avio karte
Avio karte Beograd Kopenhagen

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - KopenhagenAvio karte Beograd Kopenhagen

Kopenhagen je najveći I glavni grad države Danske. Današnji naziv grada je iskrivljen naziv starog naziva koji u prevodu znači Trgovačka luka. Ovaj grad je privredno, političko i kulturno središte zemlje. Kopenhagen je glavni, i najveći grad države Danske.

Današnji naziv grada je iskrivljen naziv starog naziva koji u prevodu znači Trgovačka luka. Ovaj grad je privredno, političko i kulturno središte zemlje.

Jeftine avio karte Beograd Kopenhagen

Najpovoljnija avio karta Beograd Kopenhagen se kreće od 115 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom. Cena ove avio karte Beograd Kopenhagen  je dostupna kod avio kompanije ”Air Serbia”.

Jeftine avio karte Beograd Kopenhagen mogu se dobiti ukoliko planirate Vaše putovanje u toku jesenjih meseci.

Avio karte Beograd Kopenhagen, savetujemo da rezervišete nekoliko meseci unapred.

Avio karte Beograd Kopenhagen
Image from Pixabay

Jeftine avio karte za Kopenhagen (CPH) iz okruženja

Napovoljnija cena avio karte Budimpešta Kopenhagen iznosi oko 157 €, u pitanju je let sa presedanjem, sa avio kompanijom “Lot”, dok je cena najpovoljnije avio karte Zagreb Kopenhagen iznosi 225 evra, sa avio kompanijom “Croatia Airlines”.

Let do Kopenhagena

Beograd Kopenhagen letovi traju 2h I 20 min i s obzirom na udaljenost ova dva grada, cena je više nego prikladna I povoljna, a tek brzina transporta, zaista fenomenalno.

Hotelski smeštaj u Kopenhagenu

Nakon kupovine avio karte Beograd Kopenhagen potrebno je izabrati odgovarajući smeštaj. Postoje veliki broj aplikacija koje možete koristiti da pronađete smeštaj u Kopenhagenu, ali naš savet je da nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Kopenhagen I dostavićemo ponudu za hotelski ili apartmanski smeštaj, shodno Vašim zahtevima I strukturi putnika.Cene hotela po osobi mogu da iznose oko 30 € po danu.

Šta videti u Kopenhagenu

Kopenhagen je ne samo glavni I najveći grad Danske, države čiji su stanovnici najsrećniji ljudi na svetu. Nalazi se na granici severne i srednje Evrope, gde se spajaju Severno i Baltičko more.

Za vas smo izdvojili 7 mesta koja obavezno treba posetiti prilikom putovanja u Kopenhagen:

 1. Tivoli zabavni park je drugi najstariji zabavni park na svetu otvoren je davne 1843. godine. Godišnje privuče više od 4 miliona posetilaca. Glasine kruže da je Volt Dizni bio inspirisan baš ovim parkom. Tivoli ima za svakog po nešto bilo to da ste adrenalinski zavisnik, umetnik, ljubitelj prirode itd..

  Avio karte Beograd Kopenhagen mala sirena statua
  Image by Stephan Deutsch from Pixabay
 2. Mala Sirena – Bronzana skulptura izrađena je na inicijativu Karla Jakobsena, sina osnivača poznate pivare Karlzberg. Izradu 1,25 m visoke i 175 kg teške statue Jakobsen je poverio vajaru Edvardu Eriksenu. Više o priči o maloj sireni saznajte na sledećem linku (kliknite ovde).
 3. Kanal Nihavn – Nekadašnja prometna trgovačka luka u koju su pristajali brodovi iz celog sveta danas je turistička atrakcija. U živahno okrečenim starim zgradama smeštenim uz kanal otvoreni su ugostiteljski objekti: restorani, kafići, pabovi. Stari drveni jedrenjaci njišući se na blagim talasima upotpunjuju idilu.
 4. Kristijansborg palata – U Kristijansborg palati, odnosno Zamku ako ćemo da upotrebljavamo njen kolokvijalni naziv, smešteni su danski parlament, vlada i vrhovni sud. Sve do kraja 18. veka u palati živeli su članovi danske kraljevske porodica. Danas u njoj kraljica ugošćava zvaničnike, organizuje bankete i druge značajne događaje.

