spomenik Majke Otadžbine – podignut u čast herojima Sovjetskog Saveza. Ovaj monumentalni čelični spomenik je visok 62 m – a ukupna visina strukture zajedno sa bazom iznosi čak 102 m. Međutim, statua je trebalo da bude još viša – ali je mač koji Majka Otadžbina drži isečen da ne bi bio viši od krsta na Kijevsko-pečerskoj lavri. Impresivni monument, zaista vredi videte.

Avio karte Beograd Kijev spomenik majci otadzbini
Image by Артём Апухтин from Pixabay

Podil je jedno od najstarijih naselja u gradu i nekadašnji centar Kijeva. Danas je ovo urbani deo grada gde se nalazi nekoliko znamenitosti poput Samsonove fontane, restorani i kafići i dva velika trga, uključujući poznati Poštanski trg.

Zlatna kapija je bila glavna kapija gradske fortifikacije u 11. veku, za vreme Kijevske Rusije. Izgradnju današnje kapije su pratile razne kontroverze, prvobitno jer se ne zna kako je originalna kapija izgledala. Kako god, rekonstruisana kapija je danas jedna od glavnih atrakcija u gradu, gde se može saznati više i o kapiji i o istoriji Kijeva.

Nacionalni muzej istorije Ukrajine – Oko 800.000 muzejskih eksponata, podeljeno je u osam tematskih delova, koji reflektuju različite aspekte istorije Ukrajine, od praistorije do danas. Muzej ima bogatu zbirku arheoloških i etnografskih pronalazaka, novčića, oružja, umetničkih dela i starih knjiga.

Panoramska ulica je jedno divno mesto koje treba obići. Par metara pred početak spusta, sa njegove istočne strane se nalazi Staro kijevsko brdo, sa kog se prostiru spektakularni pogledi na Donji grad i reku Dnjepar. Ovde je smešten i Nacionalni muzej istorije.

Trg nezavisnosti ili Majdan nezavisnosti (Hreščatik) je glavni trg u Kijevu mesto gde su se sve od ukrajinske nezavisnosti održavali politički skupovi i demonstracije.

Ovde su se odigrale Narandžasta revoluciju krajem 2004. i početkom 2005. Godine – ime za proteste koji su usledili nakon pokradenih predsedničkih izbora i Euromajdan, niz demonstracija koje su počele 2013. godine nakon što je tadašnja vlada odbila da potpiše sporazum o integraciji sa Evropskom Unijom.

Postoje brojne druge atrakcije, ulice kao što je Andrejevski spust, raznorazni muzeji kao što su muzej Mihaila Bulgarkova, muzej jedne ulice, muzej Korupcije, nacionalni muzej Černobil, Državni muzej Tarasa Ševčenka I mnogi drugi.

Avio karte Beograd Kijev opera
Image by princze from Pixabay

Nekada je bio proglašen najzelenijim gradom evrope. I danas je ovaj grad poznat po svojim zelenim parkovima za duge šetnje, uživanje i opuštanje. Holosijvski park je jedan od parkova u kome se stanovništvo svakodnevno okuplja. Pored lepog zelenila, ovde se nalaze i i jezera, koja izgledaju neverovatno.

Nadamo se da smo Vam malo približili predivni Kijev i da kada nađete vremena uspreti da ga obiđete a pre toga rezervišite avio karte Beograd Kijev.

Javni prevoz u Kijevu

Kijev je ogroman grad I da biste mogli da ga iztražite kompletno, morate koristiti usluge javnog prevoza ili taksi vozilo. Javni prevoz je veoma popularan I veoma razvijem u gradu I dosta je olakšavajući za korišćenje za putnike koji imaju limitiran budžet. U gradu se nalazi metro, autobusi, mini-busevi, tramvaji, trolejbusi I funicular kao sredstvo javnog prevoza.

Obično red vožnje počinje svakog dana oko 6 ujutro I završava sa radom oko 11 uveče. Kao što je karakteristično za velike gradove, otprilike u razmaku od 8 do 9h ujutro I 5 I 7h posle podne najveće su gužve u saobraćaju kao I u javnim prevozima, stoga Vam preporučujemo da izbegavate ove satnice za korišćenje javnog prevoza I da koristite taksi.

Mobilne aplikacije su veoma korisne I predložićemo Vam nekoliko koje možete koristiti dok ste u Kijevu :

  • Maps.Me (za lakše kretanje po gradu, nije potreban wi fi, samo je potrebno da uključite lokaciju)
  • Wayfinder (za lakši pronalazak određene adrese ili lokaliteta koji Vam treba)
  • EasyWay (za praćenje I pronalazak prevoza)
  • Pinterest I Tripadvisor (za više informacija o atrakcijama, restoranima, muzejima itd.)

Više informacija o javnom prevozu, možete pronaći na sledećem linku (kliknite ovde). ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Kijev.

Kijev opšte i korisne informacije

Valuta: Grivnja – 1 € = oko 30 grivnji
Vremenska zona: GTM +2 (1h ispred nas)
Struja: 230 Volti
Utičnica za struju: TIP C i F
Pozivni broj za zemlju i grad: +380 44
Populacija: 2,8 miliona
Udaljenost aerodroma od centra grada: oko 29 km
Voz sa aerodroma: DA (link)
Autbus sa aerodroma: DA (link)
Taxi: DA (link)

Aerodrom Kiev (KBP)

Međunarodni aerodrom Boljispolj (KBP) je glavni i najpromentniji aerodrom Kijeva. Udaljen je od centra grada 29 km istočno. Na aerodromu se nalazi sedište nacionalne avio kompanije “ Ukraine International Airlines“. Najprometniji je aerodrom u Ukrajini sa godišnjim prometom preko 12 miliona putnika.

Kako sa aerodroma do Kijeva

Sa aerodroma do centra grada možete doći taksijem, autobusom, vozom ili ukoliko iznajmite automobil (rent a car).

Sadrzaj: avio karte Beograd - Kijev
Online avio karte Beograd Kijev
Jeftine avio karte za Kijev (KBP) iz okruženja
Let do Kijeva
Hotelski smeštaj u Kijevu
Šta videti u Kijevu
Javni prevoz u Kijevu
Kijev opšte i korisne informacije
Aerodrom Kiev (KBP)
Kako sa aerodroma do Kijeva

Promocija Avio karte Beograd Kijev

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Kijev. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Kijev (KBP)

Avio kompaije - Kijev (KBP)Pogledajte ostale ponde avio karata:

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Baltic
Air Cairo
Air Canada
Air France
Air Serbia
American Airlines
Austrian Airlines
British Airways
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Eurowings
Fly Dubai
ITA Airways
KLM
Lot
Lufthansa
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Sri Lankan Airlines
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air