  Avio karte Beograd Kopenhagen kanal
  Image by Julian Hacker from Pixabay
 5. Zamak Rozenborg je situiran u Kraljevoj bašti, u srcu Kopenhagena sagradio je u ranom sedamnaestom veku kralj Kristijana IV. Nešto duže od jednog veka, dvorac je služio kao kraljevska rezidencija. Unutrašnost dvorca dobro je očuvana, te je moguće posetiti kraljev kabinet, njegovo kupatilo, dvoranu za krunisanje…U zamku se čuva kraljevsko blago koje se sastoji od četiri kompleta: dijamanata, rubina, bisera i smaragda.
 6. Karlzberg pivara – Fanovi piva neće doći u Kopenhagen a da ne posete nekadašnju pivaru Karlzberg iz 1847. godine koja je danas pretvorena u moderan centar za posetioce. Centar svojim gostima pruža mogućnost da se upoznaju sa korenima Karlzberga i njegovom istorijom. U dvorištu centra mesto je našla i manja replika statue Mala sirena koju je njen tvorac poklonio Kopenhagenu.
 7. Botanička bašta U samom srcu Kopenhagena na površini od oko 10 hektara prostire se Botanička bašta, nadaleko čuvena po svojim staklenim kućama, kojih ima čak 27. U bašti je zasađeno više od 13000 biljnih vrsta, a nedavno je dobila i baštu rododendrona, zimzelenih, poluzimzelenih i listopadnih grmova prelepih cvetova. Jedan od najvećih herbarijuma biljaka i pečuraka iz celog sveta sa preko dva miliona osušenih primeraka takođe pripada kopenhagenskoj Botaničkoj bašti.

Pored navedenih turističkih atrakcija postoji veliki broj lokaliteta koji predivno izgledaju. Kopenhagen je grad za svakoga, ljubitelje umetnosti, prirode, sporta, arhitekture, gastronomije, pabova itd.

Javni prevoz u Kopenhagenu

Kopenhagen je izuzetno moderan I savremen grad, i baš kao što i razmišljamo o Skandinavskim zemljama, takav je i javni gradski prevoz u Kopenhagenu. Čini ga odlična mreža gradskih autobusa, tramvaja i metroa.

Sve informacije o javnom gradskom prevozu u Kopenhagenu možete dobiti klikom na ovaj link (kliknite ovde). ili nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Kopenhagen.

Kopenhagen opšte i korisne informacije

Prilikom kupovine avio karte Beograd Kopenhagen poželjno je da znate sledeće :
Valuta: Danska kruna
Vremenska zona: GMT +2 (isto kao i kod nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP C (isto kao i kod nas)
Pozivni broj za zemlju: +3
Populacija: 600 hiljada
Udaljenost aerodroma od centra grada: 8 km
Voz sa aerodroma: DA
Taksi sa aerodroma: DA

Aerodrom Kopenhagen (CPH)

Međunarodni Aerodrom Kopenhagen (CPH) je udaljen 8km od centra Kopenhagena i 24km zapadno od centra Malmea. Kroz aerodrom prođe oko 60.000 putnika svakog dana, dok je kroz terminale aerodroma Kopenhagen 2007. godine prošlo 21,4 miliona putnika. Ovo ga čini najvećim aerodromom u regionu Eresundski, najveći u Skandinaviji i 17. u Evropi.

Kako sa aerodroma do centra grada

Sa aerodroma do grada možete doći taksijem, metroom ili autobusom. Rezervišite Vaše avio karte Beograd Kopenhagen na vreme i posetite ovaj simpatičan grad.

Sadrzaj: avio karte Beograd - Kopenhagen
Jeftine avio karte Beograd Kopenhagen
Jeftine avio karte za Kopenhagen (CPH) iz okruženja

Promocija Avio karte Beograd Kopenhagen

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Kopenhagen. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Kopenhagen (CPH)

Avio kompaije - Kopenhagen (CPH)Pogledajte ostale ponde avio karata:

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Baltic
Air Cairo
Air Canada
Air France
Air Serbia
American Airlines
Austrian Airlines
British Airways
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Eurowings
Fly Dubai
ITA Airways
KLM
Lot
Lufthansa
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Sri Lankan Airlines
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air